Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Miksi sä soitat illalla?...Why are you calling in the evening? ...Varför ringer du på kvällen? ...¿Por qué llamas por la noche? ...Dlaczego pan dzwoni wieczorem?...Miks sa helistad õhtul? ........Почему ты звонишь вечером? .......Perché si sta chiamando la sera? .........Warum sind Sie am Abend nennen? ..... ...Pourquoi appelez-vous le soir? ...

Suomessa on alkanut kesälomakausi ja jostain syystä se näkyy ja kuuluu ylimääräsinä puhelimen soittoina.   Ylensä minulle on sähkönmyyjät soiteleet, mutta turhaa vaiava on muutaman sentin vuoksi alkaa sähkösopimusta uusimaan kun siirtoyhtiö kuitenkin vie saavutetun edun.   Nyt kuite nkin on tullut puheluja  + 44 alkuiseta numerosta +  442079460897   Mitään asiaa soitajalla ollut,  vaan sulki heti kun vastasin.  Minulla on oneksi vanha peruskännykkä jonka sisällä ei ole mittän arkaluonteista asiaa, vain yhteystietoja.  Toki yhteistietojekin imurointi mahdollisesti tuo kavereille haitaa jos huijausoittaja heille alkaa minun kännykkäni yhteystietojeni perusteella soittaa.   Mutta kykeneekö huijari soittaja imuroimaan älylaiteen tiedostot  yhteyden avattua?    Yleisempää kai kuitenkin  on että huijarit saavat  tilaisuuden myydä jotain puheluun vastaneelle.   Parempi on ettei outoihin puhelinumeroihin vastaa olenkaan.  Minä laitan puhelinen kiinni illala viimeistään kello 20


Museoliitto on huollisaan uuden tietosuojalain vaikutuksesta museoiden perustehtävän suorittamiseen.   Museot talettavat huomattavan määrän hekilötietoja valokuvinen muodossa. Uusi tieto-suoja asetus saataa tehdä siitä laitonta.   

Minä teen juuri tuota työtä, lueteloimalla ja digitoimalla kotiseutumuseossa vanhoja valokuvia.  Alla olevassa kuvassa on Noormarkun lottien johtokunta vuodelta 1941.   Kaikki henkilöt on tunnistetavissa ja aatesuuntakin on tiedossa.  Uusi asetus vaatisi kasvot peitettäväksi kuoleiltakin henkilöiltä.


Digitalisaation myötä  mailama on tullut avoimemaksi  rikollisten hyödyntää ihmisten tietoja, jonka yksi muoto on huijaus soitot.   Mutta teenkö aivan turhaa työtä kun digitoin vanhoja valokuvia  museon nettisivustoa varten? ?  Työvomaneuvoja sanoi, että kuntouttavan tön pitää olla mielekästä.   Muta jos  uusi tietosuoja-asetus kieltää yllä olevan kaltaisten kuvien käytön ilman tietosuojavaltutetun erityis lupaa, niin onko nykyinen työni siis turhaa ja turhauttavaa?  Vai jatkuu digitointi työ uuden tietosuoja-asetuksen jälken siten että jo valmiita kuvia poistetaan tietokannasta ja ainakin  tunnistettavien henkilöiden kasvot peiteään digitaaliseasti? 
Kesä on kasvukautta ajateltuna ollut huono.  Puutarhamansikoita ja uusiaperunoita on kyllä syöty, mutta harvassa on oikeat kesäpäivät olleet.  Parempaan päin taidetaan silti olla menossa kun mandariinipuukin on virkitymässä.   Se pudotti talvella kaikki lehtensä ja kevään kasvukaudella siihen kasvoi vain muutama lehti, eikä se ole ollut viimevuteen verratuna olenkaan kaunis.  Toukoluun lopussa siirisin etelänhetelmäpuut parvekeelle ja siellä ne ovat siitä asti olette kylmistä öistä välittämättä.  Nyt kuitenkin uusi kasvukausi näytää Mandariinipuulla alkaneen, uusia lehtiä on alkanut kasvaa, joten saatavat ne syksymmällä olla taas paremman näköisiä.

Vaimo laittoi keväällä toukouussa parvekeen kasvihuoneeseen puutarhakaveja kasvamaan ja minä laitoin vähän piruutani samaan kasvualustaan sitruunan siemen.  Nyt liki kolmenkukauden päästä se on itänyt.  Siittä tulee nyt varmaan minun  etelänhedelämäpuiden  vahvin, kun on huonoissa olisuhteissa alkunsa saanut. Yhdestä siemenestä nousee kaksi vartta, taidan antaa sen kasvaa tuossa toisten kasvien varjossa rauhassa syksyyn.  Sitten se pitää varmaan laittaa oman purkiin ja tuoda sisään talveksi. 

Tänään keskiviikkona 5.7.2017 on harmaa päivä, eikä lämpötilakaan kovin korkealle nouse. Tätä pävitystä tehdessä klo  9.50 ulkolämpömittari näyttää +  14. 5 asteta. 


Viime lauantian 1. heinäkuuta 2017 taloyhtiön puuhaihmiset purki lahon aidan uuden tieltä.  Olen jakanut joka päivä uuden sääkuvan facebookkiin eikä kukaan ole vielä huomannut ettei  aitaa enää ole.


Maanataina 3.7.2017 otatin kesäopaalla uuden profilikuvan facepoksivulleni.   Siinä luen 1800 luvun alun raamattua 


Aika hidas lukuista tekstiä siinä on nykyihmiselle jolle tuon ajan puustaimet on outoja.  En kylläkään hoksannut lukemastani kirjan sivusta kuvaa ottaa, mutta ei se kirjaimet paljon poikea tästa tuffan  rippiraamatusta 1900 luvun alusta, sisältö varmaan on sadassavuodessa muutunut. Otin myös mainoskuvan Noormarkun Kotiseutumuseo Kaharia varten, ettei kesäopaan tyhjänpäiten tarvitsisi istuksella.   Porin linjojen linja-auto pysähtyy aivan Kaharin nurkalle.  Noormarkun kotiseutatalon muse on arkipäiväisin auki arkisin klo 10- 15  linja-auto aikataulu: 


Omallakin kulkuneuvolla toki saa tulla Minun maisemani , suomi 100 vuotta kuvakilpailu valokuvani on saaut tähän menessä 6796 ääntä


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


 Hyvää alkanutta heinäkuun alkua kaikilee lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti