Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 29. joulukuuta 2016

Puhdas omatunto...A clean conscience ...En rent samvete ...Una conciencia limpia ...Une conscience propre ...Ein reines Gewissen ...Una coscienza pulita ...Чистая совесть ...一个干净的良心...18/5000 الضمير نظيفة ...

Ompa minulla joulunjälkeen puhdas omatunto, kun jo toinen yö joulun jälkeen meni  yli kahdeksan tunnin  yhtäjaksoisilla (8.5h) yöunilla, vessaankaan ei tarvinnut yöllä herätä.   Joulun ylesyöminen aiheutti sen että piti Levemerin (pitkäaiakisvaikutteinen insuliini) annosta nostaa  kahdella yksiköllä, mutta ei hyvät yöunet siitäkäkään voi johtua.  Ehkä sekin vaikuttaa yöunien kestoon kun päivät ovat alkaneet pidentyä, ollaan siis menossa parempaan päin.  Siittäkin huolimatta,  että Pääminsteri Sipilän hallitus koittaa parhaansa mukaan heikentää pitäaikais-sairaiden, työttömien,  köyhin eläkeläisten ja lapsiperheiden ja opiskelijoiden taloudellistta asemaa.  Nämä asiat eivät kuitenkaan ole yksittäisen kansalaisen syy eikä paranettavissa.   Signe mummu jo lapsena minulle kertoi että se on maailmanlopun alku kun tiet tervataan ja kuvat alkavat pöydällä hyppimään. Harjakankaalla ei vielä tuohon aikaan ollut tiessä asfalttia eikä televisoita. Sipilän hallitus vie vain ennalta säädettyä harmagedonia  eteenpäin
Noormarkku 29.12.2016 klo 9 + 2.5 astetta. Auringonnousu tänään 9:51. Auringonlasku tänään 15:19. Päivän pituus on 5 h 28 min.


Aurinko on jo kukonaskeleen korkeamalla, päivä on jo  seitsemän minuuttia  ( 7 min.) pdempi kuin vuoden lyhyimpänä päivänä.

Säävalokuva eiliseltä  28.12.2016 Normarkunjoelta, Makkarakosken alta eiliseltä päiväkävelyltä.


Pikku-pakkanen on jäädyttänyt luonnonvedet hyvään luistelukuntoon


Sileä joen jää antaa vähän väärän kuvan.  Asuimme minun pienenä ollessa Mutkaheikiläsää jonka sauna sijaitsi aivan Noormarkunjoen ranassa ja yksi talvi Isä  kolasi ja jäädytti minulle yksityisen luistelukentän joen jäälle jotta pääsin ensimmäisiä joulupukin tuomia luistimia kokeilemaan, nykykielellä testaamaan.  Ensimäisellä keralla jää oli hyvä harjoiteluun, mailan kansaa pysyin jopa hetkittäin pystyssä.   Seuraavana ammuna oli kuitenkin tapahtunut ihme.  Joen jäästä oli tullut kovera, vesi oli yön aikana laskenut, Eihän sellaisell jäällä voinut oppia luistelemaan ja siihen jäi minun  luisteluharrastukseni opettelu. Viiteenkymeneen kolmeen  (53)  vuoteen sen jälkeen en ole luistimia jalkaanim pannut.

Huonon kokemusken sai luistelemiseta nuorin poikanikin  viime talvena joululoman jälkeen.  Söörmarkun alaikäiset maahanmuutaja nuorukaiset Porin kaupungilta 10 000 euroa liikuntarahaa ja meidän poika joutui koulun liikuntatunnilla kävelemään kun oli kasvanut vanhoista luistimista ulos ja uusien luistinten raha meni apteekkiin kun isän insuliineista piti maksaa 50 euron omavatstuu.


Kirkon kiertoliittymässä lojuu, ainakin vielä eilen, ylimääräinen musta  Jopo
Muutenkin oli jotenkin voimallisempi olo, pelkän monotoonisen kävelyn lisäksi silmä näki taas yksittäisiä valon pilkahduksia. Sain faceboookiin uuden kansikuvan kun Auringon säteet osuivat kaislankorsiin veden ylläVoitaisiin luoda sellainen järjestelmä missä sateliitti seuraa autoliikennettä. Autoihin lisälaite joka ottaa ohjeet vastaan sateliitilta ( navikaattori) joka välitää autolle tiedot siitä onko edellä ajavaan riittävä välimataka, jollei ole niin järjestelämä hidastaisi vauhtia eikä enää tarvittaisi sakotusta, voisi se tietysti automaatisesti säätää ajonopeuden kuloisen tien liikenemerkkien määräämälle tasolle. Satelliitti voisi poiketa liikennemerkin määrämästä nopeudesta mikäli keliolsuhteet käyvät poikkeuksellisiki.Tämä voisi olla välivaihe siihen ennkuin autoista tulee täysin itseohjautuvia. Tämä järjestelmä loisi turvallisuutta liikenteeseen ja poliseille jäisi aikaa   olelisempaan turvallisuuden ylläpitämiseen.


Teuvo Vehkalahti
Kyllä koirat pitääisi verolle panna, vastapalveluksi pitäsi kaupungin painaa porin karhulla koristettuja kakkapusseja ja pieni muovilapio kakan nostoon. Nyky teknologia vähentää työllisten määrää joten tuloveroaleneminen pitää kompensoida panemalla robotit verolle, tämä onkin sitten Sipilälle vähän kovempi rasti saada läpi kun ei robottivero ole työmiehen selkänahasta revitty...


Iltaa pitkästä aikaa, laitan tämän päivityksen Ricon toivomuksesta hän kun kantaa kovasti huolta tulevasta viikonlopusta. Rico ei itse pelkää raketteja eikä pauketta mutta on huolissaan kamuistaan ja muista luonnon eläimistä, hän vetoaakin ihmisiin että raketteja ammutaan vain lain sallimana aikana uudenvuoden aatosta klo 18 uudenvuodenpäivään klo 2,

On tekeillä vallankaappaus, jolla eduskunta syrjäytetään ylimmän budjettivallan käyttäjänä. Valtion omaisuus yhtiöitetään ja yksityistetään, jonka jälkeen ministerit ja liike-elämän hallitusammattilaiset päättävät tärkeimmistä asioista eli rahankäytöstä. Eduskunnasta ollaan tekemässä keskustelukerho, jossa vaahdotaan sosiaalisen median tavoin maahanmuutosta, tasa-arvoisesta avioliitosta, abortista, eutanasiasta, pakkoruotsista ja milloin mistäkin mieliä kuohuttavasta aiheesta.
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksen alla olevat yhtiöt ovat valtion omaisuutta, jonka käytöstä p

Miksi eutanasia on tullut hyväkytävämmäksi nyt kun muutenkin taloudessa leikataan ?Hyvää loppuvuotta 2016 lukijoilleni

21 kommenttia:

 1. Esa Lundgren: Mä oon aina hyvksynyt eutanasian, leikataan tai ei.

  VastaaPoista
 2. Sami Saarenpää: Eutanasia on ehdottoman hyvä asia.

  VastaaPoista
 3. Tuula Berg: ihmiset ovat menettäneet uskonsa tulevaisuuteen, eivät halua kärsiä enempää, eikä nähdä muidenkaan kärsivän.

  VastaaPoista
 4. Jyrki Lepistö: Teuvo Mä en itse varmaan uskaltais pyytää sitä . Tai en tiedä , mutta ihmisen pitää saada päättää omista asioistaan. Myös siitä, haluaako jatkaa elämistään sairaana vai ei. Tämä on hyvä asia.

  VastaaPoista
 5. Martti Rokka: Eutanasia on kivaa.

  VastaaPoista
 6. Teuvo Vehkalahti https://www.laakariliitto.fi/liitto/etiikka/laakarinvala/
  Lääkärinvala - Suomen Lääkäriliitto
  Lääkärinvalassa lääkäri sitoutuu noudattamaan lääkärin eettisiä sääntöjä. Vala pohjautuu Hippokrateen valaan sekä Maailman lääkäriliiton vuonna 1949 hyväksyttyyn Geneven julistukseen. Lääketieteen lisensiaatit vannovat valan valmistumistilaisuudessa.
  laakariliitto.fi

  VastaaPoista

 7. Jyrki Lepistö: Ihmisellä pitää olla itsemääräämisoikeus . Toivottavasti et koskaan joudu tilanteeseen, jossa haluaisit eutanasian . Jokaisella ihmisellä tulee jossain kohtaa raja vastaan. Ihan jokaisella, joka joutuu kärsimään esimerkiksi kipua , johon ei auta mikään. Olen kerran nähnyt sellaisen. Eikä unohdu koskaan.Se on hankala paikka. Mutta tuossa ehdotuksessahan nimenomaan painotetaan potilaan omaa tahtoa. Jos ei voi tahtoaan ilmaista , on mentävä nykyisen käytännön mukaan. Ei siinä muutakaan voi.

  VastaaPoista
 8. Jorma Lindqvist: mä nään sitä joka helvetin työpäivä, -ilta ja -yö.
  SAATANALLISTA HURSKASTELUA AIHEEELLA!

  VastaaPoista
 9. Jukka-Pekka Paananen Tämä on vaikea kysymys. Itse mielenterveysalan ammattilaisena, en eettisesti eutanasiaa kannata, toki mietin asiaa monesta näkökulmasta. Lääketiede kehittyy, ja uusia keinoja keksitään. Tänäänkin kivun hoitoon on jo varsin hyvät keinot. En voisi koskaan omantuntoni mukaan lopettaa vakavasti masentuneen ihmisen elämää. Hollannissa näin on toimittu. Lisää resursseja ja uusia keinoja tarvitsemme. Jokainen saa olla asiasta omaa mieltään.

  VastaaPoista
 10. Jyrki Lepistö: Jukka-Pekka Miekenterveysongelmaisesta täysin samaa mieltä . Mutta olen minä työssäni nähnyt tapauksia, jossa ei ole mitään toivoa ja kipuja ei pystytä hoitamaan . Enkä todellakaan tiedä, mitä itse haluaisin . Mutta olipa se nyt sitten mikä vaan se päätös, haluan sen tehdä ihan itse. Edellyttäen , etten ole itsetuhoinen psyykkisen sairauden vuoksi jolloin muitakin asioitani melko varmasti joku muu kuin minä.

  VastaaPoista
 11. Jorma Lindqvist: En saa/saisi puhua tästä aiheesta, enkä puhukaan niin että voitaisiin mihinkään yhdistää. Mutta noin puolella vanhustentalojen asukkaista on tehty ER-påäätös, joka tarkoittaa ettei elvytetä, ei yritetä hoitaa sairautta johon ei ole parantavaa hoitoa. Huolehditaan nesteytyksestä, kivunhoidosta ja hygieniasta.
  Tiettyyn pisteeseen edennyt muistisairaus konservatiivisella hoidolla hoidettuna, tekee melko nopeasti lopun sairastajastaan. Kivunhoito on nykypäivänä tehokasta; elleivät omaiset ole huolissaan läheisensä tulemisesta morfiiniriippuvaiseksi.
  Nämä päätökset ovat viimeisen parin vuoden aikana lisääntyneet hyvin paljon, ja tulleet melkeinpä rutiininomaisiksi. Suurin este niiden tekemiselle ovat edelleen omaiset. Mikä on erittäin törkeää!

  VastaaPoista
 12. Tuula Mäkinen: Passiivinen eutanasia on ok. Mutten ymmärrä miksi nesteytys lopetetaan. Omaan hoitotahtooni olen liittänyt kivunhoidon lisäksi, nesteytyksen, sekä antibiootit keuhkokuumeeseen ... tai itselleni sen kortisonin, joka estää minua "hukkumasta" nesteeseen.
  Olen ollut saattamassa useita omaisiani ja huolehtinut kivunlievityksestä. Useimmiten todellisena kuolinsyynä onkin morfiinin annostus.
  ER päätöksiä tehdään vanhuksille, jotka eivät tiedä mitä sillä tarkoitetaan, asia tulee omaisillekin täysin uutena asiana.

  VastaaPoista
 13. Reima Kultalahti: eutanasiaa voitaisi kokeilla suomen hallitukseen ja eduskuntaan, ja sen jälkeen antaa uuden eduskunnan äänestää asiasta kokeillaanko uudestaan, mikäänhän ei ole hyvä jollei sitä kokeilla ensin,

  VastaaPoista
 14. Jyrki Lepistö Kansalaisalotteesta kysymys. Vois Teuvokin vaikka lukaista ja vasta sitten alkaa kritiikin
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2212
  Kansalaisaloitepalvelu - Eutanasia-aloite hyvän kuoleman puolesta
  kansalaisaloite.fi

  VastaaPoista
 15. Marja-Leena Kukkasmäki: Vetoomus minkä olen allekirjoittanut ja asiaa on tullut pohdittua jo useamman vuosikymmenen aikana.

  VastaaPoista

 16. Aromäki Heikki: He,,nirri pois köyhiltä ja sairailta jos ei allekirjoita kuolemaansa niin kivut voi lisääntyä siinä-määrin et varmaan allekirjoittaa kuolemansa...< < Myös pääsee perintö omaisuuteen nopeemin kii,,,,No haloo,,,, sillä sairaalla ja kurjalla jos on himottua mammonaa....!Tää oli jo toinen asia Köyhillä vaan lisätään kipua Sipilä pääsee halvemmalla säästöö syntyy...<<

  VastaaPoista
 17. Herkko Vehkalahti: Täytyykö parantumattomasti sairaan ihmisen kärsiä raamatun, politiikan tai lääkärivalan takia? No ei todellakaan.

  VastaaPoista
 18. Eero Muurimäki;
  Minun mielestäni nrsteytyksen lopettaminen ON eutanasiaa eli eutanasia on jo hyväksytty. Jos ihmiselle ei anneta vettä hän kuolee ja käsittäääkseni kivuliaammin kuin jos annattaisiin yliannos nukutusainetta.

  VastaaPoista
 19. Mikko Alajärvi: Inhimmillisyys tässäkin asiassa pitäisi huomioida!

  VastaaPoista
 20. Kiitos Teuvo upeista kuvista!
  Hyvää alkanutta vuotta 2017 blogiisi.

  VastaaPoista
 21. An Nou fericit și multe bucurii în 2017!/ Bonne année et plein de joies en 2017!

  VastaaPoista