Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 19. toukokuuta 2017

En nähnyt pohkeen vilahtavan....I did not see the glittering ...Jag såg inte kalven flimmer ....No vi el parpadeo de ternera ....Nie widzę migotanie łydki....Non ho visto il guizzo vitello ..我没有看到小腿闪烁........Я не видел теленок мерцания ..........Ich habe das Kalb Flimmern nicht .... ....Je ne vois pas le scintillement de veau ....

Eilen oli taas kauppapäivä  ja lähdin Markun kanssa  kanssa niin sanotusti isolle kirkolle.   Sää ei olut mitenkää hemmoteleva mutta  Itäkeskuksessa lämpömittari näytti jo + 16 astetta .  Koton ennen reissuun lähtöä vaimolta kyselin, että joko voisi pitkätkalasarit välistä pois jättää?   Ei siihen selvää vastausta saanut,  niinkuin ei naisilta useinkaan saa jos jotain kysyy. Päätin rohkeasti kuitenkin lähteä ulos ilman pitkälahkesia alushousuja.   Siihen oli kyllä empiiristä tietoa kun edelliskerralla  prismassa käydessä jo tuntui siltä että pian talvipukeutuminen on mennyttä aikaa.


Itäkeskuksen prisman katolla lämpömitari näytti + 16 asteta eilen torstaina kello  yhden aikaa iltapäivällä.Läpimämpi sää aikaan vanhemmala miehellä odotuksia siitä että näkisi kauniimansukupuolen myös ohentavan vaatetustaan,   Ei kuitenkaan niin rohkeasti kun mitä M.A Numinen esitää  " olen nähnyt Helga Neidin Kylvyssä.   Mutaa jotain sitä soisi vilahtavan ikämiehen silmään.  Mutta ei eilen vielä sää suosinut, en nähnyt pohekeen vilahtavan.
Suomi on mennyt tasa-arvon myötä pilalle, on se niin väärin että naiset ovat alkaneet vakituiseen housuja käyttämään.   Vai oltiinko me vanhat miehet vaan väärään aikaan kaupugilla ulkona   kun keskipäivän aikaan liikkeellä oltiin ?

Poriin ajoimme Pohjoisen satamatien kautta ja siellä ihmetytii oodeen silalla meriveden alhaisuus.   Meri vesi näytti todella alhaalla olevan.  Mäntyluoto 15.5.2017 meriveden korkeus  - 20  se näkyy kivissä


Kylvö työt on satakunnassakin myöhässä eilen porin ohitustien varella oli kyvötyöt menoilaan


Pellolla oli suomalasittain oudon näköinen traktori. Fendt, Deutsin moottori hytin alla.Nämä laiteet ovat viralliselta nimitykseltään työkoneen kantajia.  Kyseisen tyypin laiteet ovat varsin yleisiä keski-euroopassa, jostain ihmeen syystä nämä laiteet eivät ole saaneet suosiota suomessa.  Näitä löytyy lähes jokaiselta  saksalais traktorimerkiltä. Deuts, Fendt, Lanz ym.


Suomen maataloudessa suositaa suuruden ekonomia.  Massey Ferguson 135  vei jo monen hevosmiehen paikan  1960 luvun alukupuolella , mutta pieneltä se näyttä  uudeman sukupolven John Deere traktorin vieressäTänään perjantaina 19.5.2017 sää tuntuisi vihdoin lämpiävän, tätä päivitystä tehdessä kello 8.30 ulkolämpömittari näyttää +  15.2 astett.


Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpalinu valokuvani on saanut tähän menessä  5205 ääntä.  Vene kuvaa klikkaamalla pääsee äänestämään ja äänen antamaan kuvalleni

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI

Hyvää Viikonloppua lukijoilleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti