Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Halvalla ei saa hyvää ja kelvollista....Cheaper may not be a good and valid ....Billigare kan inte vara en bra och giltig ....Más barato puede no ser una buena y válida ....Moins cher peut-être pas une bonne et valable ....Billiger kann nicht eine gute und gültig sein ....Più economico non può essere una buona e valida ....Дешевле не может быть хорошим и действительный ....便宜未必是一个很好的和有效的....

22 min ·
Teetääpä Clas Ohlson hepuleita sähkötarvikkeita kiinassa. Ulkokäytöön tarkoitetuissa led-valoissa on tällainen sähköjohdon liitos pistokseen jossa johdon liittimen tapit haritaa kuin sian karvat ja ne pitäsi sada tungettua vastakapaleen reikiin. Piirustuslaudalla näyttää varmaan hyvältä kun tehdään olematomalla toleransilla littos. Taas tuli todistettua ettei halvalla saa valmistettua hyvää ja luotettavaa tavaraa. Kun suomessa kyseiset Clas Ohlson led-valot, jossa on 40 led-valoa, Sähköjohtoa on yhteensä 10 metriä maksaa 10 euroa niin voi kuvitella mitä sen valmistus kiinassa maksaa.


Ledvalo johdon pistokeen tapit harotaa kuin sian karvat


Pistoke pitäsi sitten tunkea ahtaasen reikään , suunta määräytyy keskiosan tason mukaan mutta kun reijässä on olematon toleransi niin kyllä siin työntämistä on.







keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kuntokuuri tältä viikkoa ohi....Condition A course of this past week ....Villkor A under den gångna veckan ....Bedingung A Verlauf der vergangenen Woche ....Condicionar Un curso de la semana pasada ....Condition Un cours de cette dernière semaine ....Condizionare Un corso di questa settimana passata ....Условие а ход этого на прошлой неделе ....

Noormarkussa on käynyt kansalismuseon valokuvaaja, Hirsimäki vuonna 1955.  Näitä valokuvia tuli vastaan tiistaina kun Noormarkun kotiseutuyhdistyksen vanhoja valokuvia digitoin.   Tiistaina sain rauhassa töitä tehdä kun ei kukaan käynyt häiritsemässä.   Hirsimäki oli kuvannut 6x6 formaatilla ja Kansallismuseossa Noormarkkuaiheista kuvista oli tehty pinnakkaiset, 6x6 kokoinen kuva valokuvapaperilla jonka alaosaan jätetty kolmensentin kokoinen vaalkoinen osa lisä informatiota varten.   Kiiltävään valokuvapaperiin ei mustekynällä kirjoitaminen ole ollut luonnikasta, josta syytä informatio on kirjoitettu kuvan taakse.  Valokuvan molemmat puolet pisti siis skannata digitaaliseen muotoon.


Tämä kuva on Laviantieltä meidän kohdilta, etualan Jokisen talo ja kaivo ovat vielä talella, mutta vanha Evestin talo on pyörätien rakentamisen vuoksi 1980 luvulla purettu.

Laviantie vuonna 1955


Sama kohta Laviantiellä lokakuussa 2016








Tältä näytää sama paikka tänäpäiväanä vuonna 2016 Jokisen talo on syrenien takana, kaivo jäi varjoon.



Noita kansalimuseon kuvia oli kiva digitoida kun  ne olivat numerojärjestyksessä.  Hyvää kuntoa se silti vaati kun Kaharin työpiste ei ole oikein ergonominen, skaneerin kopiointitaso on niin korkealla että valokuvan asettamisen takia pitää joka kerta nousta tuolilta ylös.  Tiistaina  ehdin  skannata ja kääntää 60 kuvaa.  Nousin siis keittilötuolilta 120 kertaa  ylös neljän tunnin aikana.





Kyllä kävi digitointi työ tuolijumpasta ja tauko paikalla oli ansaittu



Sunnuntaina 2. lokakuuta 2016 Noormarkun taivaalla lensi 82 kurjen Kurkiaura.   Kurjet matkaavat kohti eltelää jossa muodotavat vieläkin suurempia auroja makatakseen Portugaliaan ja pohjois Afrikaan talvea viettämään



Työpaikan pihlajanmarjat on pian syöty parempiin suihin , räkättirastaat ovat ahkerina


Tilhet antavat pihlajanmarjoille kyytiä Noormarkussa 6.10.2016




Jorma Lindqvist http://www.kaleva.fi/…/biologi-tilhet-eivat-humallu…/680681/


Lauantaina  1. lokakuuta kävin nostamassa  Suomen lipun Noormarkun kotiseututalo Kaharin salkoon, siellä vietettiin 50 vuotishääpäivää


Amerikalaisilla on varmaan joku vakoiluohjelma käytössä presidentinvaalien takia kun blogger ei taaskaan pelitä kunnolla, juttu jäi vähän kesken:

 Vaikka työhön liittyvä kuntokuuri on tältä viikkoa ohi niin tänään pitää kuntoilla kävellen  Noormarkun terveysasemalle hakemaan hoitotarvikeita.  Tilaisin ajoissa insuliinikynän neuloja ja liiuskia , ennenkuin  porin pakkolomat alkaa.


"Pori tarvitsee nopean liikenneyhteyden. Nyt tarvitaan rohkeita ja visionäärisiä päättäjiä määrittelemään, mikä se on ja miten se saavutetaan.", kirjoittaa Tomi Lähdeniemi aamun pääkirjoituksessa.

 Teuvo Vehkalahti Porin ja Tampereen välille pitää saada nopea junayhteys. Nykyteknikalla Porin ja Tampereenvälinen matka saadaan varmaan taittumaan alle puolentunnin. Näin saadaan työssäkäynti aluetta laajennettua kun Tampereen talousalue on virkeämpi kuin porin. Tamperelta lentää lentokoneetkin ympäri maailmaa. Nopean junayhteyden turvin Porista tulisi Tampereen nukkumalähiö, uusi Hervanta



Itätuulen puhurit vievät Suomea pikavauhtia länteen. Suomi keikkuu aallokossa kuin ajopuu, josta tällä menolla tulee sotilaspoliittinen uppotukki.
Kiinnitin huomion tämän aamun Helsingin Sanomissa siihen, että siinä ei sanallakaan selostettu Suomen ja USA:n puolustusministeriöiden kesken solmitun ja Helsingissä perjantaina allekirjoitetun "aiejulistuksen" sisältöä. Ei sanaakaan.
(Perjantain lehdessä HS:n natohaukka Kari Huhta tosin vähän vähätteli etukäteen asiakirjan merkitystä tietämättä ja tuntematta sen sisältöä.)
Suomen puolustusministeriökin, joka on tullut tunnetuksi muun muassa USA:n kanssa Suomessa käytyjen sotaharjoitusten valmistelujen salaamisesta maamme ulkopoliittiselta johdolta, on tässä asiassa avoimempi kuin Helsingin Sanomat. Ministeriön kotisivulla (http://www.defmin.fi/…/suomen_ja_yhdysvaltain_kahdenvalista…)
julkaistaan kyseisen maidemme välisen ”aiejulistuksen” koko teksti (englanniksi).
Julistusta markkinoidaan – tietysti – puolustusyhteistyönä: USA puolustaa Suomea ja Suomi USA:ta.
Tosi asiassa siinä -otetaan kantaa myös näiden molempien maiden yhteisiin monikansallisiin operaatioihin ilman että rajattaisiin yhteistyön ulkopuolelle hyökkäysluonteiset toimet tai vastaavat operaatiot ilman YK:n mandaattia.
Tämä USA:n kanssa tehty "aiejulistus" menee paljon pitemmälle kuin heinäkuun Nato-kokouksessa allekirjoitettu ”puiteasiakirja” sotilaallisesta yhteistyöstä Ison-Britannian kanssa , mutta se ei ole yhtä yksityiskohtainen paperi kuin syyskuussa 2014 Naton kokouksen yhteydessä allekirjoitettu ”yhteisymmärryspöytäkirja” ns. isäntämaa-avusta. Siinä Suomi sitoutuu yhteensovittamaan maamme sotilaalliset resurssit Naton tai Nato-maan (lue: USA:n) Suomeen tulla ja tätä kautta operoida myös hyökkäysluontoisia toimia, kun sotaa pukkaa ja Suomi haluaa mennä mukaan USA:n siivellä.
Jännitutyneenä odotan, milloin oikeisto nostaa esille Mannerheimin Suur-Suomi -puheet: ”Rauhanteosta huolimatta vihollisemme on pitänyt maatamme häikäilemättömien uhkailujensa ja jatkuvien kiristystensä kohteena, mikä yhdessä rikollisen kiihotustyön kanssa yksimielisyytemme murskaamiseksi on osoittanut, että vihollinen ei alun perin tarkoittanutkaan rauhaa pysyväiseksi.”
Helsingin Sanomat ei siis tänään informoi sanallakaan USA:n puolustusministeriön kanssa eilen allekirjoitetun aiejulistuksen sisällöstä. Sen sijaan tilaa kyllä löytyy muun muassa kahden oikeistopoliitikon kirjoitukselle, jossa vaaditaan poliittisista syistä Itämeren pohjaan upotettavan Saksaan menevän kaasuputken luvituksen vaikeuttamista Suomen aluevesien kohdalta. Eli sotilasyhteistyö alkaa yhä enemmän poikia äärioikeistolaisia vaatimuksia yhteistyöstä kieltäytymiseksi Venäjää hallitsevien oikeistovoimien kanssa. Että sellaista geopolitiikkaa...
Olikohan Suomessa tällaista 1930-luvulla Helsingin Sanomien Erkon ollessa silloisena ulkoministerinä? Paitsi että USA on nyt sen ajan Saksa.
(Seuraava kuva ja teksti ovat puolustusministeriön tiedotteesta):
Etusivu Ajankohtaista Tiedotteet Kuuntele Tiedotteet 07.10.2016 12:00 Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälistä puolustusyhteistyötä koskeva aiejulistus…
defmin.fi



Hyvää päivän jatkoa lukijoileni