Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

9 euron mies saapuu töihin...A 9-euro man gets to work ...en man av EUR 9 anländer på jobbet ...un hombre de EUR 9 llega al trabajo ...człowiekiem EUR 9 przybywa w pracy.....человек EUR 9 приходит на работу ........mees EUR 9 saabub tööl ........un uomo di EUR 9 arriva al lavoro ........ein Mann von EUR 9 kommt bei der Arbeit .... ...un homme de EUR 9 arrive au travail ...

En oikein tiedä mikä tässä oikein on taas alkanut harmitamaan?  Kyse ei ole varsinaiseta masennuksesta mutta kansankielellä sanottuna vituttaa.   Olisi luullut, että kuin  vuoden on tehnyt  KELA:n  maksaamaa 9 euron kuntouttavaaTYÖTÄ   johonka porin kaupungin työvoimaneuvoja painosti ottamaan korvausten menetämisen uhalla, olisi jo sopeutunut ja tottunnut.  Mutta ei, kun ei tänäkään kesänä ole kesälomaa ja kuntouttava työ katkaisee viikoon, niin ei siinä sitten mihenkään lomamatkalle lähdetä.  Pidä tässä sitten sokeritasapainon hyvänä,  alakulo ja ja harmitus  vaikuttavt yllätävän paljon sokeritasapainoon.  Silti 1 typ. sokeritauti / diabetes aiheutaa vain 40% haitta-asteen. Suomessa ajetaan pitkäaikaisairaat enenaikaiseen hautaan hyödytöminä kansalaisina jotka aiheuttavat vain ylimääräisiä kustannuksia.  Köyhimmisäkin maissa insuliinista ei veloliteta omavastuuta, Suomi veloitaa elämää ylläpitävästä insuliinista  50 euron omavastuun .


Sen kuitenkin päätin että ulkoasu pitää muuttaa kesäloociksi.   Olen aiemminkin herasmiehenä kylillä kulkenut, mutta se jäi kun porin pitkäaisityöttömien kohtelu masensi mielen.  Jos kerta kuntoutavaan työhön tuomitiin. niin pitihän sitä sitten sen näköisenä kulkea kun kerta kaupungin taholta leimattiin  toisen luokan kansalaiseksi.    Mutta nyt se on loppu, vaikka miehet ajaa mersua lippalakki päässä niin kyllä herrasmiehellä pitää hattu olla.


Kuvan nimi on 9 euron mies saapuu töihin



Olen päässyt 1950 luvun kuviin dogitointityössä. Pitää sitä senverran vanhoja sukupolvia kunnioitaa että pukeutuu töissäkin vanhaa tyyliä kunnioittanen, edes vähän mukaillen.
  1950 luvulla miehet kulkivat vielä tyylikäästi .




Viisikymmen luvulle päästessä oli kyllä miesten muotikin muuttunut aiemmasta.  Vähän aikaa sitten digitoin 1930 luvun johtokunnan valokuvan siinä oli 12 miestä ( ei yhtään naista)  Kaikilla miehillä  tumma puku ja suurimialla osasta kravatti kaulassa vain muutamalla rusetti ja ainoastaan yhdellä  oli kenkien pällä damaskit, eli nilkaimet.  Siinä oli oiea entisajan herrasmies.  Vahinko etten huomannut johtokunnan kuvaa itselle tätä blogijuttua varten kopioida.  Entäs sitten sotilaat,  viisikymmenluvulla hekin olitvat tyylikkäitä.  Nyky sotilaat kulkee lomilla samoissa maastopuvissa joissa metsäsäkin.   Ennen armeijassa oli eri vaatekerta eri tarkoituksiin.







Vaikka moitin porin kaupunkia kuntouavan työn teetämisetä eläkeikäisillä pitäkäaikaistyöttömillä, minäkin täytän marraskuulla jo 59 vuotta.   Niin minun työni on sentään mielekästä, kultuurihistorian talentamista jonka olen ITSE  hankkininut tehtäväkseni.   Olen itseni pomo ja joudun työssäni tekemään itsenäsiä päätöksiä ja ratkaisuja.   Yllä olevassa valokuvalehden kuvat on laitettu vähän tyylitelle, kaksi kuvaa on vinossa.  Tasoskanneri  rajaa valkuvat suorakulmaisesti,  skanneri ei käännä kuvaa oikeaan asentoon vaan yksittäistä valokuvaa rajatessa sihen jää kuvan ulkopuiolisia  reunoja.   Olisi moninkertainen työ kuvankäsitelyohjelmassa ruveta kääntelemään oikean asentoon ja ylimääräsiä reunoja poirstamaan.  Mutta taas oli klemmarista, paperiliitimestää apua tähänkin ongelmaan.


Kiinitin suorakaiteisen paperiliuskan klemmarilla kuvan reunan mukaisesti, joilloin sain kansionlehden alapuolella olevan kuvan oikeaan asentoon skanerissa ja säästyin monminkertaiselta työltä kun sain kerralla rajattua ja skanattua valokuvan oikeaan asentoon kuvakansioon taletettavaksi.  Ei ole metallimihen opit hukaan digitaalisessakaan maailmassa.   Manuaalisista apuvälineistä on digitöissäkin huomattava apu.



1950 luvuu oltiin toipumassa sodasta  ja uusia autojakin oli joilakin varaa hankkia IFA F 8 cabriolet vvalmistusvuodet 1949 - 1955   sillä vaihtui maisema  85km/h  690 cm3 kaksitahti mootorilla




Vaikka en itse toimertunut suomiareenalle lähteä, niin vaimo kävi miniän kanssa Saara Aalto kuuntelemassa.







Irinilla oli aikaa tulla kuvatavaksi




Vaimolla oli  matkassa canon 400D  näyttää siläkin poseeraus kuvia saavan Vaimon ottama kuva Irinasta



Oli siellä Jaako Saariluomakin


Saara Aalto porin suomiarenalla




Tänään keskiviikkona 19.7. 2017 on heinkuuksi aika kylmä sää tätä päivitystä tehdessä klo  10.15 ulkolämpömittari näyttää + 14.2 astetta


 Nostin jo yöksi manradiinipuun sisälle ja se saa olla paripäivää sisällä kun vasta nloppuviikosta sää taas vähän lämpiää.  Etelänhetelmä puut pärjää kyllä viilkeämmäsöäkin mutta kun se juuri on aloittanut uuden kasvukuden niin ei se kylmässä edisty, eikä sisällä ainakaan paljon hämärämpi ole kuin parvekeella.



Eilen tiistaina 18.7. 2017 oli sen verran lämpimämpi ja aurinkoinen sää, että naapurin Marko ja Heli saivat pihan parkkiruudut maalattua



Kotonakin olisi paljon digitoitavva, pitäsi vaan jostain saada sellainen skanneri joka kykenee dioja ja negativeja skanaamaan.  Auto 100 vuotta  1980 luvun dioja olisi  satoja kapaleita, myös jyväskylän suurajoista olisi skanattavia negatiiveja.  taitaa jäädä haaveksi, nykyinen kuntouttavatyö jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun asti, niin ei kai sitä samaa työtä viitsi, jaksa enää kotona tehdä.





Noormarkun keskustaan rakennettava Aurinkolinna saavuttanut  ensimmäisen kerroksen tason



Noormarkun kskustan ilmiasu  muutuu kunhan Aurinkolinna valmistuu.  Päälle tulee vielä toinen maanpäällinen kerros





Minun maisemani suomi 100 vuotta kuvakilpailussa minun valokuvani on saanut ähän menessä 7181 ääntä.


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI

Tämäkin tärkeää tietoa miehille


Säännölliset siemensyöksyt puhdistavat eturauhasta, joka tuottaa suurimman osan sperman materiaalista. Runkkaaminen eli käteen vetäminen ehkäisee siis eturauhassyöpään sairastumisen riskiä. Eturauhassyöpä on suomalaisten miesten yleisin syöpäsairaus. Terveiden elämäntapojen ohella paljon muita keinoja keinoja sen ehkäisyyn ei sitten olekaan.

Nyt.fi: Asenteet masturbointia kohtaan ovat muuttuneet, ja itsetyydytyksellä on jopa elämänlaatua parantavia vaikutuksia.


http://www.hs.fi/nyt/art-2000005295901.html?share=917db993f150fd60ed04f470d1a359f8


Taas soitti joku huijarinumero 358985606397

Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti