Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Päivä aamusta lähtien pilalla...Dag från morgon till ruin ........Day from morning to ruin ....Día de la mañana a la ruina ..Jour du matin à la ruine ...День с утра до разрушения ....Dia da manhã até a ruína ....

Minusta tulisi varmaan loistava uusi mielensäpahoittaja  johonkin TV-sarjaan.   Katson aamulla netistä lehtiuutisten jälkeen mitä televisoista tänänään päivällä tulee,  raskaan työvikon jälkeen olis näin harmaana päivän mielelään rentoutunut mukavam, vanhan kotiomaisen elokuvan parisa, mutta ei.   Televisiosta lähetetään  elokuvan paikalla uusintana MOT lainkiertäjien paratiisi ja sen jälkeen  Opposition budjettivaihtoehdot.  Aivan turha ohjelma kun budjetti on jo käytännössä lyöty lukkoon.  Eikä eduskunnan toilailut tavallista, lainkuulijaista ihmistä kiinnosta.  YLE on luonut listavam lähetysalustan tällaiselle hömpälle, se on AREENA nimeltän, sitä voi katsella netissä älypuhelimella tms.   Areena olisi eduskunnan tyhjänpuhujille oiva esiintymiskanava.  Mutta ei, YLE pakkosyöttää viatomille paskaa noormaalikanavan kautta.  Teemalta alkoi eilen uusintan   Velvet- muotitalon tarina.  Vaikka se on uusinta niin sitä jaksaa toisenkin kerran katsoa. Se alkaa klo 16.25   Silloin on jo aurinko laskenut.  YLE maisosti kotikatsomon myrskyn jälkeen, kolme osaista daamaa suurella voluumilla, sitä ei tartte uusintana katsoa kun en katsonut ensimmäistäkään osaa loppuun asti.Lääketieteelisttäkin asiaa olisi.  Sähköä pitäsi säästää,  mutta insuliinia on aamulla  hämärässä paha pistää oikeaa määrä kun insuliinikynän asteikko on harmaan värinen, nuoli on kyllä puhtaan valkoinen mutta numerot ovat himmeitä. Novo nordiskille vihjeeksi, että insuliinikynien asteiko voitasiin tehdä valoahohtavaksi jotta oikean insuliinimäärän asteikolta vaivatomammin näkisi


Sokeita se ei tietenkään auta vaikka numerot ledinä hohtaisi, heidän pitää turvautua korviinsa ja kunnella raksutuksen määrän.

Ps.  kuva ei kerro koko totuutta kun insuliinikynä on kolmekertaa pienmpi kuin kuvassa.Caruna parantaa sähkövekkoa Noormarkun keskustassa.   Vanhat ilmajohdot poistu ja uudet sähkökaapelit kaivetaan maan alle.Museotielle tulee uudet  katuvalo tolpat, olen kyllä vähän sitä mieltä että museotiellä pitäsi kunnioitaa vanhaa  ja säilytää vanhat, puiset katuvalotolpat.
Samalla vaidetaan sähkömuuntajat uusiin, rumiin harmnasiin peltikaapeihin .
Maisema muutuu kun tolppa muuntajat poistuu.  Samalla häviää varpusten pesäpaikka kun ei ole enää ortta jonka sisälle voi pesää rakentaa.
Hyvääkin muuntajakoppien saamisesa on.  Nuoret taiteilijan alut saavat uusia piirustusalustoja.   Porin kaupungin puistotoimi voikin varmaan taas Myllykoken huvimajan uudelleen maalata kun caruna tarjoaa nuorille uusia piirustuspaikkoja, niin huvimaja  säilyy varmaankin pitempään puhtaana


Ehdotin carunan facebook sivulla että muuntajakoppien pintakuori pitäsi tilata taiteilijalta. Alvar Gullichsenin suunitelema Ukram taideteos on saanut olla rauhassa  jo reilu kaksi vuotta,  Sen pinalle ei ole uusia tägejä tehty.


Kaikissa muisssa tylsissä pinnoissa niitä on Noormarkussa ja ilmeisesti myös kaikialla suomessa.
Rappipaikat on jo alkujaan jo harmaan ankeita  ja niiden tägääminen on  itsestään selvyys ja kaupungin kohteena se on aivan sallituaNämä on vähän katseilta suojassa olevia herjoitelmia Noormarkun torin laidalla


Caruna vastasi minulle facebookissa, nyt vaan odotellan konkretisoituuko asia.  Caruna:  Hei Teuvo kiitos palauteestasi ja kehitysideasta.  Vien palautetta eteenpäin,  Maija 


Porin kaupungin puistotoimelle pitää antaa kiitosta,  Noormarkun joen Myllykosken ranta on raivattu risukosta.


Nyt Noormarkunjoen Myllykartanonranta on siisti ja näkyvyys parantunut.Koko Myllykoskenranta ei taida puistotoimelle kuulua.  Kuvassa näkyvä aita taitaa jakaa rannan eri halintokunnalle, kun aidan takaa ei ole rantaa raivattu?


Maanantaina minulla kävi työtkaveri.  En ole asiantuntia mutta sataa olla rauniolukki  kun mahdotoman pitkät jalat.  Muuten oli pieni, noin 3- 5 mm kokoinen.  Hyödyllinen pikkuotusten saalistaja.

Vaikka aamusta päivä YLE:n ohjelmapolitiikan jodosta huonosti alkoikin  niin ehkäpä saan aikani muutenkin kulumaan kuin televisiota katsellen.  Varsinkin kun vaimollakin on rosenlewin museosta vapaapäivä.

Tästä keskiviikosta tuli aurinkoinen päivä


Ulkona on  pari astetta lämmkintä.  Aurinko laskee kuitenkin jo klo 15.33 joten kiirettä pitää jos aikoo valoisella ukoilla.


Edellisessä päivityksessä 9.11.2017  Noormarkun uuden K-marketin rakennustyömaalla oli  lattian valu kuva ja nyt  on jo seinät pian pystyssä.

15.11.2017  Noormarkun uusi K-market päivityskuvaOlin vaimon kanssa kauppareisulla, eikä silloin paljon kuvailemaan pysätä, saatikka ihmisten kansaa juoruamaan.

Mutta onneksi saa uusia tuoreita vaimon leipomia sämpylöitäVoi ei meitsi jääny koukkuun noihin muusisämpylöihin 😂
Porissa poliisi tutkii kahta tapausta, joissa oppilaat ovat tuoneet kouluun träaseita.  Tapaukset ovat sattuneet kahdesa eri koulussa ja ne ovat erillisiä tapauksia´.  Ensin noormarkussa.   Museotie  8  entinen Noormarkun kolulujen asunto rivitalo, nykyisin erityisluokat  lastuhttps://yle.fi/uutiset/3-9932566

Luoteisväylä uutinen :

Rehtori Janne Hakoniemi täsmentää Luoteisväylälle, että poliisin tiedotteessa mainittu teräase oli tavallinen ruokailuvälineveitsi. Tilanne ei hänen mukaansa kehittynyt uhkaavaksi.

https://www.luoteisvayla.fi/puheenvuoro/poliisi-oppilas-uhkaili-opettajaa-teraaseella-noormarkussa-rehtorin-mukaan-kyseessa-oli-ruokailuveitsi-200535316/


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti