Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Olisi varmaan maistunut sinullekin?....Would you be tired of it for you? ....Det kan bara vara smakade för dig? ....Sólo podría ser probado para usted?....See võib lihtsalt maitses sulle? .....Это может быть просто вкус к вам? .........Si potrebbe semplicemente essere degustato a voi? ..........Es könnte nur Ihnen geschmeckt werden? ........ ..Il pourrait juste être dégusté pour vous? ...........Może to być po prostu smakowało wam? ....

Makkaran kulutus ihmeesti kavanut tänä kesänä vaikka kevät kesti pitkään,  eikä oikeita kesäpäiviä ole vielä montaa ollut.  Viime kesään verrattuna olen syönyt jo monta pakettia grillimakkaroita.  Puntarin näyttö alkaa uhkaavasti lähentyä  kahdeksaakymentä kiloa kun sille seisahtaa.   Makkaran lisäksi paistinpannulle tulee laitettua voita uusienperunoiden ruskistamiseksi.   Uusienperunoiden voin kanssa syömisestä tuli silti viime syksynä posiitivinen yllätys kun kävin vuositarkastuksessa.  Kolestroli arvot oli silloin laksenut voin syönnistä huolimatta  5.3 mmol/l , joten en taida jaksaa alkaa huolta kantaa syömisitäni.


Eilen vorossa oli Kiviklän kotipalvaamon  palvarin  ryynimakara, siinä on rasvaa vain 12 % joten reilusti pitää perunoiden paistamisessa voita käyttä, lisäksi kyllä lorautin sekaan flora Culinesse juoksevaa kasvisöljyvalmistetta ja pienen pullon oliviöljyä jota oli makeiden krillitomattien mukana.   Nykyisin käytän   hienoa merisuolaa mausteena,  ryynimakkaroissa suolaa on 2 prosenttia joten lisä suolaa tarvitaan vain perunoille.  Tähän annokseen laitetut tomaatit oli vähän arvokaampia, mutta kyllä voi tavallisiakin tomatteja käyttää variä antamaan.  Paistoksen alla tavallista valkosipulia karamelisoitumassa ja silauksena päällä persilijaa, se lisätään aivan lopuksi, persilijan ei pidä kärventyä.

Olisi tämä paistos varmaan sullekkin maistunut?Vaimon sukulaiset Sinikka ja Annika sekä Nemo kävivät vieraisilla turusta lauantaina Kotiseututalo Kaharilla
Komeita gentlemanneja ollaan. minä vain aavistuksen harmaanpi kuin Nemo
Lauvantaina kävin myös Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, Kirjurinluodossa  vierailulla.  Kansalisten kaupunkipuistojen pitäsi olla kaikille kaupunkilaisille avoin olohuone, mutta pori tekee  sillä bisnestä, eikä se ole aina kaikille avoin.  Minunkin verorahoilla sitä ylläpidetään, niin onko se jotenkin kilpailulakia vastainen kun aluetta verorahoilla tuetaan ja kuitenkin bisnekseen käytetään?


Moni muukin oli huomannut porin nuivan suhtautumisen kirjurinluodon vapaasen käyttämiseen, ei montaa vastaan tulijaa ollut kun kirjurista poistuimme.Sinne jäi suljettu kansallinen kaupunkipuisto

Vastaan tulia vanha musta Warbug henkilöauto.  Alkuperäisissä hämeenläänin rekisterikilin varustettuna.  Näytti aivan siltä, että 1960 luvun warre oli ihan arkikäytössä.Töissä olen difitoinut vanhoja armeijakuvia 1940 luvun lopulta, sodan jälkeiseltä ajalta.  Sotilaan takana on Ford Delux 1939  SaA202


Hävittäjä Hoppa  Ford kuorma-auto 1940 luvulta  v-8 konella.  SA 714


Ennen vanhaan ei auton huoltomiehen työ olut kovin siistiä, haalareista päätellen. Ford kuorma-auto  SK 721

Huoltomiehet  uskaltautuivat likaisista haaleraista huolimatta yhteivalokuvaan


Ahmaspiaispistiäinen vieraili Kotiseututalo Kaharin tuvan ikkunassa


http://www.harrynystrom.net/ichneumonidaematrix.htmlKeittiön ikkunassa oli angervokirjokääriäinen.https://perhoset.1g.fi/B/B3/B43/201/B43_206/siderana.htm


Tänään keskiviikkona 12.7.2017 Noormarkussa on harmaa pilvin sää, vettä ei sentään sada.   Tätä päivitystä klo 9.45 kirjoitaessa ulkolämpömittari näyttää +  17.2 astetta.

Minun maisemani Suomi 100 vuoitta kuva kilpailussa minun valokuvani on saanut tähän menessä 6995 ääntä.

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Kävin apteekissa, väkisin tulee mieleen se,  kun KELA:lle
 on niin vasteenmilistä maksaa sairaille lääkekorvausta niin miksi ei kaikille viisikympiselle kustanneta sellaista pilleriä ettei tarvitse kuluja murehtia?Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


12 kommenttia:

 1. Tuomo Juurinen: Entisajan "röpötin" Itä-Saksasta eli DDR:stä... :-)

  VastaaPoista
 2. Kimmo Salomäki: Kaartin pataljoona / autokomppania Mechelininkadulla. Vuonna 1982 sotkun sisäänkäynti oli tuossa, jossa kuvissa on pariovet.

  VastaaPoista
 3. Jukka P. Salonen: Oli hieno ja hyvä sode-bar! Olin alokkaana tuolla legendaarisena, pahuksen kylmänä talvena 1987. Sotavaltiolle töitä tehdessäni vielä 2000-luvulla, kävin säännöllisesti Kaartin sodessa aina siihen asti kun se viimeisen kerran sulki ovensa.

  VastaaPoista
 4. Jari Laitila: '39 Fordin takavalot kerrankin kiinni oikeassa paikassa... 😏

  VastaaPoista
 5. Ilkka Kuronen: Mitä pienempi numero SA-kilvessä, sen isompia herroja autolla kuskataan. Samat numerot kiertää autosta toiseen kun kalustoa uusitaan. SA-1 oli Mannerheimilla ja sitä ei saa enää muut.

  VastaaPoista
 6. Tuomo Juurinen Taivallahden kasarmialueen autopataljoonan piha-aukio aikoinaan, minkä laidassa minäkin olin hommissa Hgin Varuskunta-soittokunnassa 1971-74... Kyseistä laajennettua 2-kerroksista rakennusta ei ole vielä tässä kuvassa....;-) ... virallinen kuva pääesikunnan arkistossa 1971... :-)
  Henkilön Tuomo Juurinen kuva.

  VastaaPoista
 7. Tuomo Juurinen: Fordihan tuokin taitaa olla... tai Chevrolet ?Taivallahden kasarmialueen pihalla...?

  VastaaPoista
 8. Tuomo Juurinen: Vanha armeijan Ford -kuormuri... taitaa kaveri olla auton pesuhommissa...?? :-)

  VastaaPoista
 9. Aijjuska Laulainen: Kotka 12.7.2017.sataa ja taas sataa.....klo11.55.+17.1.ulkon +24.0.sisäl Lankila kuittaa😅😘🌧️☔

  VastaaPoista
 10. Juuso Paappanen: Alempi on ahmaspistiäinen (Ichneumonidae). Lajia ei kuvasta pysty määrittämään.

  VastaaPoista
 11. Kaisa Vigman: Villi veikkaus, että angervokirjokääriäinen.😊 Jossain siinä ulkona on angervopuskia.

  VastaaPoista
 12. Erkki Heinonen: Joo. Tää on niin hauskaa, että kun noita tiettyjä lääkkeitä ei saa kun kuukauden annoksen kerrallaan. Isälläni on viisi eri pilleriä ja koska niissä on nuo käyttöajat hivenen erilaisia, niin hyppään apteekissa lähes viikottain. No onpahan apteekilla käyntejä ja yleensä sillä on ihan mukava henkilökunta palvelemassa.

  VastaaPoista