Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Voiko työpäivä ihanammin alkaa?.....Can the work day starts better? .....Kan arbetsdagen börjar bättre?..... يمكن يوم العمل يبدأ أفضل؟ ...........一天的工作就可以开始更好吗?.........Может ли рабочий день начинается лучше? ............Può la giornata di lavoro inizia meglio? .............Kann der Arbeitstag beginnt besser? .......... La journée de travail commence Can mieux? .......... ¿Puede la jornada de trabajo comienza mejor? .....

Kyllä työelämäkin voi olla hauskaa ja ja ihanaakin,  vaikka ei sitä millään tahdo uskoa kun omaa kolmekymmentäneljän ( 34 ) vuoden työhistorian  Laiho konsernin  pimeessä armatuuritehtaan työ hallissa.  Aamusta iltaan siellä puurretiin sorvin ääressä, ei paljon päivän mittaan kuulumisia kenenkään kanssa vaihdettu vaikka työn antajan silmät sen varmaan toisin näkikin.   Mutta nyt on kaikki toisin.  Eilen aamulla töyöpaikalle saavuttuani  Kesä-opas Heli Lehesvuori  oli heti kahvia tarjoamassa.  "Aamukahvi" juotiin kuninkaanpöydän ääressä.  Näin ihanaa työpäivän alkua ei koskaan ollut Laihon tehtaalla.

Tuvan kunniapaikalle on päässyt  kuninkaanpöytä, jonka äärellä kuningas Kustaa IV Adolfin kerrotaan ruokailleen vieraillessaan Lankosken kartanossa vuonna 1806.

Ei taida monellakaan muulla työmaalla olla näin arvokasta kahvipöytää.  Pitihän tästä tilanteesta tehdä uusi profiilikuva facebookiin.


Ei toki koko työpäivää kahvipöydän ääressä vietetty, töitäkin piti tehdä.  Tämä matka-arkkun sisällä on minun työkohteeni.


Noormarkun kotiseutyhdistyksen valokuvakokoelmassa on yhteensä 2617 valokuvaa joista 1668 luetteloituja.  Viimekesänä niistä saatiin digitoitua 800valokuvaa joten kyllä minulle työmaata vielä riittää.Viime kesänä tätä valokuvien digitointia museovirasto rahoitti 5000 eurolla nyt minä teen tätä työtä  kuntouttavana työtomintana josta työmarkinatuen lisäksi saa 9 euron ylläpitokorvauksen työpäivää kohti.

Mitä kaikkia kuva-aarteita mahtaa matka-arkusta löytyä?


Nyt olen skannattu tietokantaan ainoastaan potretti / visiittikorttivalokuvia eivätkä ne ole kumemempia mietteitä saanut aikaan.  Yhdessä kuvassa oli  kuusivuotias poika viulu kädessä, kuva oli otettu 1906 joten poika oli syntynyt samana vuonna kuin minun isoisänit Tapani Alfered ja presidentti Kekkonen 1900.  Kuvassa ei iän lisäksi ollut mitään tietoa kenestä oli kysyymys, mutta se sai miettimään  sitä, että mahtoiko posjasta kasvaa merkitäväkin viulisti?  1900 luvun alussa ihmisillä oli niin erillaiset lähtökohdat kuin nykysin.  Kekosesta tuli Suomen tasavallan presidentti ja minun isoisästäni Ahlströmin  hevosmies.    Minä olen Hela Oy:tä  1 typ sokeritautiin sairastumisen jälkeen  lopputilin saatuani tituleerannut itseäni valokuvaajaksi.  Tämä kotiseutuyhdistyksen hyväksi tekemäni työ on mahtaava ja työpaikka sekä ihmiset ympärillä on ihanaa, mutta se harmittaa että työvoimaviranomainen jarrutaa työn edistymistä kun  se määräsi minut tekemään yhden päivän viikossa,  neljä tuntia kerrallaan.  Kuntouttavatyö on joku uusi keksintö työn halvemalla tekeniseen. Oikeastaan kuntoutavatyö on sama kuin yhteiskuntapalvelu.  Tosin ei yhdistyksillä nykyään ole varaa työllistää palkkatukityöhön kun kelan maksama palkkatuki on korkeimilaankin vain 50% palkasta ja palkka määräytyy tessin mukaan.

Suosittelen käytiä kesälomamatakalla ja muutenkin pääsymaksu on vapaaehtoinen joten kukarokaan ei välttämättä kevene
Noormarkun kotiseututalo Kahari
Museotie 14, 29600 NOORMARKKU  On avoinna arkisin ma–pe  kello 10–15  Paikalla on kielitaitoinen kesä-opas Heli

www.noormarkunkotiseutuyhdistys.fi
Kamera on aina päiväkävelylläkin mukana ja tulee pääasiassa dokumentoitua luonnon tapahtumia ja päiväkirjaomaisesti niitä tähän blogiini kirjattua.

Maanantaina 6. kesäkuuta korennot ilmestyneet  maisemaan.

Sulkakoipikorento naaraita oil suurin joukoin nousut maanpääliseen elämään 

(Platycnemis pennipes) Sulkakoipikorento


Sininen Immenkorentokoiras.Nurmella pyristeli   Ruskopuuyökkönen.
   Lithophane hepatica
 Ruskopuuyökkönen  Koko: 38-44mmLeppäkertun toukka on kokenut muodonmuutoksen, vai onko se kasvanut ulos vanhasta kuoresta  kun vasemmalla näytäsi olevan vanha kuori ?


Luonnon oikujakin näin.  Pyrstötön västäräkki


Yöllä oli satanu sen verran että mittarin pohja oli märkä. Harjakoskella oli nähty joku harvinainen lintu jonka nimee en nyt muista, mut kuvaajia siel o käyny ympäri Suomee kai. Muuten se oli virtavästäräkki!

Tänään keskiviikkona 8. toukokuuta  suomeen piti tullaa kova myrskyn sattelema vesisade.  Yöllä on  Noormarkussa / porissa sen verran vettä satanut että siitepölyt ovat tuleet alas mutta ei kuitenkaan niin paljon että ikkuna olisi linnunpaskasta puhdistunt.  Tätä kirjoitaessä kello  am 8.55 ulkolämpömittari näytää + 11 astetta ja tuuli on yltymässä. saapa nähdä muutuko keli porissa pahemaksi?Auringonnousu tänään 3:56. Auringonlasku tänään 23:09. Päivän pituus on 19 h 13 min.


Päivitys 9.kesäkuuta 2016


No niin. Söörmarkun vt23/8 risteys sai rahoituksen eritasoliittymää varten. Kuokat maahan...

Söörmarkun eritasoliittymään 6,1 miljoonaa valtiolta


Valtion väylien lisärahoituksen 163 miljoonan euroa tiehankepotista irtosi rahaa yhteen ainoaan Satakunnan hankkeeseen – tosin sitäkin tärkeämpään. Matka-aika...

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/soormarkun-eritasoliittymaan-61-miljoonaa-valtiolta/


Söörmarkun risteys vt 23:lta Noormarkusta lähestyttäessä


Söörmarkun risteys porista vt 8 katsoen


Päivitys 10. kesäkuuta


poikkelissa eilen hieno avaus iso kiitos PNP ,ilma oli vähän haastava ,mutta hienoa tanssiväkeä riitti ,oli kiva aloitus .ensi torstaina 16. kesäkuuta jatketaan klo 19.00 TEUVO OINAKSEN tahtiin TERVETULOA poikkeliin kesätansseihin Poikeljärvelle 


Hyvää päivän jatko lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti