Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Uusi työpiste valmis...The new workstations ready to ...De nya arbetsstationer redo att ...Die neuen Arbeitsplätze bereit ...Les nouveaux postes de travail prêts à....Новые рабочие станции готовы к .......Le nuove stazioni di lavoro pronto a ..... ...Las nuevas estaciones de trabajo listo para ...

Pitemmän aikaa on jäänyt blogi päivitykset tekemättä kun vanha, viisivuotias tietokone kävi hitaaksi.  Tähän Teuvon Kuvat bogiin ei ajoittain saanut ollenkaan  valokuvia ladattua, facebokin säävalokuvia ladatessa ehti melkein kahvilla käydä, ainakin sänky tuli pedatuksi kuvien latatautumista odotellessa.  Ilmeisesti näytön ohjaus oli vanhan konenne suurin vika.   Olin jo asennoitunut siihen ettei kotikonella muuta trvitse tehdä kuin ajankanssa lehtien nettisivut selata ja vähän facea ihmetellä.  Elämä on kuitenkin ihmeellinen juttu.   Parin viikon sisään tuli uusi langaton 4 g mokkula  liitymä  ja uusi tietokone.  Asus konessa on 8 gigan nopeus  ja erilinen terran kokoinen musti, näytönohjain on itse päivittyvä, se ohjaa benq 24" HDMI  näyttöä.   Windous kympi vaatii opettelua vaikka työkonesaa siitä on saanut esimakua.  Muttaa se onkin  peruskamaa verratuna tähen kotikoneeseen.  Kunnon valokuvankäsittelyohjelmat vielä puuttuu, mutta facebookin  ja blogin päivitykseen  kyllä kelpaa konessa  olevat ohjelmat.


Minä tarkkana uutta näyttö ihmettelmässä.Uuden koneen asennus TT-Palvelut T:mi Joni Leino  https://www.facebook.com/ttpalvelut1/?fref=tsTöissä meni pariviikkoa volokopiokuvia skannatessa.  Joku oli valokopioinut vanhoja valokuvia, paperi oli kyllä vähän tukevampaa mutta kiillotonta, tavallista kopiopaperia.   Kahdeksan kuvaa oli yhdelle A 4 arkille saatu sopimaan, kohtuullisen suoraan.  Sitä vaan ihmettelin missä mahtaa alkuperäiset valokuvat olla?   Mitään tietoa ei kopioija ollut kuviin laittanut, mutta tarkoituksella ne joskus on otettu museo mielessä.  Luulisin että nämä valokuvat on otettu joskus 1950 luvulla, valokuvaaja otaa kuvia navan korkeudelta, kuva koko viitaa siihen että kuva koko on ollut 6X9 rullafilmi. Kun valokopioista on näinkin hyviä tullut niin laatikkokamerasta ei varmaan ole ollut kyse vaan jostain 6x9 paljekamerasta.


Vanhoja rakennuksia ja museossa olevia kotitalous ja maatalous tarvekaluja kuviassa oliSunnuntaina 26.3.2017  rikotiin kevään lämpöennätys.  Noormarkussa oli + 10.7 astetta ja Ahvenamalla  + 14 asteta.


Terminen kevät odotutaa kun tänään keskiviikkona 29.3.2017 aamulla oli  pakkastta
kello am 8.40  -4.4 astetta.  Päivästa tulee kuitenkin AurnkoinenAurinko Linnan rakennustyömaalta on kuulun junttakoneen paukutusta . 23.3 2017 Aurinko Linna työmaalla näytti tältä.   Perustuksen pilareita oli jo  melkotavalla pystyssä.Maanantaina 27.3.2017 oli viherpeippo saapunut Kotisaeututalo Kahrin Ludille. Peipolla oli suolaisen nälkä kun vanhan suola-aitan  hirsiä nokki.   Vahat hirret ovat suolan vaikutuksesta vaalet.   Kaharin luhti on vuodelta 1857Ahlström on siistinyt Noormarkun hautausmaan, metsälaidan risukon poistollaTästä pitäsi Porin kaupungin otaa mallia. TPK pitäsi siistiä Noormarkun joenrantoja Myllykoskella.-Olen jakanut tätä Noormarkun uimarannan laituri kuvaa Porin kunnalisvaaliehdokkaille.  Porin vapaa-aikalautakunnan pitäisi panostaa Noormarkun urheilukentän uimarantaan, ainakin uusi parempi ja turvalisempi laituri pitäsi porin parhaalle uimaranalle saada.   Kuntoutavaa työtä tekevät sen halvalla tehtyä


20.3.2017 oli ensimmäinen niin lämmin päivä, että työpaikalla uskalsi päiväkahvit juoda Kaharin kuistilla.Udeen nettiliittymän ja uuden tietokoneen lisäksi perheessä on tapahtun muutakin yllättävää.  TE-keskus sai järjestettyä vaimolle kesäoppaan pestin Noormarkun Kotiseututalko Kaharille.  Hassu yhteen sattuma kun minulle tulee toukokuun lopussa vuosi täyteen kun siellä aloitin kuntouttavan työn valokuvien digitoijana.  En tiedä vielä jatkuuko minun pestin toukokuun jälken, mutta jos jatkuu niin onko se minulle enää mikään kuntouttavatyö kun kotona ja työpailalla olisi sama komento?

Suomi satavuotta kuva kilapilu jatkuu.  Vene kuvaa klikaamalla pääsee minu kuvaani äänestämään. Nyt kuvalla on 3228 ääntä
Saa äänestää ja jakaa minun suomi 100 valokuvakilpailun kuvaa. Kiitos!

Kevättä Noormarkujoen Myllykoskella
KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Facebok päiviyksitäni poimittuja juttuja:

Tämä  ajankohtainnen kun hallituksen luottamuksesta äänestettiin . Paimen pojan tarina on vuodelta 1917, silloin sivitys on saatu tehtaan koulussa, siis ammatikoulutuksen reformi vie kolutuksen 100 vuotta taakseppäin.  Jevgeni Popov: "Vanha kieroselkäinen työläinen kertoi minulle vuonna 1974 Moskovan D:n kaupungin saunassa oleensa pikkupoikana töissä Morozovin manufaktuurissa, jossa oli edennyt luku- ja kirjoitustaidottomasta paimenpojasta sähkökoneiden asentajaksi."


Pitäsi saada Kekkosinkarnaatio, Venäjä on ennenkin meidän talouden pystyssä pitänyt, samaa ei voi sanoa EU:sta.  Suhoi T-50 PAK FA hävittäjä olisi hyvä vaihtoehto kun hvitäjiä valitaan, harmi vaan että EU on vastakaupat kieltänyt. Hävittäjäjä kauppa Venäjän kanssa toisi paljon töitä jos vastakaupat olisivat sallittuja. Nyt kun ostetaan natosopiva niin kaikki rahat valuu Trumpille...


https://www.facebook.com/ylepori/posts/1507885409233413?pnref=story

Teuvo Vehkalahti Kuvia katsoessa Jyväskylä parempi. Porin kuvaa katsoessa näkee että pori ei hoida kävelykatuaan sivisyneesti. No maalaiskaupukin pori on . Porin kävelykatu pitää kattaa lasikatolla , niin säästettäsiin talvikunnossapidossa, sekä liikeiden lattioita ja ihmisten keuhkoja keväällä. Katosta pitää tedä sellainen että se voidaan kesällä aurinkoisella säällä avata nappiapainamalla , satella tietenkin kiiinni. Kadun alle sähkölämmitys niin kävelykadusta uusi porilaisten olohuone ympärivuotiseksi kun Puuvillan vetovoima on hiipumassa sattuneesta syystä. Katon suunnitelu pitää antaa porilaisille lasitaiteilijoile. Siloin saataisiin uusi turistikohde kun kävelykadun katossa olisi taidokaat lasimaalukset ja ornamentit.Tämä oli nyt ensimmäien blogi päivitys uudella tietokoneella ja netiyhteydellä Nyt blogger toimi kuin uusi mikään ei tökännyt.  Tästä on hyvä jatkaa.


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni. Kiitos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti