Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Helmikuun Ankeinen ...On February bleak weather ...På Februari dystra vädret ...El February clima sombrío ...En Février temps maussade ...Im Februar trostlosen Wetter ...Nel febbraio clima tetro ...На февраль мрачной погоде ...23/5000 في فبراير الطقس الكئيب ...

Muuttuipa talvisää ankeaksi hiihtolomavikkon alussa.   Vielä minun nuoruudessani helmikuun loppupuolen säät olivat aurikoisia pakkaskelejä.  Norjan vuoriston yli virtaa jo toinen fööntuuli ja Noormarkussa sää on harmaa, niin taitaa olla muallakin etelä-suomessa?   Eilen otin valokuvan Noormarkunjoen uimarannan kohdalta ja nimesin sen Helmikuun Ankeinen  kuvaksi.  

Auringon voima ei riittänyt pilven läpi paistamaa,  avistuksen veran se näkyi pilvisellä taivaalla.

Helmikuun Ankeinen


Varhaisia keväänmerkejäkin havaitsin.  Mäkelänkujan pientarella pajuissa oli  pajunkissoja


Valtatie 23 ja Noormarku uhheilukentä väissä olevalla puistoalueella näin kevään ensimmäiset räkättirastat, kaksi niitä oli.  Vähän taitaa huonosti helmikuussa matoja ruaksi löytyä.  Räkätti on kyllä aikainen muuttolintu kun se aloittaa pesimisen  Huhtikuulla.


Isotalon puistosssa on poistettu muutama puuEnää ei puistossa ole vapaaherran nojailupuutaNyt ihmetellään sitä missä 54 000 suomalaista miestä on kun niitä ei löydetä kansista ei kirjoista. Onko unohtunut sellainen termi kuin vapaaherra? Suomessa on paljon sellaisa jotka ei yhteiskunnan apua tarvitse kun aiemmat sukupolvet on omaisuutta keryttänyt. Työ ei ole kaikille itseiarvo ja mitä kellen kuuluu jos itsekseen toimeen tulee? Muutama tuhat lottovoitajaakin jossain luuraa.Köyhän ainoa ilo ja lohtu on hyvä ruoka, kuten pekonikuorutetu nakit.  Vähän kyllä kumastutti se että HK- scanin  englanin pekoni  oli valmistettu Puolassa suomalaiseata lihasta, näin paketin tuoteseloste kertoi.   Onko suomalainen possu lähetetty Puolaan vai onko se teurastettu suomessa ja paloiteltu ja sitten lähetetty puolaan jalostettavaksi?   Arkijärki ei tajua sitä mikä taloudellinen hyöty on possu puolan kautta kierrätää?


Pekonikuorutetut nakit paistinpannulla.


uunissa paistui pulla.


Sununtai aamuyöstä oli Noormarkussa satanut märkää lunta


Noormarkku 19.2.2017. klo 8.40 + 1.2 astetta. Auringonnousu tänään 8:05. Auringonlasku tänään 17:30. Päivän pituus on 9 h 25 min.

 Sen verra lumiräpäskää satoi, että auratraktori siittä vähän irti sai karrpittua. Puolen päivän aikaan ulkolämpömittari näytti + 3.5 astetta.


Poliisi epäilee vastaan tulleen tila-auton kuljettajan törmänneen nuorten mopoautoon tahallaan.
Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

kilpailu.minunmaisemani.fi

Hyvää uuttaviikkoa lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti