Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Työt ei lopukaan, ei tarvitse alkaa peukaloita pyörittämään...The work does not end, you do not have to start the thumbs to spin.....Работа не останавливается вообще, нет необходимости, чтобы начать вращать большие пальцы .... ...Arbetet stannar inte alls, utan att behöva börja rotera tummarna ...

Aloin jo huolestua töiden riittävyydestä.   Toukuun lopussa tulee vuosi täyteen siitä kun aloin KELA:n 9 euron kuntouttavan työn Noormarkun  Kotiseututalo  Kaharilla, vanhojen valokuvien digitoijana.  Kotiseutu talo Kaharilla on kirstullinen vanhoja valokuvia joita olen skannut ja digitoinut jotta säilyvät tulevaisuuden tutkijoita ja muita asiasta kiinostuneita varten.    Vaikka sain työtahtini rauhoitettua niin väkisinhän materiaali aikanaan loppuu.   Koitin selittää porin TE- keskuksen  virkailijale ja porin kaupungin palveluneuvojalle ettei minulla kauvaa työmateriali riitä, mutta puoliväksin he jatkoivat minun aktivointiani ja jatkoivat kuntouttavan työsopimusta valokuvien digitonitia Kotiseututalo Kaharilla.Valokuvakirstun valokuvat on  saatu digitoituaPelkäsin jo että joudun seuraavat seitesemän kuukautta peukaloita pyörittämään, mutta onni kääntyi kun tiistaina parempaan kun tapasin Aulis Laakson ja hänen kansaan kahvikupposen ääressä asiasta keskustelin.   Aulis tiesi mistä vanhoja valokuvia voisi saada lainaksi  ettei työt ihan heti loppuisi.    Jo saman päivän aikanan Aulis järjesti asian ja toimitti minulle Irmeli Lähdesalmen  omistamia vanhoja valkuvia sukunsa vaiheista 1800 luvun lopusta 2000 luvun alkuun.   Näin vaan sain työpulaan avun yksityishenkilöltä.   Kävi vähän samoin kuin silloin kun minua porinkaupungin toimesta aletiin aktivoimaan ja puhumaan kutoutavasta työstä, eikä työvoimaneuvoja minulle kaupungilta kuntouttavaa työpaikkaa löytänyt, vaan Itse piti se hankkia.  Nyt työ materiaalin loputtua piti vielä Itse alkaa materiaalia hankkimaan .


Irmeli Lahdensivu lainasi käyttööni kaikenkaikkiaan  17 valokuvakansiota sukunsa vaiheisata.   Vanhimmat valokuvat ovat 1890 luvulta.  ja nuorimmat 2000 luvun alkupuolelta. 
Kuvia on monta sataa. tarkka määrä selviää myöhemmin.  Kansio kerallaan, vanhimmista kuvista aloitan digitoinnin. 

Näistä riittä digitoitavaa pitkäksi aikaa eikä minun osaltani työt  loppuneetkaan.  Lainattuja kuvia pitää käsitellä erittäin huolelliseti,  hosumalla ei muutakuin pilaa toisen tavaran. 
Digitoin tässä välillä jo omiakin vanhoja kuvia, joita olen josku viimevussituhanen  puolella ostellut osto ja myyntiliikkeistä  samalla kun olen vanhoja kameroita hankkinut.    Niiden joukossa oli yksi  1930 luvun purkkakuva.  Näitä tarvitsi olla varmaa olla koko sarja ennenkuin niillä mitään arvoa olsi, saataa silti tietysti joltain keräilijältä juuri tämä kuva puuttua. 


Vanhoista visiitikorteita putuu valitettavan usein kuvatun tiedot, se vaikutaa vähän oudolta kun visiitikortti on ollut aikansa käyntikortti.   Kuka mahtaa tämä parrakas mies olla?  Mitä hän on tehnyt työkseen jne. Valokuvaajasta sensijaan löytyy melko varmasti tietoja googlamalla  Valokuvaaja  Niels Rasmuseen  on syntynyt Tanskassa 1852  ja kuoli Tampereella  hutikussa 1911 


Mahtaako vanhan valokuvan parta mies olla sukua Aaron Kaufmanin kanssa?


Tämä valokuva on 110 vuotta vanha,  Silloin  on osattu suhtautua elämään huumorilla Kuvassa on Nanna ja Anna Laskiaistiistai  vuonna  1907 
Kotityöt sen sen  sijaan ovat takkuilleet, valokuvat on latautuneet muistikortilta konelle huonosti. Pienen ajan sisään on pitänyt muistikortin lukija vaihtaa  kaksikertaa uuteen.  Sandisk  muisti kortii ei kestänyt kymmentä vuotta fyysistä rasitusta.   Kamerassa se toimii moiteetta mutta Uusi Sandisk image Mate All-in One  usb 3.0 Reeade / Witer  muistikortin lukija on tehty halvoista materiaaleista ja sen harjakset  jotka muistikortin lukureikiin menee on liiaan pehmeätä materiaalia joka taittuu jollei osu kohtisuoraan muistikortin reikiin.   Kameran vika ei voi olla että muistikortin yksi reikä on vioittunut kun kahden eri kameran korteissa on sama vika, joku aiempi kortinlukija on muistikortin vioittanut. 


 Nikon D 200 runko " nielee"  8 GB muistikortin, mutta niitä ei ole enää myynissä, Porin Rajalassa pieni musitikortti oli 32 GB   Nyt pitää alkaa kamerasta piuhan kautta kuvia koneelle lataamaan, vähän hitaampa se on mutta ei muukan auta tässä muuttuvassa maailmassa,  TV kanavatkin on ihan sekaisin Eilen oli pitkästä aikaa niin lämmin että vaimo mietti että voisiko kasvit jo jätää yöksi pihalle Kevään ensimmäisen pölyttäjän näin töistä kotiin tullessa. 


Yö olikin ensimmäistä kertaa plussan puolella, mutta tänän 17.5 2017 keskiviikkona ei tavitse aurinkoa ottaa,  Sää on Noormarkussa pilvinen ja tätä päivitystä kirjoittaessa ulkolämpömittari näyttää klo 10.15 + 8.9 astetta, sen verran sataa että asfaltti näyttää märältä Minun maisemani suomi 100 vuotta valokuvakilpailussa minun valokuvani on saanut tähän menessä 5129 ääntä 

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti