Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Stressillä suuri vaikutus sokeritasapainoon....Stress has a big impact on sugar balance .....Stress har stor inverkan på sockers balans ....Stress avaldab suurt mõju suhkru tasakaalule ..Stres ma duży wpływ na bilans cukru ........Lo stress ha un grande impatto sul bilancio dello zucchero ...........El estrés tiene un gran impacto en el balance de azúcar .....

Elämä alkaa taas pikkuhiljaa normalisoitua kun sain käytyä porin kaupugin työllisyykokeilun toimistossa työllisyysasiantuntijan puheilla.  Mutta pitkään koen tätä ennen stressiä kun 20.11.2017 sain kutsun porin työllisyyskokeiluun.   Kutsussa sanotiin että työnhakuni on voimassa aikavaraukseen asti.  Kummeksuin tätä kun kuntoutavantyön sopimukseni on voimassa tämän vuoden lopuun asti voimassa.  Varsinaisen stressin sai aikaan sen, että porin kaupungin työllisyyskokeilu ei tunne kuntouttavaatyötä.  Tilalle on tullut työelämäkokeilu, joka on minun ikäiselleni , 59 v miehelle naurettava juttu.  Olenhan ollut yli puolet iästäni vieraalla töissä ja tässä kuntouttavassatyössäkin jo 18 kk.   Porin kaupungin työllisyyskokeilusta tuli pakkomielle josta ei mieli antanut illalla nukkumaan menessä rauhaa.  Sokerit oli aamuisn korkealla, vaikka lisäsin iltapiikin, Levemir insuliin annosta 43 yksiköön niin aamusokeri olivat korkealla vaikken en iltapalaakaan nauttinut.  Olut tasoitti viikonloppuna mutta eihän sitäkään voi viikkotolulla arksin kitata.


  Tätä jatkui viime maanantaille 11.12.2017 asti  jolloin kävin kuulemassa tuomioni porin kaupugin työllisykokeilutoimistossa.  Olin sanomiseni etukäteen unissani moneen kertaan harjoitellut , enkä jakasanut alkaa työllisyysasiantuntijan kansaa  alkaa väittelemään Työelmäkokeilun typerästä nimityksetä, vaan tyydyin siihen että jatkan Kotiseututalo Kaharilla valokuvien digitointia uudella työ nimikellä, Työelämäkokeilunan. Vaikkakin Kuntouttavatyö olisi ollut minulle parempi, olenhan 40% invalidi.


Ketkähän on noita järjenjättiläisiä jotka  lanseeravat nuo työllisyypolitikaan työllistämis nimikeet?   Kun saan tämän voimaan tulevan työelämäkokeilun suoritettua niin haen seuraavaksi työministeriöön avustajaksi  kehittämään näitä nimikkeitä.

Kehoitan kaikkia työttömiä  hakemaan eduskunnasta avustajatyöpaikkoja  fyysisellä kirjeenä löähetettynä.  Eduskunnassa pitää kaikki posti avata, niin ainakin sinne pitää uutta henkilökuntaa  palkata jos kaikki suomen  työtömät työnhakijat lähettäsi sinne työpaikkahakemuksen.

Nopeasti myönteinen suhtautumien yhteiskunnan nöyryytykseen suhtautuminen ja se että saa muutaman kuukauden olla rauhassa työvoimavirannomaisen ahdistelulta vaikutti myönteisesti sokeritasapainooni.  Jo tiistai aamulla  aamusokerit oli alle  6 mmol/ l  ja tänänää keskiviikona 4.9 mmol/lVerensokerimittarini taitaa olla vielä kesäajassa mutta kyllä se kohtuullisen oikein verensokeriarvot näyttä.

Nytkun tilanne on  normalisoitunut ja versnsokeiarvot ovat noinkin hyvät niin toisaalta pitää varmaan illapiikin annostta pari yksikköä pientää.


Porin kaupugin työllisyykokeilu ei ole yksitään syyllinen verensokeritasapainon heilahteluun.  Pääministeri Sipilän hallitus käsitteli maanataina  työttömyysturvalain muuttamista aktiivimalliin jossa työmien jossa laiska työtön menetää päivärahastaan jollei ole kolmenkuukauden aikanan ollut töissä  18 h.  Jollei työtön ole 65 edeltävänä työttömyysetuude maksupäivän aikana ole osoittanut aktiivisuutta niin hän menettää seuraavien 65 päivän aikana, niin hänen työttömyyspäivärahansa pienetään 4.65 prosentilla.

Sekin oli minulle uutta että, vaikka olen työvoimapolitisissa toimissa ensi vuoden toukokuun loppuun asti niin silti pitää kolmenkuukauden välein käydä ilmottautumassa porin työllisyykokeilun toimistossa ja uusia työnhaku.   Tällä vältetään se, että jos satun kuolemaan niin, en pilaa työttömyystilastoja turhan pitkään.

Porin kaupungin kävelykadulla oli kerjäläsiä ja tässtä tietysti mielikuvitus sai ponnen käsitellä näkemääni siteen, että tässä on tulevaisuuden kuva, siitä mitä  Päävalehtelija Juha Sipilän hallitus saa aikaan kun vainoaa suomen työttömien ihmisryhmää ja supistaa työttömän sdaamaa työttömyysetuuden päivärahaa.   Pian ei riitä se, että kaupukien kaduilla on vierasmaalaisia pakkotyökerjääjiä.http://stm.fi/documents/1271139/4693737/Ty%C3%B6tt%C3%B6myysturvan+aktiivimalli+lausuntoversio+HE+ty%C3%B6tt%C3%B6myysturvalain+muuttamisesta.pdf/d6eec1a7-85df-444d-8d4f-4560bcdba38e


Suomen syntyy pian uusia yrityksiä jotka vuokraavat  kantasuomalsille työttömille  kaupunkien  kävelykaduilta kerjäyspaikkoja


Pimeä aikakin pitenee vielä viikon verran  Talvipäivänseisaus on torstaina 21,12 2017 jolloin päivän lyheneminen loppuu ja päivä alkaa taas pikkuhiljaa pidentymään.Tänään keskiviikkona 13.12 2017 päivä 5h 28 min. pitkä Aurinko laskee jo klo 15.11   Eilen satanut lumi sentää voisuttaa maisemaa


Vaikka kaupunkireissuni oli vakava  joka myös terveydentilaani vaikutti, niin kyllä porin kauppatorilla meinasi nauru tulla,  Olisiko kannattanut olenkaan joulukuusta kauppatorille tuoda jollei ole varaa laittaa siihen lamppuja kuin latvaan?Porin kävelykatu on suomen vanhin asemakaavallinen kävelykatu.  Yrjönkadun keskiosa muutettiin kävelykaduksi 1977  Porin kävelykadun vetovoima on vuosien saatossa hiipunut.  Mutta kyllä kaupuki voisi vähän paremmin joulunaikaa korostaa porin kävelykadulla. bepopista löysin porin jouluvalot , Mutta kyllä oli vaikea porin keskusta vanhanmiehen ajan kulua löytää,  jouduin kotoa lähtemään reisulle  1h 50 min. liian aikasin , kun porinlinjoen linja-autot kulkevat kovin  huonosti Noormarkun  ja porin väliä.
EDUSKUNTA HYVÄKSYI TYÖTTÖMIÄ RANKAISEVAN AKTIIVIMALLIN: UHKANA KARENSSIPÄIVÄ KUUKAUDESSA..Li Andersson (vas.):
– Työttömiä tullaan siis jatkossa rankaisemaan perustuen sellaisiin tekijöihin, joihin he eivät itse omalla aktiivisuudellaan voi vaikuttaa. Jos asuu korkean työttömyyden paikkakunnalla, ei välttämättä ole työpaikkoja, joihin voi mennä välttääkseen tätä työttömyysturvan leikkuria, ja jos palkkatukeen ja työvoimapalveluihin osoitetut resurssit ovat riittämättömiä tai jos niitä leikataan, kuten tämän hallituksen aikana myös on tehty, ei välttämättä ole riittävästi kursseja tai palkkatuetun työn paikkoja, joihin mennä tämän työttömyysturvan leikkurin välttämiseksi.
Juhana Vartiainen (kok.):
– Pikkuhiljaa Suomessakin saadaan aikaan ajattelun muutos aktivoivaan suuntaan, kun meillä on ollut viime vuosina ja vanhastaan vuosikymmenten ajan liian tavallista, että pidetään vaan huoli tulonsiirroista, mutta sen jälkeen ei ole mitään kontakteja työttömään. Nyt me tuomme näitä haastatteluja ja tällaisia aktivointimalleja. Onhan tässä olennaisinta se, että tämä tulee laskemaan työttömyysastetta.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3820664-eduskunta-hyvaksyi-tyottomia-rankaisevan-aktiivimallin-uhkana-karenssipaiva-kuukaudessaTyöttömien ihmisryhmää vainotaan , mitään muuta tahoa ei  Suomessa ole massa työttömyydestä syytetä kuin syylistämällä työttömiä.

vaino (1)[1]
(oikeustiede) jonkin ihmisryhmän perusoikeuksien tahallinen epääminen ryhmän tai yhteisön ominaisuuksien vuoksi. Työttömien aktiivimnalli on aikalähellä iíhmisryrmän vainoaLista oppositiosta, joka ei vaivautunut paikalle tai äänesti tyhjää koskien työttömien aktiivimallista äänestämisestä.


 Kansanedustajien palkasta pitäsi ottaa pois 15%  jollei vaivaudu olemaan aktiivisia äänestyksissä paikalla


Täpärä äänestys ratkaisi nelosoluen tulon kauppoihin – Katso listasta, miten kukin kansanedustaja äänestiKaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostaminen 5,5 prosenttiin voitti eduskunnan äänestyksessä äänin 98–94.

https://yle.fi/uutiset/3-9979144Minusta alkoholilain uudistus olsi ollut myös Tasa-arvo juttu, kun meistä on eurooppalaisia tehty, niin miksi ei meitä kohhdellta Tasa-arvoisesti muiden eurooppalaisten kansalaisten kanssa? jotka saavat ruokakaupasta kaiken tarvitsemansa juomat.

Katso linkki, mitä saksalaisaet voi kaupasta ostaa ja mitä maksaa verrattuna suomen  alkoholi hintoihin


https://www.kaufda.de/webapp/viewer/777618882?page=8&pageType=DE-P-S_Landingpage&sourceType=PORTAL_WIDGET&sourceValue=slider&visitOriginType=&campaignChannelType=null&lat=52.523407&lng=13.4114


HYvää päivän jatkoa lukijoilleni


15 kommenttia:

 1. Samuli Ketola: Totta, yhteiskunnallisesta työnjaosta ja palkkatyöstä ja omista tuloistaan syrjäytettystä tehdään syyllinen ongelmaan - joukkotyöttömyys, joka on työttömän mahdotonta ratkaista.

  VastaaPoista
 2. Jaana Lehtonen: tekisi mieli kommentoida tuota viimistä lausetta..miksi ei näkynyt eilen muita kuin nämä kaksi...mietein kuinka on laitettu istumaan ja iso kiho vie rahat..tosin ajattelin viedä lasten ruokaa seuraavalla kerralla koska sitä pyysi taukoomatta..en siis rahaa jonka joutuu antamaan ns."pomolle"..tämähän on järjesteytynyttä rikollisuutta suomeksi sanottuna, kuten me tiedämme ja näköjään rantautunut meillekin

  VastaaPoista
 3. Eila Katajainen: Veit sanat suustani , näitä anojia oli Viipuri täynnä ! Menin lankaan ensimmäisellä Viipurinkäynnilläni muutamia vuosia sitten ! Annoin surkealle lapselle hieman enemmän rahaa ja huomasin nurkalla seisovan miehen joka heti otti kaikki pois anojalta ! Muuttajien mukana tämä kaikki siirtyy ja on jo siirtynytkin suomeen ! En mene enää tähän lankaan , koska onneton joka on pakotettu pyytelemään ei itse saa mitään !

  VastaaPoista
 4. Jaana Lehtonen: Näinhän se menee! useasti annan tavalliselle laitapuolen kulkialle euron kaksi "ruokaan", vaikka tiedän mihin se menee, mutta se raha menee sen kurkusta alas joka tapauksessa ja joskus saattaa jopa ostaa ruokaakin!

  VastaaPoista
 5. Reijo Vesen: Raha ei ihmistä auta, ei ainakaan juoppoa. Muuten voi kyllä auttaa. Kokemusta on. Kerjäläiskulttuuria ei kannata Suomessa herätellä. Sossu hoitaa.

  VastaaPoista
 6. Jaana Lehtonen: niin on totta tuokin mutta mielummin tavallisella juopolle ja en se minä sen tilannetta pahenna jos joskus euron kaksi annan vastaantullessa ja kauniisti pyytää selvällä suomenkielellä eli näin sen minä ajattelenja se alkaa olemaan jo katoavaa kansanperinnettä vanhan kunnon "deekut" "hörhöille" en anna mitään..ne menee huumeisiin..ja olen itse ollut päihdepuolella töissä, joten hieman "kokemusta" on

  VastaaPoista
 7. Reijo Vesen: Kyllähän ne katoaa kun kaikilta vippaa lantin tai kaksi☺Sääliä juopoille ei kannata syytää, menevät vaan pahempaan jamaan. Äidin pikku pellavapäät. Jos annat pikkusormen niin vievät koko käden.

  VastaaPoista
 8. Jaana Lehtonen_ Reijo Vesen no näille nykyajan mussukoille en anna mitään..ne varastaa mitä tarvii...kuten sanottua...vanhat kunnon..eikai nyt enään vanha koira uusia temppuja opi...itseasiassa kun miettii...ei kyllä enään paljon ole tullut annettua, kun ei vaan ole näitä katukuvassa. Taitaa olla kaikki paremmilla juomamailla jo.

  VastaaPoista
 9. Anne Nordling: Miten mahtais käydä, Jaana Lehtonen? Mafioso korjais sut nopeesti talteen. Ei parane niitten reviireille .... Surullista touhua.

  VastaaPoista
 10. Pirjo Minkkinen:ilmeisesti hänellä ei ole mitään tekemistä Sipilän hallituksen kanssa (vaik se onkin ihan syvältä), vaan on romanialaisia.

  VastaaPoista
 11. Jyrki Juhani: Liivola Voivat ihan itse hakea leipä-/ruokajonoista, ei mitään ylimääräisiä palveluita, eikä rahaa kerjäämällä.

  VastaaPoista
 12. Ultsi Rosenberg: tuo kuvassa oleva likka, vihreest hupparist tunnistan, men just muutamapäivä sit hallis erittäin ylväänä komia palttoo päällä vimpanpäälle korvakuulokkeet korvilla iphone kädes, tosin nassu paskasen, ilmeisesti kerjuumaalaus valmiina. jotai kävi vonkaamas en ymmärtäny molotuksest mut huomas et nenä meni vinoon ku sanoin NO! ei yhtään kärsivän olone mut ei menny ku vartti ku oli halli ovenpieles mukinsa kans joikaamas tuota roookarookabeibibeibi messuaan

  VastaaPoista
 13. Ilmari Haanpää: Niil o kattokaa iha normaalit tyäehrot. Ruaka- ja kahveetunnit, kymmene rosenti olosuhrelisät huanol sääl ja tiätysti poonukset päivä tuloksest. Jossai likasemmil karuil ko joutuu ollee kontallas, ni tullee viäl tiätysti likasetyälisä.. Kyl nua Romania ja Pulkaaria ammattiliitot o nää asiat hoitanu, ko tyätekijät ulkomaakomennuksil lähtee.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Teuvo perusteellisesta infosta, ei jäänyt mikään epä selväksi paitti kansanedustajilta poissolo selvitys?
  Jaksa vielä olla työelämän portailla kohta pääset eläkkeelle. Pääset ainakin työvoimaporukasta eroon. Eläkeläisellä on sitten taas verottaja huolehtimassa hyvinvoinnista.

  VastaaPoista
 15. Garmin ra mắt vívofit 4 một lần sạc ‘xài’ cả năm
  Nhà sản xuất hàng đầu thế giới, Garmin vừa ra mắt vòng theo dõi tập luyện Vívofit 4 mà công ty tuyên bố rằng có thể cung cấp thời lượng pin kéo dài trong 1 năm mà không cần sạc ngay cả khi nó có màn hình luôn bật.

  VastaaPoista