Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Oletko nähnyt lihavaa varista?.....Have you seen a fat swine? .....Har du sett fett kråkor? .....Видели ли вы жир ворон? .....¿Has visto los cuervos de grasa? ...Widziałeś tłuszczu wrony? ...........Hai visto i corvi grassi? ..........Haben Sie die fetten Krähen gesehen? ............vez-vous vu les corbeaux gras? .....

Olen talven aikana vienyt joitakin kertoja metsänlaitaan ylijäämäleipää linnunruuaksi.  Niin hyvin linnunruoka on tänä talvena ja keväänä linnuille kelvannut kelvannut,  ettei mitään ole seuravan päivänä jäljellä ollut kun olen käynyt ruokintapaikaa katsomassa.  Mutta mihin kaikki linnunruoka katoaa kun ei luonnossa lihavaa varista näy?
Varis on viisas lintu ja se jemmaa / kätkee ylijäämä ruuan pahojen päivien varalle.  Siksi ei lihavia variksia eikä muitakaan lintuja luonnossa näe kun ne syövät kerralla vain sen minkä maha kohtuudella vetää.  Taskokoisia on kaikki omanlajinsa linnut.Ruuan jemmamisessa on tietysti omat riskinsä, kaveri saataa ruokapiilon löytää ja pistää sapuskan parempiiin suihinVariksen kannalta ruoka ei koskaan ole pilaantunut, se on kaikkiruokainen. Varis kykenee sulkattamaan jätteitä ja raatoja.  Varis on luonnon jäteenpuhdistus lintu.   Josku käy kuitenkin niin,  että  jemmassa ollut  ruokaleipä on päässyt kuivahtamaan, eikä kovaa karkeaa ruokaa ole kiva variksenkaan nieleskellä.  Ruoka on hyvä pehmentää vesilätökässä ennen nielemistä niin ei jää pala kurkuun.


Töissä oli pitkästä aikaa kokonainen viikko, arkipyhät ei sevoitanut työrytmiä.  Maanatai  menikin aktiivisesti töitä tehdessä, eikä suuremmin ympäristöstä havainto tullut tehtyä.  Sen muistan että maanantaina 24.4. 2017  pidin puolen tunnin ruokatauon ja käytin sen Kaharin kuistilla Auringossa istuen.   Eilen tiistaina 25.4.2017  oli sitten ihan toisenlainen sää.  Räntää satoi, ei tarvinnut pihalla istua.Työhuoneessa oli niin pimeä, että piti työvaloa käyttääPihalla sinivuokot nuokkuivat räntäsateessa.   Toisaalta Äitienpäivä on vasta toukokuun 14.  Lapsena Äidille haetiin sinivuokkoja joten kun äitienpävään on vielä pari viikkoa aikaan niin joutavathan sinivuokot siihen menessä täyteen loistoon
Räntäsadetta Noormarkussa


Maanantailta jäi yksi asia sanomatta.  Töistä kotiin tulessa havaitsin klubin kohdalla kaivinkonetta ja liikenemerkkejä kantavan kuorma-auton.  Luulin jo että vihdoinkin Klubin kohdalle tulisi molempiin suuntiin kuvaava peltipoliisi.   Olen sitä kovasti markkinoinut ja toivonut Noormarkussa Laviantiellä ei kukaan aja taajamanopeusrajoituksen  ajonopeudella, varsinkin naiset ovat kovia hurjastelemaan.   Jos Noormarkun Laviantiellä olisi Noormarkun klubin kohdalla, mäen päällä molempiin suuntiin kuvaava peltipoliisi niin se maksaisi itsensä takaisin viikossa.

Muista syistä Kuorma-auto oli kuitenkin pysähtynyt eikä vieläkään  ajonopeuden valvonta Noormarkussa parantunut.
Vapun päiväkävelyllä havaitsin Carunan käyneen Noormarkunjoen ranassa turvaamassa Noormarkkulaisten sähkönsaannin.  Joen rannalta oli kaadettu nuoria tervaleppiäSiihen risut oli jätetty kuin koira paskansa.  Kai odotetaan että ensi keväänä tulvavesi ne mukanaan vie.  Saataa kesän mittaan nuoriskon ne jokeen heitää.  Muuuten risut jä tuohon lahoamaan ja maatuman kun porin puistotoimi ei niitä ainakaan pois korjaa.


Porin  Puistotomi ei Noormarkun puistoista ja virkistyalueista tunnut huolta kantavan.   Noormarkun urheilukentän uimaranala olisi vesurille töitähttps://www.pori.fi/tpk/puistotjametsat/puistot.html  Porin kaupungin puistotoimen ylläpitämät julkiset viheralueet tarjoavat palveluita kaikille asukasryhmille. Julkisten viheralueiden tavoitteena on lisätä myös Porin kaupungin vetovoimaa matkailukohteena.


Kauniita sanoja, vaan ei ainakaan näytä Noormarkussa toteutuvanPääsiäisenä rohkeimmat jo ulkoilutti harraste- ja museoajoneuvvoja

1960 luvun alkupuolen ford consulPääsiäisenä Aurinkolinnan rakennustyömaa edistynyt.


Anturan valu valmistunut

Tänään keskiviikkona 26.4. 2017 Noormarkussa jatkuu harmaa sää klo 9. 10 ulkolämpmittari näytä + 2.5 asteta.  Iltapäivälä varmaan taas sataa räntää.Auringonnousu tänään 5:37. Auringonlasku tänään 21:26. Päivän pituus on 15 h 49 min.


Jouduin jättämään Porin perusturvakekuseen hoitotarvikejakeluun ruuhkan takia soittopyynnön, kauankohan mahtaa mennä ennenkuin soittavat takaisin? Noormarkun ollessa itsenäinenkunta, hoitotarvikeet haetiin diabeteshoitajalta, samalla sai muutaman lauseen hänen kansaan puhuttua. Poriliitos vei Noormarkun diabeetikoilta ilmaisen jalkojenhoidon ja silmänpohjan kuvauksen. Hoitotarvikeet pitää tilata puhelimela eikä enää näe diabetshoitajaa.


Päivitys klo 12.50  Neljäkymmentäviisi minuttia ( 45 mim.)  meni aikaa takaisin soittoon, hyvä palvelu

Suomi sata vuotta kuvakilpailun valokuvani on  saanut tähän menessä  4272 ääntä Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI

Hallituksen puoliväli tarkastuksessa ei yritystukia leikattu. Ei omat koirat pure, taitaa Päävelehtelija Sipilällä vielä olla plakkarissa aiemmin saatuja yritystukija. 


Hyvää päivänjatkoa lukijolleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti