Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 20. huhtikuuta 2017

Maan tapa ja käytäntö...Finnish way and practice ...Finska vana och praktik ...Hábito y la práctica de Finlandia ...Fiński zwyczaj i praktyka ...Habitude finlandaise et la pratique..Финская привычка и практика .........Abitudine finlandese e la pratica .... ...Finnische Gewohnheit und Praxis ...

Kävin eilen porin  Satakunnan TE-toimistossa porin Teljänkadulla uusimassa aktivointisuunnitelman.  Asian piti olla ns. läpihuutojuttu, mutta toisin taas kävi.   Te-keskuksen Asiantuntija ja porinkaupungin palveluohjaa halusivat  uuteen sopimukseen vältämättä lisättäväksi työkokeilun jota toteutettasiin kuntouttavantyön loputtua ennenkuin olsi mahdollista päästä palkaatukityöhön.  Tämä työkokeilu ei mitenkään sopinut minun ajatukseeni kun olen kuntouttavantyön loputtua jo  59 vuotias, koko aktiivi ikäni töitä tehnyt.  Tästä työkokeilusta vänkäsimme / väittelimme  liki puolituntia, eikä siittä mitään yhteistä mielipidettä saatu aikaan kun aktivointisopimus laditaan TE-keskuksen käytännön mukaan, tavallaan tietysti päätös oli demokraattinen kun kaksi oli samaa mieltä ja minä yksin toista mieltä, enemmistö voitti.  Sopimukseen kirjatiin " Alkuvuodesta katsotaan palkkatukipaikkaa ja aluksi lyhyt työkokeilu mahdollista"   ja se. että saan jatkaa kuntouttavaatyötä, vanhojen valokuvien digitoijjana  sekä museonhoitajan asistenttina.  Noormarkun kotiseutuyhdistyksen Kaharilla ainakin vuoden 2017 loppuun asti.   Minulla siis on kaikki hyvin seuraavat kahdeksan kuukautta.

Mutta yleisesti ottaen se vaan ihemetyttä mikä syy ja into työvoimaviranomaislla on eläkeikäisiä ihmisiä nöyryyttää ja pakottaa näennäistöihin joista ei kerry eläkettä eikä mitään muitakaan etuja ole, vain keppiä.?


Olen sitä ikäluokaa joka pitää kellon muutaman miinuutin etuajassa, ettei vaan myöhästy.  Aikaa tappamiseksi   katselin Teljänkatu 5 rakenuksen kolmannenkerroksen ikkunasta maisemia.   Pori teki typerän poäätöksen kun siirtää porin linja-autoaseman Porin rautatieaseman yhteyteen.   Syy sihen on varmaan se etää nykyisen linja-autoaseman  tontti on arvokasta tonttimaata.   Kaavoituksella siihen saadaan mahtumaan useampikin tornitalo.


http://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/projektitjaselvitykset/matkakeskus/keskitettymatkakeskus.html

Olisi kiva tietää mitä porin kabineteissa  on porin lina-autoaseman tulevasta käytöstä sovittu ja kuinka paljon poliitriset pomot siitä taskuihinsa käärii. Kai maan tapa täsäkin tapauksessa aikanaan toteutuu.




Paluumatkalla jouduin kuluttamaan aikaa porin Kauppatorilla.  Jos olisin ollut joutuisampi, enkä olisi alkanut työvomaviranomaisen kanssa väittelemään niin olisin ehtinyt kello 10.45 lähtevään linja-autoon.   Porin liikenteen bussit lähtee kauppatorilta  aamupäivällä   varttia vaille tasatunnin, iltapäivällä varttia yli tasatunnin.  Pääsin siis lähtemään kotimatkalle vasta 12.15  lähtevällä  linja-autolla.

Porin Kauppatorilla oli sentään Aurinkoinen sää ja Sata Paskan lämpömittari näytti  + 8 astetta.



Porin kaupatorilla aripäivänä oli sentään kantasuomalasia.


Pori on muuttotappio kunta ja  se näkyy katukuvassa, ei nuoria ihmisä siellä montaa vastaan tule.


Turistikausi on alkamassa.  Porin kauppatorin kalalokki on saapunut tähystyspaikaleen


Kotona ruokaailessa huoasin että läntisellä taivalla  oli ruuhkaa, kahden lentokoneen lentoreitit kohtasivat, näytti siltä ettei yhteen törmäys kovin kaukana ollut.  Lokki tarkailee tilanetta kauempaa




Liki ei killata ja lentokoneet pääsivät toistensa ohi morjestuseäisyydellä.




Huhtikuun alku on ollut tavanomaista kylmempi, mutta ei se mikään ihme ole kun Aurinko joutuu jäitä poltelemaan.   Toisena pääsiäispäiväna   Noormarkun taivaalla näkyi jääkiteistä muuodostunut halo ililmiö.




Tänään 20.4.2017 Noormarkuun on iltapäivällä luvassa vesisadetta. Kelo 9.35 ulkolämpömittati näytää  + 4.5 astetta



Auringonnousu tänään 5:56. Auringonlasku tänään 21:10. Päivän pituus on 15 h 14 min.



Pienet noin 2 millin kokoiset musta kärpäset kiusaa



Petri Ahlroth Taitaa mennä harsosääskien (Sciaridae) suunnalle. Kodeissa elelee ainakin Bradysia -suvun lajeja mm kukkapurkeissa. Harmittomia veijareita. Oikeat dipterologit voivat tarkentaa / korjata, jos meni vikaan.


Suomi 100 vuotta  minun maisemani kuvakilpailun valokuvani saanut tähän menessä 4000 ääntä.  Klikaa kuva auki ja käy äänestämsä


Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI



Lue myös

Tänään taas työvoimaviranomaisen piinattavaksi, vaikka kuntouttavaatyösopimusta on vielä puolitoistakukautta jäljellä;

Tulevaisuudessa ei kamerakauppoja porissa tehdä , Kiitän Jussi Elomata hyvästä palvelusta, ei nettikaupat samaan kykene

Jussi Elomaa ja Porilaine jakoivat linkin.


Ainakin yli 40 vuotta Porissa toiminut kameraliike Rajala Pro Shop lopettaa toimintansa. Myymäläpäällikkö Jussi Elomaa kertoo, että liike jatkaa...
SATAKUNNANKANSA.FI





Hyvää loppuviikkoa lukijoilleni

1 kommentti: