Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 29. joulukuuta 2016

Puhdas omatunto...A clean conscience ...En rent samvete ...Una conciencia limpia ...Une conscience propre ...Ein reines Gewissen ...Una coscienza pulita ...Чистая совесть ...一个干净的良心...18/5000 الضمير نظيفة ...

Ompa minulla joulunjälkeen puhdas omatunto, kun jo toinen yö joulun jälkeen meni  yli kahdeksan tunnin  yhtäjaksoisilla (8.5h) yöunilla, vessaankaan ei tarvinnut yöllä herätä.   Joulun ylesyöminen aiheutti sen että piti Levemerin (pitkäaiakisvaikutteinen insuliini) annosta nostaa  kahdella yksiköllä, mutta ei hyvät yöunet siitäkäkään voi johtua.  Ehkä sekin vaikuttaa yöunien kestoon kun päivät ovat alkaneet pidentyä, ollaan siis menossa parempaan päin.  Siittäkin huolimatta,  että Pääminsteri Sipilän hallitus koittaa parhaansa mukaan heikentää pitäaikais-sairaiden, työttömien,  köyhin eläkeläisten ja lapsiperheiden ja opiskelijoiden taloudellistta asemaa.  Nämä asiat eivät kuitenkaan ole yksittäisen kansalaisen syy eikä paranettavissa.   Signe mummu jo lapsena minulle kertoi että se on maailmanlopun alku kun tiet tervataan ja kuvat alkavat pöydällä hyppimään. Harjakankaalla ei vielä tuohon aikaan ollut tiessä asfalttia eikä televisoita. Sipilän hallitus vie vain ennalta säädettyä harmagedonia  eteenpäin
Noormarkku 29.12.2016 klo 9 + 2.5 astetta. Auringonnousu tänään 9:51. Auringonlasku tänään 15:19. Päivän pituus on 5 h 28 min.


Aurinko on jo kukonaskeleen korkeamalla, päivä on jo  seitsemän minuuttia  ( 7 min.) pdempi kuin vuoden lyhyimpänä päivänä.

Säävalokuva eiliseltä  28.12.2016 Normarkunjoelta, Makkarakosken alta eiliseltä päiväkävelyltä.


Pikku-pakkanen on jäädyttänyt luonnonvedet hyvään luistelukuntoon


Sileä joen jää antaa vähän väärän kuvan.  Asuimme minun pienenä ollessa Mutkaheikiläsää jonka sauna sijaitsi aivan Noormarkunjoen ranassa ja yksi talvi Isä  kolasi ja jäädytti minulle yksityisen luistelukentän joen jäälle jotta pääsin ensimmäisiä joulupukin tuomia luistimia kokeilemaan, nykykielellä testaamaan.  Ensimäisellä keralla jää oli hyvä harjoiteluun, mailan kansaa pysyin jopa hetkittäin pystyssä.   Seuraavana ammuna oli kuitenkin tapahtunut ihme.  Joen jäästä oli tullut kovera, vesi oli yön aikana laskenut, Eihän sellaisell jäällä voinut oppia luistelemaan ja siihen jäi minun  luisteluharrastukseni opettelu. Viiteenkymeneen kolmeen  (53)  vuoteen sen jälkeen en ole luistimia jalkaanim pannut.

Huonon kokemusken sai luistelemiseta nuorin poikanikin  viime talvena joululoman jälkeen.  Söörmarkun alaikäiset maahanmuutaja nuorukaiset Porin kaupungilta 10 000 euroa liikuntarahaa ja meidän poika joutui koulun liikuntatunnilla kävelemään kun oli kasvanut vanhoista luistimista ulos ja uusien luistinten raha meni apteekkiin kun isän insuliineista piti maksaa 50 euron omavatstuu.


Kirkon kiertoliittymässä lojuu, ainakin vielä eilen, ylimääräinen musta  Jopo
Muutenkin oli jotenkin voimallisempi olo, pelkän monotoonisen kävelyn lisäksi silmä näki taas yksittäisiä valon pilkahduksia. Sain faceboookiin uuden kansikuvan kun Auringon säteet osuivat kaislankorsiin veden ylläVoitaisiin luoda sellainen järjestelmä missä sateliitti seuraa autoliikennettä. Autoihin lisälaite joka ottaa ohjeet vastaan sateliitilta ( navikaattori) joka välitää autolle tiedot siitä onko edellä ajavaan riittävä välimataka, jollei ole niin järjestelämä hidastaisi vauhtia eikä enää tarvittaisi sakotusta, voisi se tietysti automaatisesti säätää ajonopeuden kuloisen tien liikenemerkkien määräämälle tasolle. Satelliitti voisi poiketa liikennemerkin määrämästä nopeudesta mikäli keliolsuhteet käyvät poikkeuksellisiki.Tämä voisi olla välivaihe siihen ennkuin autoista tulee täysin itseohjautuvia. Tämä järjestelmä loisi turvallisuutta liikenteeseen ja poliseille jäisi aikaa   olelisempaan turvallisuuden ylläpitämiseen.


Teuvo Vehkalahti
Kyllä koirat pitääisi verolle panna, vastapalveluksi pitäsi kaupungin painaa porin karhulla koristettuja kakkapusseja ja pieni muovilapio kakan nostoon. Nyky teknologia vähentää työllisten määrää joten tuloveroaleneminen pitää kompensoida panemalla robotit verolle, tämä onkin sitten Sipilälle vähän kovempi rasti saada läpi kun ei robottivero ole työmiehen selkänahasta revitty...


Iltaa pitkästä aikaa, laitan tämän päivityksen Ricon toivomuksesta hän kun kantaa kovasti huolta tulevasta viikonlopusta. Rico ei itse pelkää raketteja eikä pauketta mutta on huolissaan kamuistaan ja muista luonnon eläimistä, hän vetoaakin ihmisiin että raketteja ammutaan vain lain sallimana aikana uudenvuoden aatosta klo 18 uudenvuodenpäivään klo 2,

On tekeillä vallankaappaus, jolla eduskunta syrjäytetään ylimmän budjettivallan käyttäjänä. Valtion omaisuus yhtiöitetään ja yksityistetään, jonka jälkeen ministerit ja liike-elämän hallitusammattilaiset päättävät tärkeimmistä asioista eli rahankäytöstä. Eduskunnasta ollaan tekemässä keskustelukerho, jossa vaahdotaan sosiaalisen median tavoin maahanmuutosta, tasa-arvoisesta avioliitosta, abortista, eutanasiasta, pakkoruotsista ja milloin mistäkin mieliä kuohuttavasta aiheesta.
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksen alla olevat yhtiöt ovat valtion omaisuutta, jonka käytöstä p

Miksi eutanasia on tullut hyväkytävämmäksi nyt kun muutenkin taloudessa leikataan ?Hyvää loppuvuotta 2016 lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti