Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ei sentään monsuunit tullut..... Not least the monsoon rain come .....Inte minst monsunregn kommer.-----..至少不季风降雨到来........Не в последнюю очередь муссонный дождь пришел ..........Non da ultimo, la pioggia dei monsoni venire ...... .....Nicht zuletzt der Monsun regen kommen ...........Pas moins de la mousson viennent ..........No menos importante de la lluvia del monzón vienen .....

Tässä on koettanut rakentaa jonkinlaistta mielenrauhaa viimeviikola tulleen porinkaupungin sosiaaliohjaajan  lähettämän kutsusta aktivointisuunitelman laatimiseen.   Minun järki ei vaan tahdo sanoa miksi pitkaikaistyöttömiä juoksutetaan turhanpaperin laatimiseen, kohde on väärä. Työnantajia  tässä pitäsi aktivoida työllistämään.   Työtöntä kuulustellaan tuon tuosta ja syylistetään omasta työttömyydestään mutta kukaan ei kuulustele työnantajaa joka henkilökuntansa irtisano.   Näitä negatiivisia ajatuksia olen koettanut korvienvälistä tuulettaa mutta kun  luontokin panee hantiin.  Pari päivää aurinko paistoi mutta sunnuntaina alkoi taas sadekausi.


Ei sentään mikään monsuunisade tullut, pikemminkin vähän vaan tihkuttiTelkät oli jossain yläjuoksulla yöpyneet


Mylykoskelle ne saapui ruokailemaan  ja päivää viettämään


Kovin kauvaa ei niiden ruokarauha säilynyt kun joku reipas urheilijanuorukainen tömisteli myllkoskensaaren sillalla ja telkät pelästytti.  Jos telkkien rauha kovin usein rikkoutuu niin saataa käydä nin ettei pesintää nähdä


Pieni vesisade ei ole pahaksi, kuiva kevätilma raikastuu ja kun kuitenkin aletaan päivin pääsemään  plus kymmenen asteen tuntumaan   niin pian luonto vihertääSuomi on luvattu kerrätyksen maa.  Missään muualla ei jomapullojen ja tölkkien palautus toimi niin hyvin kuin suomessa.  Siksi ihmettelen sitä että maailma ja kodit  on täynnä muitakin muovipulloja, miksei niihin ole kehitetty panttimaksua ja palautusmahdollisuutta?   Nyt kai kotitaluksien muovijäte mene kaatopaikoille ja polttolaitoksiin.  Porin  seudun asukkaiden tuottama sekajäte kuljetaan  Vaasaan, Westenergyn jätteenpolttolaitokseen disellsavua tuprutavilla kuorma-autoilla.  Ei kovin järkevää.   Kyllä varmaan tästäkin astianpesuaine muovipullosta  sataisin uusi vastaava tehtyä jos sen kierättämin olisi mahdollista.   Jos kaikki kierrättämisen tuottama taloudellinen hyöty menee isoille jätefirmoille niin ei se ainakaan minua kannusta kierrätämään.  Pikkupoikana Noormarkussa Kansan kaupaa vastaanotti jätepaperia sillä sai monta pennin nallekarkkia viikossa.  Sitteen 1970 - 1980 luvulla paperinkierrätys meni urheiluseuroille, nykyään nekään ei saa paperinkeräämisestä  ylimääräistä tuloa vaan Veikko Lehti OY sillä rikastuu   Setelirahakin haisi ja tuntui ennen paremmalta kun setilirahat valmistettiin kierrätyslumpusta.

 Rakenuksiakin kierätetään, alkujaan Antti Alhströmin rakenuttama Noormarkun ensimmäinen koulu oli Noormarkunkunnan omistuksessa ja toimi vielä 2000 luvun alkukymenenä päiväkotina.  Kuntaliitoksessa se siirtyi porinkaupugin omistukseen.  Home ongelmien takia se on ollut viimeiset parivuotta suljettuna.   Nyt se on palutunut A.Ahlström Kiinteistöt OY:n omistukseen.  Huhu kertoo että se korjataan ja Ahlström vuokraa sen sitten takaisin porin kaupugin käyttöön.


Kevät alkaa pikkuhiljaa olemaan myöhässä kun naakka on vielä pesänrkaennus työssä.Naakka joutuu tyytymään toisten jätämiin pesänrakennustarpeisiin kun sillä ei ole itsellä niin vahva nokka että kykenisi riipimään puista oksia


Kiirettä Naakalla piti, ei meinanut kuva-alassa pysyä


Niin harmaa ja ikävä sää sunnuntaina oli ettei uimarannalla edes västäräkkiä näkynyt


Peippo luritti oksistossa


Tänään maanantaina 18.huhtikuuta on taas harmaata kello 8. 50 Noormarkussa / porissa on + 5.6 astetta. Auringonnousu tänään 6:01. Auringonlasku tänään 21:05. Päivän pituus on 15 h 4 min.


Puutarhan hoito on jäänyt retuperälle työvoimavirannomaisen aiheuttaman stressin vuoksi.  Sokeritasapaino on sentään jo vähän parantunut siitä kun kesäaikaan siirtyminen sen sevotti.  Tänä aamuna verensokerimittari näytti 5.8  mmol/l  se on paremin kuin monella  terveen kirjoissa olevalla.

Tänään pitää ryhdistäytyä kun sentää ainakin viikon olen vielä vapaa mies.   Nurmikko pitää leikata manradiinipuun alta


Ruokakauppoihin on ilmetynyt kevään ensimmäist viinirypäleet.   Ne olivatkin harvinaisen makoisia.   Oksa jossa viinirypäleet olivat kiini oli ihan vihreä ja keksin laittaa oksan vesilasiin, jospa se vaikka alkaisi juurtumaan, aika näyttääKyllä pitäsi yritäjälläkin jotain yhteiskuntavastuuta olla. Toimitusjohtajat pitäsi kutusua työvoimatoimistoon aktivointisuunitelmaa tekemään. Minua on viimeisen 4 kuukauden aikana 4 ihmistä kuulustelut ja vääntänyt aktivointisuunitelmaa niin kuin olisin itse työttömyteeni syyllinen. Olen 57 vuotias 1 typ insuliinihoitoinen diabeetikko eikä se yhtään paranna minun työnsaanti mahdolisuutta vaikka kuinka monta aktivointisuunitelmaa tehtäsiin. Saamaa työnantajaa 34 vuotta palvelin enenkuin 50 vuotiaana sain 1 Typ. sokeritaudin ja sitten heitetiin pois kuin kulunut työrukkanen. Kaikki yli 55 vuotiaat pitkäaikaistyöttömät pitäsi päästää eläkeelle ja maksumiehiksi eläkevakuutuyhtiöt. Minne menee minunkin palkanlisänä maksettu eläkevakuutusmaksu jo satun kuolemaan ennkuin saavutan vanhuuseläkeiän?


No niin nyt on sitten Porin tk mennyt keskitettyyn ajanvaraukseen eli puhelu voi yhdistyä ihan mihin vaan alueen rajan sisäpuolella. Tämä puhelu meni Merikarvialle mutta ei osannut tulkita toisen aseman järjestelmää. Puhelua odotellen.Suomen huonot talousuutiset eivät ole olleet mitään varsin erikoisia, O'Brien tulkitsee. Normaalisti heikossa taloustilanteesta selvittäisiin leikkaamalla menoja valuutan devalvoimisen avulla, mutta euron myötä Suomella ei ole enää tätä mahdollisuutta.
"Sen sijaan Suomen on pitänyt leikata menoja palkanalennuksilla, joka ei ainoastaan vie kauemmin, vaan myös aiheuttaa enemmän taloudellista tuhoa, koska ihmisiä on irtisanottava, jotta he suostuvat vähennyksiin", O'Brien analysoi.
Tästä on seurannut maan historian pisin lama. Tilannetta ei ole helpottanut se, että eurojärjestelmän säännöt ovat pakottaneet Suomen hallituksen leikkaamaan budjettia samanaikaisesti, kun kaikki tämä on tapahtunut."

Synkkä arvio Suomen eurojäsenyydestä leviää maailmalla - "Pahempaa kuin konkurssi"

"Se johtuu siitä, että euro itsessään on [katastrofaalinen]", O'Brien kirjoittaa.


Washington Postissa


http://www.talouselama.fi/uutiset/synkka-arvio-suomen-eurojasenyydesta-leviaa-maailmalla-pahempaa-kuin-konkurssi-3479777


Hyvää alkanutta viikoa ja paivän jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti