Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 17. maaliskuuta 2016

Tänäänkin tarvitaan aurinkolaseja Porissa....Even today needed sunglasses Pori ....Än idag behövs solglasögon Pori..... حتى اليوم حاجة النظارات الشمسية بوري ............即使在今天,需要太阳镜波里............Даже сегодня нужны очки Пори .........Ancora oggi bisogno di occhiali da sole Pori ........ Même aujourd'hui besoin des lunettes de soleil Pori .........Noch heute benötigt Sonnenbrille Pori ......... Än idag behövs solglasögon Pori ....

Aurinko paistoi eilen pitkästä aikaa täydeltä terätä Noormarkussa / porissa  ja lämpötakin nousi liki plus kahdeksaa astetta.  Päiväkävelylle mietin  että pitäsikö laitaa aurikolasit kun  maaliskuun aurinkon paista vielä aika matalalta kirkaasti.  Ongelmana on ollut aurikolaseja käyttäessä ettei kameran näyttöä näe kun polarisoivat lasit pimentävät sen, ikänäkökin vaivaa ei näe lähelle.  Päätin kuitenkin ottaa riskin ja lähdin aurikolasit nenällä päiväkävelylle.  Kamerassa oli kiinni lintuputki, Sigma DG 120 - 400mm  1:4.4.5  - 5.6  APO HSM OS.  Se painaa liki  1.5 kiloa ja kahdella akulla varustettu Nikon D 200 runko toisen mokoman.  On hyvä vähänn treenata ennen kuin varsinainen lintujenmuutto alkaa jotta sitten jaksaa paremmin kuvaukalustoa kannatella.

Etsimenläpi kyllä aurinkolaseilla näki tarkentaa mutta kameran automatikaan piti luottaa valotuksen osalta.

Kirkas auringonvalo  sai linnutkin pysymään varjaossa jonkun varpusen sentään alku matkassa näin.



Talitiaiset eivät olleet poseeraus tuulella, pelkkiä takapuolia  sai valokuvattua


Vähän tuli mieleen axl smith kun tintit poseerasi takapuoli edellä


Yden talitintin profiilin kuvattua, se on aika pieni prosentti kannasta kun Suomen pesimäkannaksi arvioitu 1,5–2 miljoonaa paria.



Kamera seuranta tarkennustakin tuli testattua,  Harakka on senverran iso lintu että sen seuraamiseen Nikon D 200 runko kykeni vaivatta.  Harakan pituus 40–51 cm, siipien kärkiväli 52–60 cm, paino
175–295 g.


Kiire sillä jonnekin oli ja räkätti menesään suuren ääneen olemassaolostaan



Lisää tintin pyllyjä






Naakalla oli kiire.  En oikein pidä naakoista vaikka se rauhoitettu lintun onkin,  Se vaikuttaa pikkuluintujen kantoihin kun se syö niiden munia ja poikasia.  Ei nääkkäsilti oikein muulla voi ampua kuin kameralla, naakan hinata on 101 euroa jos sen tappamisesta jää kiinni.


Putoavien pisaroiden kuvaamiseen Sigma DG 120 - 400mm  1:4.4.5  - 5.6 APO HSM OS on liian hidas.  Eilisen fööntuulen jälkeen ei taida enää tänään olla katoilla lunta eikä pisarat tipu



Lumen seasta  vihreys nousee


Hyönteisssyöjille akaa jo ravintoa olla vaikka kyllä kärpäset tietysti on vähän yksipuolinen ruoka, mutta kyllä niillä alkuun pääsee.


Ei näyttänyt aurinkolasien käyttö kuvan laatuun liemmin vaikutaneen, eilen käytin  Ray-Ban P  RP 3324 Aviator/Pilot   aurinkolaseja


Ray-Ban  aurikolaseissa ei kovin yleisesti ole polarisoivia linssejä ne on viisikympiä kelleimmat kuin tavaliset, vihreillä linseillä varustetut


http://www.sunglasshut.com/us/805289141037

Eilen soitin Porin perusturvan hoitotarvikejakeluun ja tilasin sieltä taas aika satsin kynäneuloja ja verensokerimittarin testiliuskia sekä lansetteja.   Tuntui ensin hankalalta puhelimella hoitotarvikkeita tilata kun ei näe samalla diabeeteshoitajaa mutta hyvin tämä on käynyt varsinkin nyt kun puhelimeen vastataan MA- TO kello 8 -15 ja perjantaina 8- 13  ja hoitotarvikeet ovat jo seuraavanan päivänä noudettavissa noormarkun lähipalvelupistestä.

Tännään haen hoiototarvikeet, taidan laittaa tänään vanhat kultakehyksiset pilotto Ray-Banit, täm on perintein malli ja olen ostanut nämä joskus 1980 luvun loppipuolella, vieläkin näitä on valikoimassa https://www.instru.fi/aurinkolasit/2009576  Kehykset on näissä kovin hentoiset  eikä ne oikein sovellu kovaan menoon  Kameran letsimen läpi katsoessa tulee silmälasitkin hinkattua ja paientuua vähän keroon , mutta kyllä kultasankaiset aurinkolasie elvistelyyn käyvät.



RB3025 Aviator on Ray-Banin ensimmäinen ja legendaarisin aurinkolasimalli.


Arvostetun silmälasivalmistaja Ray-Banin legendaarinen RB3025 Aviator -aurinkolasimalli kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Ajattomasti muotoiltu RB3025 Aviator on yksi harvoista kaikkien tuntemista aurinkolasimalleista. 1930-luvulla kehitetyt aurinkolasit ovat alusta asti toimineet mallina kaikille muille pilottilaseille. Innovatiivisen historiansa ansiosta Ray-Ban on kasvanut yhdeksi maailman vahvimmista tuotemerkeistä, ja RB3025 Aviator -aurinkolasit siivittivät yrityksen alkuun.
RB3025 Aviator -mallin kyyneleenmuotoiset linssit ja hento rakenne henkivät tyylikkyyttä ja laadukkuutta aina sanganpäitä myöten. RB3025 Aviator on yksi harvoista aurinkolasimalleista, joihin trendit eivät ole  juuri vaikutaneet. Se, että malli on ollut suosittu yli seitsemän vuosikymmenen ajan puhuu puolestaan.



Tänään 17.3. 2016  ei ole ihan yhtä selkeä päivä kuin eilen mutta kyllä aurinko tänäänkin häikäsiee, kello 10.15  on + 5.5 astetta lämmintä Noormarkussa, pohjoistuuli kyllä viilentää. Auringonnousu tänään 6:43. Auringonlasku tänään 18:41. Päivän pituuuus tänään

Pieni muistinvirkistys, näyttelyssäni on kävijöiden kesken ilmainen tauluarvonta. Tämä on kiitos näyttelyvierailleni, asiakkailleni uusille ja vanhoille, kun olette minua vuosikymmenet kannustaneet ja jaksaneet käydä näyttelyissäni. Tämäkin näyttely on tuonut uusia ihmissuhteita, fb kavereita, taiteilijoita, tai muuten vaan taiteesta kiinnostuneita ihmisiä. Teidän kanssanne on ollut paljon keskustelua taiteesta, maalaustekniikoista ym. Kiitos Teille kaikille, näyttely jatkuu sunnuntaihin klo 17 saakka. Av. to-pe 11-17, la 10-16, su 12-17, Tervetuloa tutustumaan.




Vähän paremppi 110 koon pokkari




Minolta pocket autopak 50  valmistusvuosi  1973 Linnsi : Rokkor 1: 8/26 mm (3 lasielementtiä)  Suljin: nopeus 1/40 sec. salama-tilassa, tai 10 sekuntia -  1/330 sekuntia. in CDS-metrinen ohjaus.  Tässä on vielä lankalaukaiemellekin  kierreliitin. 




Pääministeri Sipilä menee painostamaan PAM:in kokoukseen. On aikoihin eletty kun tämä sallitaan. Ymärtäsin jos kokoukseen kutsutaan joku asiantuntija mutta Sipilä on jäävi. Saapa nähdä pystyykö PAM:in kokous tekemään jäsenistön edun mukaisen päätöksen Sipilän silmien alla?


Tiina Syysmäki lisäsi 4 uutta kuvaa.
Pori, Suomi
Lassilassa Pääsiäis myyjäiset lauantaina MMS talolla. Lähikaupalla kans kirppis. Paa ny poiketen samalla. Kaikenlaista kodin tavaraa tarjolla. Eikä oo hinnan kirois.





Hyvää pivän jatko lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti