Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 21. toukokuuta 2016

Missä kaikki pölyttäjät luuraa?...Where are all the pollinators hiding? ...Var är alla pollinerare gömmer?.....哪里都是隐藏授粉?.. أين كل الملقحات يختبئ؟ .........Где все опылители скрывающие? ....... Dove sono tutti gli impollinatori nascondono? .........Wo sind all die versteckt Bestäuber? ...........Où sont tous les pollinisateurs se cachent? ..... ...¿Dónde están todos los polinizadores se esconden? ...

Eilen 20. toukokuuta vietetiin maailman mehiläisten päivää.  Maailman mehiläispäivällä halutriin muistuttaa mehiläisten tärkeydestä. Mehiläispölytys on välttämätöntä monien kasvien sadon ja siementen tuotannolle.
Suomalaisista viljelykasveista mehiläispölytyksestä hyötyvät mm. omena, rypsi, kumina, metsämarjat ja herukat. Lisäksi mehiläispölytyksellä voidaan torjua mansikan, vadelman ja omenan tauteja biologisesti. Samalla lisätään marjasadon laatua ja säilyvyyttä.


Eilen päiväkävelyllä tähyilin mehiäisiä mutta vaikka maisema oli täynnä keltaisia voikukkia ja sääkin oli suotuisa yli  plus viisitoista astetta (+15  astetta)  niin ei yhtään mehiläistä  voikukilla näkynyt.


http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3286952


Parvekeelle tuomieni tuomen kukkiin  on ilmestynyt pieniä mustia ötököitä.  Tuoksu lähde pitää varmaan hävittä ettei ötökät sisälle änkeä kun sää näytää lämpenevän niin paljon että vo parvekeen ovea auki pitää. Ja kai se muutenkin parempi on että tuomet saavat rauhassa ulkona kukkia.  Tuomet kukkivatkin nyt viikon loppuna parharhaimilaan.Tuomenkukissa myuutama pölyttäjä oli muttei tämäkään tainnut olla tarhamehiläinen ?Marjapensaat kukkivat  nyt ja pölyttäjien työpanosta tarvitaisiin kipeästi hyvän sadon saamiseksi


Kaikki muutkin luonnon kukat alavat pian kukkia kun vihdoin yötkin lämpiävät
Suo Orvokki kukkii Myllykosken ranalla Noormarkussa .  Etelä- ja Keski-Suomessa suo-orvokki kuuluu tavallisimpiin kosteikkokasveihin, mutta alkaa harvinaistua Oulun tienoilla. Sitä kasvaa kuitenkin Lapin tunturipaljakallakin kosteilla niityillä, rinnesoilla ja puronvarsilla.


http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/suo-orvokki


Eilen oli jännä seurata blogin käviämäärää kun edellinen päivitykseni Ei piilokojua tarvita toi tuhansia lukijoita  blogiini.


Lauantain kello 9.25 menessä lukijoita käynyt  Ei piilokojua tarvita jutussa 8724

Teuvon kuvat -Teuvo images: Ei piilokojua tarvita....No bird hides ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2016/05/ei-piilokojua-tarvita.html
2 päivää sitten - Vesihanoja ei vaihdettu vähemmän kuluttaviksi joten olen vältellyt ... ettei valokuvaaja tarvitse piilokojua hyvien luontokuvien saamiseen.


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2016/05/ei-piilokojua-tarvita.htmlMinua katselevalle karhulle piti pistää rusetti kaulaan kun karhukuvasta tuli monille väärä käsitys, luulivat sitä todeliseksi vaikka karhukuva on fiktiivinen,  Taiteilija Markku Mäkelän luoma.   Joku oli antanut satakunnankansalle uutisvinkin  minun ja karhun tapaamiseta Lavian Velhonvuorella.  Toimittaja soitti ja kyseli tapahtuneesta, toivoi kai saavansa skuuppi juttun  lehteensä.


Piilokoju jutusta ja Markun tekemästä karukuvasta tuli Ruokolahden leijona oli ilmiö, johon kuului useita leijonahavaintoja keskikesällä 1992 Ruokolahden ja Imatran seudulla, ja ne saivat suurta huomiota medialta, yleisöltä ja virkamiehiltä.
Ensimmäisen havainnon leijonasta teki 23. kesäkuuta Ruokolahdella komennuksella ollut metsätyönjohtaja. Eläimen olemassaolo vahvistettiin virallisesti, kun suurpetotutkija neljä päivää myöhemmin löysi paikkakunnalta Suomeen kuulumattoman ison kissan jäljet. Kolme ministeriötä määräsi eläimen poistettavaksi Suomen luonnosta, mutta metsästys päättyi pian, kun siitä ei enää saatu luotettavia jatkohavaintoja. Muualtakin Suomesta tuli ilmoituksia leijonasta, erityisesti Kristiinankaupungin seudulta, jossa maa- ja metsätalousministeriö oletti olevan toisen ison kissan.  Median mukaan myös Karstulassa, Iissä ja Hyrynsalmella nähtiin leijona.
Ruokolahti markkinoi kuntaansa leijonalla vuosina 1992–2012.

Jos Lavia olisi saanut jatkaa itasenäisen ilman pakkoliitosta poriin niin tuosta Piilokoju jutusta olisi tullut Lavialle mahatava markinointi juttu ja turistiryntäys.  Mahtaako moni kantaporilainen tietää että Lavia on nykyisin yksi porinkaupugin kaupunginosa?


Ilmatieteen laioksen enusteen mukaan tänää Noormarkussa / porissaa saavutetaan + 18 astetta


Auringonnousu tänään 4:28. Auringonlasku tänään 22:33. Päivän pituus on 18 h 5 min.

Kaskuja / vitsejä   seitsämänkymmenen  (70) vuoden takaa

Näyttelijä Paavo Jänes ja taidemaalari Vilho Tiger söivät kerran aamiaista vanhassa Centralissa.  Jostakin syystä heille maistuivat vain siansorkat, jopa siinä määrin, että kulho toistensa jälkeen tyhjeni, kunnes talossa oli jäljellä vain viimeistelemätöntä tavaraa.  Tiger huomautti silloin nöyrästi tarjoilijalle: - Neiti, neiti kiltti! Olisitteko ystävällinen ja toisitte meille hiukan huolellisemmin raakatuita porsavainaan patinoita.

Erään lehden toimituksessa oli hyvin uuttera mies.  Hänen vaateensa oivat ryppyiset ja hoitamattomat.  Kerran kun hänen työtoverinsa moittivat häntä huolimattomasta ulkoasusta, hän vaiensi heidät sanomalla: - Minä käytän paljon parempaa räätälijä ja maksan vaatteistani enemmän kuin yksikään teistä.  Ainoa ero meidän välillämme on, ettei kukaan teistä nuku vaateet päällä.

Kerran eräs Tohomas Edisonin ystävä näki myöhään yöllä valoa keksijän laborotoriosta.  Päästyään työhuoneeseen hän tapasi keksijän johonkin ongelmaan syventyneenä pöydän ääressä.  - Hei, kaveri huudahti ystävä.  -  Eiköhän sinun olisi jo aika painua kotiin? - Mitä kello on? kysyi Edison unisella äänellä. - Yö on jo aika pitkälle kulunut, lähdepäs liikkeelle. - Mitä sinä sanot? huudahti keksijä kauhistuneena. - Tuhanen tuhatta, minähän menin naimisiin muutama tunti sitten.

HYvää viikonloppua lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti