Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Ensi lauantainan saunotaan koivun tuoksussa .....The next Saturday will be washed in the birch smell .....Nästa lördag gå till bastu med björk doft.......На следующую субботу, чтобы не париться с березовым ароматом .........Andare dopo di Sabato a sauna con profumo di betulla ..... .....Am kommenden Samstag des go mit Birkenduft in der Sauna ..........Go de samedi prochain au sauna avec un parfum de bouleau ...........W najbliższą sobotę idziemy do sauny z brzozy zapach ............Ir al lado del sábado a la sauna con aroma de abedul .....

Hitaan kevään edistyminen on pikku hiljaa, muutaman aurinkoisen päivän ansiostaa alkanut luonto vihertymään.   Päiväkävelyllä Iso koivukujalla osassa koivuja oli jo kunnon kokoiset lehdet.   Ilmatieteelaitoksen sää enustuksesa ensiviikolla ei Noormarkussa enää yöllä lämpötila laske alle viiden asteen ja vielä kun tiistaille on luvassa vesisadetta niin todennäköisesti ensi launataina nautin saunassa koivuntuoksuiset löylyt.  Ehkäpä jonkinmoisen vihdan / vastan saa tehtyä, jolla voi nahkaa lauteilla piestä.Noormarkussa Koivukujalla koivut ovat mellkein täydessä lehdessäSyksyllä kylvettu syysvilja on hyväällä oraalla ja vihreä värisävy on kaunis katsella Vahteranlehdetkin on aloittanut kasvun. kukkia on, mutta pölyttäjiä ei niissä näkynyt. Omenapuissa ei ole minkäänlaista elon merkkiä nähtävissä, mutta Kirsikka kukkii  Noormarkussa


Kirsikka kukkiiVoikukat kukkii ja niiltä on yleensä kiva pölyttäjiä valokuvata.  Noormarkun keskustan alueella on kuitenkin niin paljon koiria että pitää olla tarkkana minkä kukan juurelle polvistuu .  Nyt kun luonto alkaa vihertää ja kasvit kasvaa niin ei ole aina koiranpaskaa helppo  havaita kun tohkeisaan jotakin perhosta tai muuta ötökkää seuraa kukalta kukalle.  Tämän jätöksen jättäjä on sentää paskantanut korokeelle josta se on helppo havaita. 
Osalta kasveja kesä on jo ohi, siemenet odottaa sopivaa tuulenpuuskka niitä maailmalle saataman, kasvi on saanut tehtävänsä suoritettua,  perilliset ovat valmiit rikastuttamaan suomen luontoa. Toisaalta osa kasveista on vasta kylvövaihessa Mahtavan kokoisia nämä nykyajan kylvökoneet.  Ei olisi Akseli Koskela kylvövakkasta ikänsä aikan yhtä paljon siemeniä itämään viskata kuin pmitä nämä koneet kylvää päivässä. 
Tuuli on pudottnut jonkun kodin puusta.  Näytää aivan  siltä että tämä linnun pesä on käyttämätön, niin puhdas se on.  


Mahtoivatko nämä kyhmy joutsenet olla matti myöhäsiä, vai viisaita kun ovat odottanee suomen suven alkua muualla tähän päivään asti?

Noormarkun keskustaan rakenetteva Aurinkolinna kohoaa kovaa vauhtia, vaikkei viikonloppusin työmiehiä rakenuksella näy.Kotiseututalo Kaharilla on pidetty risusavotta talkoita


Maisema on avartunut kun risut on poistettu.  Vielä kun saadaan uusi aita Kaharin takapihalle vasten yhtenäsikoulua niin lopuu asiaton kulku Kaharille kouluta.  Tiet on kulkemista varten tehty. 
Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpailun minun valokuvani on saanut tähän mennessä 5567 ääntä.  Käykää lukupalkioksi äänestämässä kilpailu valokuvaani klikaamalla vene kuvaa.   Sähköposti osoitetta ei tarvitse antaa, klika vaan OK nin ääni tallentuu kun on ensin äänestänyt.  Kiitos!!


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FIHyvää uutta alkanutta viikkoa lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti