Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Pitipäs taas sattua harmillisesti .... Whether one likes unfortunately happen again ....Vare sig man gillar tyvärr hända igen.... ما إذا كان أحد يحب يحدث للأسف مرة أخرى ........不管人们喜欢不幸再次发生.........Независимо от того, что нравится, к сожалению, не повторится ........Se uno ama purtroppo accada di nuovo ......... Ob man mag leider wieder passieren .........Qu'on le veuille malheureusement se reproduire ..... ....Se quiera desgracia suceda otra vez ....

Jännitin eilistä työpäivää kun piti ensi kertaa omilla avaimilla työaikalle mennä.  Kotoa lähdin hyvissä ajoin ennen kello yhdeksää etten vaan ovenlukon  sählinkiltä töistä myöhästy.   Avaimen sai kuitenkin kätkeä heti Kaharin portilla taskuun kun piha oli täynnä autoja.  Työpaikan ovet oli auki kun Mairenpäivän toimikunta oli aloittanut kokouksesnsa jo aamu kahdeksalta.   Pitää jättää ensiviikkoon  omatoimisisäänpääsy testaus.Muuten kyllä vanhojen valokuvien digitointityö käy jo kuin vanhalta ammatilaiselta.  Tässä on hyvä esimerkki siitä että vahanakin voi oppia uutta.  Manuaalisorvarin ammatista jäin työttömäksi kun työnantaja ei uskonut / luottanut siihen etää vanhakin 50 v uuden tegnolokian käyttön oppisi.  Älypuhelinta en ole suostunut ottamaan käytöön mutta windows 10 käyttöjärjestelmä  ei tuota vaikeuksia.Pikkasen harmittaa kun  olin liian utelijas ja guuglasin digitoijan palkan , selvisi, että digitoijan palkka on minimisä  1 760 € - ja maksimissaan 2 670 €  kuukaudessa, minä teen sitä  9 euron KELA:n maksamalla ylläpitokorvauksela.   Ei saisi olla liian utelijas ettei ala harmittamaan. Digitoija palkka - Palkkavertailu.com

www.palkkavertailu.com/palkka/digitoija
Digitoija palkka, keskipalkka, palkkaus. 7 käyttäjän ilmoittamaa digitoija palkkaa.


Tiistaipäivän sääkin oli liian kaunis sisätöihin, se pisti miettimään että pitipäs taas sattua  huono tuuri, toiset painaa sienimetsällä kotivaraa täydentämässä.   Syksy on pakastimen töyttö aikaa, ei aurinkoisella säällä pitäsi sisällä istuaTänään kävi sienimetsällä erikoinen tapahtuma, olin kiertämässä suurta kiveä jonka ympärillä kasvoi taajassa pientä kuusta, kun pääsin kiven toiselle puolelle huomasin että sieltä mistä tulin olikin paljon kanttarelleja, ei kun takasin, no yritin takapuolellani työntää niitä kuusia siten että saisin noukittua sienet samassa kun kumarruin putosi farkkutakin etutaskusta kaikki kolikot maahan, noukin ne ylös mutta kahden ja yhden euron kolikot putosi pieneen koloon johon en uskaltanut sormiani työntää ajattelin sieltä tulevan vaikka käärmeen, yritin oksalla niitä kaivaa mutta kolo imaisi kolikot niin että holahti vaan, sanoisin luonnon ottaneen minulta pienen veron.


Kaikesta huolimatta tein kyllä töitäkin.   Nyt vuorossa oli vanhoja valokuvia 1800 luvunn vaihteesta.  Paljon on reilussa sadassa vuodessa Ahlströmin bruuki muuttunut.  Vielä 1980 luvulla Koivukujan  varessa oli kasvihuone, missä Kaapelit piti kukkakaupaa.  Heillä oli silloin maan ensimmäinen omatoimikukka kauppa Asiakas sai ilatasin ja viikonloppusin käydä itse valisemassa kukiat ja maksaa tiskillä olevaan lipaaseen.  Sekin kasvihuone puretiin joskus 1990 luvun taiteessa.  Sitä ennen on ollut vieläkin komeampi kasvihuone -

Alhströmin kasvihuone kesäkuu 1897


Tapani Kaapeli On se pikkusen erinäköinen kunin silloin Kaapelin Hessu ja Irma kukkakupan siihen laittoivat, vasen sivu oli tehty lasitiilistä.  Siis tarkoitan tuota vasenta tornin kohdalla olevaa pystyseinää kun tuo vino osa oli jo silloin purettuYlensä tämän ajan kuvat ovat visiittikortteja, ja yläluokan ihmisä, maisemia ja rakennuksia.   Eilen tuli ensikertaa  eteen se että valokuvaaja on muuhunkin kalliin lasinekatiivin  uhrannut,  Noormarkun ensimmäisen vesivoimalan edessä uiskentelee kaksi sorsaa.   Vaikuttaisi siltä että  sorsat ovat kesyjä  kun eivät ole valokuvajaa pelännet.  Kuva on otettu ilmeiseti venestä,  kesällä 1897Keskon Ostein rakennustyömaalla oli hiljaista.  Ilmeiseti ensimmäinen työryhmä on saanut työnsä tehtyä ja nyt odotellaan toisia  urakoitsijoita.Maanantaina 29. elokuuta kävin Pormarku rautatieasemalla Aulis Laakson kanssa Veteraanien joululehti kuvia ottamassa. Rautatie ja resina-aihenen juttu on Veteraanien joululehteen tulosaa Pori-Haapamäki radan varresta


VR on alkanut markinoimaan halvempia juna lippuja, mutta kai sitä joku raja on halpuutamisellakin.   Jos tapiota vuodesta toiseen tehdään niin käy pian niin ettei ole varaa pitää kalustoa kunnossa ja se jää radanvarteen ruostumaan.

VR on siirtänyt asiakaalle jo lipunmyyjän ja konduktööri työt.  Vielä on VR:n kilpailukyvyssä parantamisessa varaa.   Matkustajille voisi tarjota vieläkin halvempaa matkantekoa.  Omatoimimatkan voisi rautateillä tehdä resinalla,  se olisi ekoloogistakinKeväällä huoestuin kun sää yllättäin parhaaseen pölytysaikaan kylmeni, että mitenkä mahtaa omeasadon käydä?  Paikoin ei huonosti ollenkaan.  Auliksen pihan kaneliomenapuu ihan notkuu punaisten kaneliomenien painosta


Tänään keskiviikkona 31. elokuuta päivä avautui Noormarkussa sumuisena eikä asteitakaan ollut kuin + 8.9


Sumu haihtui nopeasti, blogipäivityksen loppumetreillä maisema on ikkunasta katsojen jo kirkas ja taivas pilvetön. Auringonnousu tänään 6:22. Auringonlasku tänään 20:43. Päivän pituus on 14 h 21 min.


On elokuun viimeinen päivä ja vesimittarin lukeman tarkistuspäivä.  Vesimittari näytää että kokonaiskulutus viime kesäkuusta asti on ollut 43.33 kuutiometriä, edellisen kuukauden vedenkulutus on ollut 4.56 m3


Alle viidenkymmen euron maksulla taidetaan kuukaudessa päästä  vaikka joskus suihkussakin kävisi

Keskustelu suomen työllisyydestä on kovin yksipuolista, työtömän vika se on poikeuksetta yleisessä julkisessa keskustelussa  kun työnataja irtisanoo..

Siis koska se menee poliitikolle perille että hyvin harva työtön on omasta tahdostaan työtön. Työttömiä syytetään vaikka yrittäjä on tehnyt virheitä jun on joutunut irtisanomaan.

Työllisyys ei parane jollei kaikkia yli-ikäisiä pakoteta eläkeelle. Aiemmin Suomesta on lähdetty kun töitä ei ole kaikille riittänyt. Ensin Amerikkaan ja myöhemmin Ruotsiin, nyt ei ole paljon muut ulkomaille lähtenyt kuin muutama eläkeläinen Espanjaan vaikka rajat on vapaat, tulijoita on kyllä riittänyt....Kaavailtu ansiosidonnaisen käyttö palkatukena on kuin maksaisi itse itselleen palkkaa. Samalla se vääristää kilpailu kun toinen työnantaja käyttää härskisti hyväkseen työttömiä ja toinen koittaa pitää pitkäaikaista hyväksi havaittua työntekijää jolle joutuu itse koko palkan maksamaan..

Kaikki yritystukia saaneet yritykset pitäsi pistää 3 kuukauden välein ilmoitamaan henkilöstömäärän kehityksen. Jollei yritystuesta huolimatta henkilökunta ole lisääntynyt niin yritystuki takaisinperintään.

Kelan kuntoutavaa 9 euron työkokeilua pitää tehdä 200 päivää ennen kuin pääsee hakemaan palkatukityötä, oikeisiin töihin ei senkään jälkeä taida päästä,. http://ttvehkalahti.blogspot.fi/…/kuntouttava-tyosopimus…

Lapset tuo leivän pöytään vaan ei suomen halituksen mielikuvan mukaan: 
Hallitus leikkaa opiskelijoiden perustoimeentulosta ensi vuonna yli 80 euroa kuukaudessa (opintoraha pienenee nykyisestä 337e/kk 250,28 euroon kuukaudessa). Leikkaus on valtava, miltään muulta väestöryhmältä ei leikata yhtä paljon.
Hallitus lupasi opiskelijoille kuitenkin jotain hyvääkin: siirtymisen yleisen asumistuen piiriin, joka merkitsisi useimmille opiskelíjoille parannusta nykyiseen opiskelijoiden asumistukeen verrattuna. Esitystä luvatusta muutoksesta ei kuitenkaan ole tullut. Hallituksen on budjettiriihessä pidettävä kiinni lupauksestaan, se on vähintä mitä se voi tässä tilanteessa tehdä. Toivottavasti opiskelijat eivät joudu näkemään taas uutta petosta.

Aila Lindholm:  Katsokaas, kun "herrojen" mielestä työttömäksi määrätyt ovat syyllisiä siihen, että firma joutui vähentämään porukkaa , niinpä näiltä työttömiltä pitää vähentää tukia, että menisivät töihin - siis mihin?
Postilla on ollut Satakunnassa synkkä tiistai. Ensiksi tiedotettiin siitä, kuinka huijarit ovat anastaneet kirjeitä postin keltaisista kirjelaatikoista. Nyt on viety Noormarkussa koko laatikko.

Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti