Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Aurinko lämmitti kuin maaliskuussa....Solar heaters than in March ....Solfångare än i mars ....Chauffe-eau solaires que dans Mars ....Solarheizungen als im März ....Pannelli solari rispetto a marzo ....Солнечные нагреватели, чем в марте ....Los calentadores solares que en marzo ....

Maanantain ja tiistain vastainen yö oli  Noormarkussa talven lylmin, tiistaiaamuna ulkolämpömittarin näytti kello kahdeksan jälkeen vielä - 16.6 asteetta.   Työpaikalla, kotiseututalo Kaharilla ei ole ulkolämpömittaria, mutta  kello yhdentoista-aikaan  kahvitellessani ihmettelin mikä silmäkulmassa välähtelee.   Luulin jo että tarkka työ on on silmiä liikaa rasittanut ja lasiainen olisi irtoamassa, mutta onneksi  vesipisarat ne vain auringonpaisteessa välkyi, pudotesaan räystäältä, oikein piti ulkona käydä katsomassa.


Tiistaina 7.2.2017 Aurinko lämmitti niin että vähäiset lumet peltikatolta suli


Ei vesipisaroita valtoimenaan tippunut mutta Aurinko lämmitti aivan kuin maaliskuussa

Luulin jo että Koitisuturalon välikatto falskaa ja lämpö karkaa sisältä, mutta kyllä se Auringon voima oli kun sulatti.  Kuistin katolatakin lumi suli ränniin josta vesi pudotessaan muodosti pisaroita.
Vesipisaran muodostusta on kiva seurata ja sitä valokuvaan ikuistettua.Ei taida kännykkäkameralla putoavaa vesipisaara saada pysäytettyä?


Ei putoavan vesipisran kuvaaminen aina onnisttu järjestelmäkamerallakaan, pitää sarjatulella, kahdeksan ( 8) kuvaa sekunnissa laukoa, niin joku pisara saataa ruudulle tarttua.  Malttia pitää putoavien vesipisaroiden kuvauksessa olla mutta kun vähän kiire oli, eihän työaikaa saa tuhlata omiin harrastuksiin.
Ei se ammatilaisillakaan aina kuvaus mene putkeen.  Viime päivinä olen digitoinut 1960 luvun ilmavalokuvia Noormarkusta.  Niitä on lähetetty silloiselle kotiseutuyhdistyksen sihteerille, jota pyydettin esittämään niitä kansakoulussa jossa lapset olsivat voineet taloja ja paikkoja tunnistaa.  Myynti työhönkin kotiseutuyhdistystä  oli pyydetty provisiopalkalla.   Ilmakuvia ei ole aiemmin luetteloitu, joten asia ei varmaankan ole aiheuttanut toimenpiteitä. Kuvia oli tarjonnut kuvapalveu, satekirjeeestä ei selvinnyt kuka kuvat oli ottanut, mutta luultavasti ne on Karumäen veljesten ottamia kun he jo 1940 luvulla ilmakuvausta suorittivat.   Tulos ei aina ole edes tyydyttävää, ei näitä ylivaloisia kuvia hevin tunnista.
Sataa olla totta se mitä entiseltä armeijan valokuvateknikolta olen aiemmin kuulut että usein sotienkäyneet ilmavalokuvaajat eivät selvinpäin lenneleet.

Ilmavalokuvat ovat 24 x 36 negatiivi kokoa ja negatiiveja on vedosteettu useampi negatiivi liuska yhdelle valokuvapaperiarkille.  On muuten aika rasittva homma / työ erotella hiirellä näitä pieniä kuvia skannatavaksi. Yhteiskunta sentään arvostaa tätkin työt niin paljon että maksaa siitä, tai KELA maksaa yhdeksäneuroa (9€) päivä 


Tänään keskiviikkona on vielä pikkupakkaspäivä, tätä päivitystä kirjoittaessa kello am  9.25  on pakasta  miinus  - 12.4 astetta celsiusta. Auringonnousu tänään 8:36. Auringonlasku tänään 16:59. Päivän pituus on 8 h 23 min.

 Minun maisemani kuvakilpailu jatkuu lokauun loppun

 Saa äänestää ja jakaa minun suomi 100 vuottaa uvakilpailun kuvaa: http://kilpailu.minunmaisemani.fi/2819?search=teuvo+vehkalahti&order=top&p=1


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti