Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Olisi varmaan maistunut sinullekin?....Would you be tired of it for you? ....Det kan bara vara smakade för dig? ....Sólo podría ser probado para usted?....See võib lihtsalt maitses sulle? .....Это может быть просто вкус к вам? .........Si potrebbe semplicemente essere degustato a voi? ..........Es könnte nur Ihnen geschmeckt werden? ........ ..Il pourrait juste être dégusté pour vous? ...........Może to być po prostu smakowało wam? ....

Makkaran kulutus ihmeesti kavanut tänä kesänä vaikka kevät kesti pitkään,  eikä oikeita kesäpäiviä ole vielä montaa ollut.  Viime kesään verrattuna olen syönyt jo monta pakettia grillimakkaroita.  Puntarin näyttö alkaa uhkaavasti lähentyä  kahdeksaakymentä kiloa kun sille seisahtaa.   Makkaran lisäksi paistinpannulle tulee laitettua voita uusienperunoiden ruskistamiseksi.   Uusienperunoiden voin kanssa syömisestä tuli silti viime syksynä posiitivinen yllätys kun kävin vuositarkastuksessa.  Kolestroli arvot oli silloin laksenut voin syönnistä huolimatta  5.3 mmol/l , joten en taida jaksaa alkaa huolta kantaa syömisitäni.


Eilen vorossa oli Kiviklän kotipalvaamon  palvarin  ryynimakara, siinä on rasvaa vain 12 % joten reilusti pitää perunoiden paistamisessa voita käyttä, lisäksi kyllä lorautin sekaan flora Culinesse juoksevaa kasvisöljyvalmistetta ja pienen pullon oliviöljyä jota oli makeiden krillitomattien mukana.   Nykyisin käytän   hienoa merisuolaa mausteena,  ryynimakkaroissa suolaa on 2 prosenttia joten lisä suolaa tarvitaan vain perunoille.  Tähän annokseen laitetut tomaatit oli vähän arvokaampia, mutta kyllä voi tavallisiakin tomatteja käyttää variä antamaan.  Paistoksen alla tavallista valkosipulia karamelisoitumassa ja silauksena päällä persilijaa, se lisätään aivan lopuksi, persilijan ei pidä kärventyä.

Olisi tämä paistos varmaan sullekkin maistunut?



Vaimon sukulaiset Sinikka ja Annika sekä Nemo kävivät vieraisilla turusta lauantaina Kotiseututalo Kaharilla




Komeita gentlemanneja ollaan. minä vain aavistuksen harmaanpi kuin Nemo




Lauvantaina kävin myös Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, Kirjurinluodossa  vierailulla.  Kansalisten kaupunkipuistojen pitäsi olla kaikille kaupunkilaisille avoin olohuone, mutta pori tekee  sillä bisnestä, eikä se ole aina kaikille avoin.  Minunkin verorahoilla sitä ylläpidetään, niin onko se jotenkin kilpailulakia vastainen kun aluetta verorahoilla tuetaan ja kuitenkin bisnekseen käytetään?


Moni muukin oli huomannut porin nuivan suhtautumisen kirjurinluodon vapaasen käyttämiseen, ei montaa vastaan tulijaa ollut kun kirjurista poistuimme.



Sinne jäi suljettu kansallinen kaupunkipuisto





Vastaan tulia vanha musta Warbug henkilöauto.  Alkuperäisissä hämeenläänin rekisterikilin varustettuna.  Näytti aivan siltä, että 1960 luvun warre oli ihan arkikäytössä.



Töissä olen difitoinut vanhoja armeijakuvia 1940 luvun lopulta, sodan jälkeiseltä ajalta.  Sotilaan takana on Ford Delux 1939  SaA202


Hävittäjä Hoppa  Ford kuorma-auto 1940 luvulta  v-8 konella.  SA 714


Ennen vanhaan ei auton huoltomiehen työ olut kovin siistiä, haalareista päätellen. Ford kuorma-auto  SK 721

Huoltomiehet  uskaltautuivat likaisista haaleraista huolimatta yhteivalokuvaan


Ahmaspiaispistiäinen vieraili Kotiseututalo Kaharin tuvan ikkunassa


http://www.harrynystrom.net/ichneumonidaematrix.html



Keittiön ikkunassa oli angervokirjokääriäinen.



https://perhoset.1g.fi/B/B3/B43/201/B43_206/siderana.htm


Tänään keskiviikkona 12.7.2017 Noormarkussa on harmaa pilvin sää, vettä ei sentään sada.   Tätä päivitystä klo 9.45 kirjoitaessa ulkolämpömittari näyttää +  17.2 astetta.









Minun maisemani Suomi 100 vuoitta kuva kilpailussa minun valokuvani on saanut tähän menessä 6995 ääntä.

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Kävin apteekissa, väkisin tulee mieleen se,  kun KELA:lle
 on niin vasteenmilistä maksaa sairaille lääkekorvausta niin miksi ei kaikille viisikympiselle kustanneta sellaista pilleriä ettei tarvitse kuluja murehtia?



Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti