Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 6. huhtikuuta 2017

Aikuisten flunnssa kestää viikon...Adult flu lasts a week ...Vuxen influensa varar en vecka ...La gripe para adultos tiene una duración de una semana....Взрослый грипп длится неделю .........Influenza adulti dura una settimana .... ...Grippe adulte dure une semaine ...Adult Grippe dauert eine Woche ...

Mennyt vikko on mennyt vähän toistaitoisena kun on  joku räkäkätauti vaivannut ja pää on ajoittain ollut se kuuluis haminaan kaupunki.  Viimeviikon tiistain ja keskiviikon välin yöllä se alkoi.  En muista koska olsin muulloin tuntenut sellaistta ahdistusta kuin silloin yöllä oli, ei millään saanut unenpäästä kiinni.  Seuraavana päivänä ( 30.1.) sitten oli vaan tukkoinen olo ja nenän limakalvot rutisi ja vinkui hengittäessä.  Lähinnä pään vasen puoli oli tukkoinen.  Viikonlopulle tullessa alkoi vasemmassa poskessa tuntumaan painekipua kun kumartui, nenäkin alkoi vuotamaan kumartaessa.  Nyt torstaina 6.4:ttä on jo miltei terve olo joten vanha sanonta.  flunssa paranee lääkärissä käynnin jälken seitsämässä päivässä ja itsehoidolla viikossa, pitää paikkanssa.  Aikuisen räkätauti kestää viikon, sis yhtä kauvan kuin politiinen musti,


Vaimolle kerroin että minun räkätautini aiheutti kärpänen.  Pieni musta kärpänen pyöri pääni ympärillä televisota katsoessani ja vedin sen epähuomiossa henkeeni ja se ei päässyt pois neneäontelosta vaan jäi sinne muhimaan. Jostain syystä minun kiusaa pienet, noin kahden ( 2mm ) milimetrin siipivälin omaavat kärpäset.   Muuta selitystä niiden esintymiseen en ole löytänyt kuin, sen että pienet kärpästen pesä on minun vasemassa korvassani. Korva surisee, eikä se voi muusta johtua kuin että pienten mustien kärpästen siveniskut aiheutaa epämielyttävän tintutuksen ja nyt vielä poskiontelutulehduksenkin. 


Lääkärien aikaa ei pikku tautien takia knnata  käydä haaskaamassa.  Sitä edistäsi lääkekaupan vapautuminen.  Marketista pitäsi saada laimeampia penisiliini lääkeitä.  Se ei lisäisi lääkeiden väärinkäyttöä, stä tapahtuu kaikesta huolimatta. 

Jos tauti olsi yltynyt hankalammaksin niin sairasloman hakeminen minun tapauksessanio olsi ollut taloudellin katasrofi.  Teen porin te-keskuksen ja sosiaalitoimiston määräämää KELA:n  maksaa maa 9 euron kuntouttavaa työtä.   Sopimusta tehdessä työvoimaneuvojan ensimmäinen lause oli, että jos tulet kipeäksi niin heti pitää ilomoitta sairaudesat.  Silloin menettää työmarkinatuen ja joutuu KELA:sta hakemaan sairaspäivärahaa, ja kaikkihan sen tietää kuinka kauan KELA:ssa asioiden ajaminen kestää.  Olisi ehtinyt parantua ennekuin sieltä mitään rahaa olsi elämiseen saanut.  Kela:n makasma pakkotyö pitkäaikastyöttömille on huonosti hoidettu, ei ole mitään etuja.  Ei ole mehiläsien työpaikkalääkäriä ei mitään talon puolesta.  

Positiivistakin on kuluneen viikon aikana ollut.  Mttasin lauantaina 1.4 Manradiinipun kasvun, Silloin uusi haara oli noin 2 senttiä pitkä


Tänään 6.4. se on kavanut jo moninkertaiseksi.   Kavukausi on siis vihdoin alkantutTästä tortstaista tulee kaunis ja Aurinkoinen päivä. tätä päivitystä kirjoittaessa kello 8.50 ulkolämpömittari näytää + 0.9 astetta. Auringonnousu tänään 6:40. Auringonlasku tänään 20:32. Päivän pituus on 13 h 52 min.  Ilamatieteen laitos lupaa lämmön nousevan  Noormarkusssa tänään + kuuteen asteeseean 
Tänään on kaupunki kauppa päivä, pick n pay pori kaupassa on tänään porin paras voi tarjous,  Sata Maito Voi maksaa siellä 1.39 euroa paketti, kaksi pakettia  per. asiakas niitä sieltä saa ostaa.


Tänään minun maisemani kuvakilpailun valokuvani on saavuttanut 3430 ääntä

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI
Marjatta Ja Ilkka Hyttinen ja Sinikka Svensberg jakoivat linkin.


Ministeriön työryhmän lähiviikkoina valmistuva ehdotus niin sanotusta aktiivimallista voi sekä nostaa että laskea työttömyystukia.
IS.FI

Päävalehtelija Sipilä

Sipilä: Aktiivimalli ei ole leikkaus

Työtön välttyy tukiensa pienenemiseltä, jos hän tekee kolmen kuukauden aikana yhden vähintään 18-tuntisen työviikon. Tunnit voi jakaa enintään neljän viikon ajalle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) painotti lokakuussa, että kyseessä ei ole kilpailukykysopimuksen vastainen ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaus, sillä työtön voi välttää tuen pienenemisen omalla toiminnallaan.


Teuvo Vehkalahti Työtöntä taa sylistetään työttömydestään. Kukaan ei kyseenalaista irtisanojayritystä. Yritystuet pitä myös kyseenalaistta jollei ne tuo uusia työpaikkoja. Jos yritys ei kykene ilman tukia markkinoille kelpaavaa tuotetta valmistaa niin kannataako olenkaan?


Teuvo Vehkalahti Taas työtöntä syyllisatetään työttömyydestään, mutta kukaan ei kritisoi irtisanooja yritystä. Yritystukia saaneille yrityksille pitää asettaa ilmoitusvelvollisuus, siitä miten yritystuki on vaikuttanut yrityksen työntekijä määrään. Jollei henkilökunnan määrä ole yritystuesta huolimata kasvanut niin yritystuki takaisinperintään. Suomessa on lian helppo irtisanoa työntekijä. Minutkin irtisanotiin sen jäkeen kun sairastuin 1 typ sokeritautiin, 34 vuotta ehdin samaa työnanatjaa palvella. Sitten heitetiin pois kuin kulunut työrukkanen. 3 kuukauden päästä lehdessä haetiin kahta uutta työntekijää, luottamussmies pudisti päätään ja totesi paska juttu, ei voi mitään...


KUNTAVAALIT
Juha Sipilän (kesk) hallitus menee kuntavaaleihin kaatumisuhan alla, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Kylläpä aika vieriikin.

Tuskin enää edes muistaa aikoja, kun Juha Sipilän hallitus loisti uutuuttaan ja tuoreuttaan. Nyt se on ay-törmäysten ja muiden kolinoiden jälkeen kuin kulunut Volga-romu navettaladon takana, mutta siitä sitkeä, että lähtee vielä työnnettäessä käyntiin ja saattaa kulkea vielä parikin vuotta, ellei katsastusinsinööri ota kilpiä pois.

http://www.is.fi/kuntavaalit2017/art-2000005156719.html


Hyvää päivän jatkoa Lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti