Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 10. maaliskuuta 2016

Tänään todistetaan moraalin rappio.....Today, evidence of the moral decay .....Idag, ett bevis på det moraliska förfall...... اليوم، يدل على الانحطاط الأخلاقي ............今天,道德沦丧的证据.........Сегодня, свидетельство морального разложения ..........Oggi, la prova della decadenza morale ..........Heute Beweis für den moralischen Verfall ............Aujourd'hui, la preuve de la décadence morale ..... .....Hoy en día, la evidencia de la decadencia moral .....

Olen tähän asti saanut venutettua apteekissa käyntiä kun harmittaa ( suomeksi vituttaa ) Sipilän halituksen säätämä 50 euron lääkeomavastuu.   Viidenkympin lääkeomavastuu ei sinänsä varmaan ketään pankrottiin vie mutta moraalisesti se on väärin että elämää ylläpitävät lääkeet ovat omavastuun piirissä.  Diabeetesliitto on viemässä  euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen  insuliin omavastuun poistamista.   Tämän päivän hätään se ei kuitenkaan ehdi pelastamaan moraalin rappiota suomessa.Aptekkiin minut tänään ajaa verenpaineelääkkeen paketin tyhjenemien.  Aika rientää, vielä viime kuussa laatikossa oli yksi lääkelävistyslevy.  Nyt lääkerasia on tyhjä ja huomiseksi ei ole yhtään pillerriä, joten pakko on apteekkin mennä.


Sipilällä on nuiva suhtautuminen sairasteleviin työntekijöihin, kun ensimmäsien sairauspäivän palkattomuus  ei onnistunut niin nyt hän suunnittelee 6 päivän omavastuuta siihen jos kesälomalla saisrastuu.  Se palauttaakin perinteisen kuolintavan kun suomalaisen työmiehen on  kuulunut kuolla saapaat jalassa, eikä turhaan kuluttaa sairaanhoitopalveluja.  Saapat jalassa kuoleminen on kunniakasta.


Vaikka se moraalitonta onkin että elämälle vättämättömästä lääkkeestä joutuu omavastuuta naksamaan niin kyllä insuliinin hinnasta silti jää yhteiskunnallekkin maksamista.  Kolemen kuukauden Levemer pitäaikaisvaikutus insuliini maksaa  416.12 euroa. Kun viidenkympin  omavastuu tulee tänään maksettua niin seuraavalla kerralla se maksaa minulee 4.50 euro, vähän kumma juttu tuokin silti on kun lääke on 100% korvattava..
Eilen meni sisäkengätkin puhki, 13 vuotta ne kesti.  Lääkeostoksien  omavastuun vuoksi  uusien kenkien osto siirtyy tuonnemaksi.  Mahtaako näillä nyt enää uskaltaa yleiseen saunaan mennä?  Basiliskot hyökkä varmaan nyt tuosta reijästä jalkapohjaan..
Ketututusta vahvistaa vielä sekin että tänään torstaina 10.3. 2016 sää jatkuu harmaana ja virikeettömänä  aamu kahdeksalta  oli  + 1.5 astetta lämmintä


Auringonnousu tänään 7:05. Auringonlasku tänään 18:22. Päivän pituus on 11 h 17 min.


Eilen purin matkalukusaa putkiremontin vuoksi evakossa oleet kamerat takaisin hyllylle. Ei tuo nyt mikään tyylikäs astelma ole mutta säilyvätpä nyt kuitenkin korjussa, säilössä tuleville sukupolville.  Pari vanhempaa laatikkokameraa noista on jo saavuttanut kunnioitettavat sadanvuoden iän


Eilisessä päivityksessäni pohdin kirjallisuuden ja televison eroa ajan kulutamisen moraalisuden kannalta.  Päädyi siihen että kijoja lukemisella harmaat aivosolut saavat enemmän töitä, eilinen päiväelokuva kyllä sai keskikäisen miehen mielikuvituksen liikeelle


Viiskytluvun vihjaileva porno on mielikuvitusta ruokivampaa kuin nykyajan suora akti toiminta.


Vahat vuosikatsaukset ova mainoita historiasta kertovia juttuja, näitä pitäis näyttää koulussa alasteiden historia tuneilla.  Eilen tulidokumentti tunturitehtaan mopojen valmistuksesta  ja valmiin tuotteen käytöstä.


 1950 luvun lopilla postilijoineilla oli tyylikäs virkapuku ja hajaasutusseudulla posti ajetiin mopedilla


Paljon on maailma muttunut 60 vuodessa

Nykyisin ei taida metsuri nimikekään olla enää voimassa, metsurrille ei enää riitä moottorisaha ja kulkuväliineeksi mopo.  Auto on tullut mopedin tilalle ja mootorisahan tilalle harvesteri.


Kekkonen kysyi aikonaan  että onko maalamme malttia vaurastua?  Vaurastumista tuettiin siten että esim. valtio käytti omassa maassa valmistettuja tuotteita ja kulkuvälineitä.  Mutta eipä enää postilakaan ole sisu autoja, saatikka tunturimopoja.  Terveydenhoitaja ei käy kodissa sairasta lasta katsomassa.  Siittä että ennen oli kaikki  paremmin , aivan lähihistoriassa olisi vaikka kuinka paljon esimerkejä, mutta turha niistä on kertoa kun maailmanloppu,  armageddon  on alkanut suomessakin Sipilän hallituksen moraalitomudella.  Ihmetelen sitä että eikö olisi helpompi leikata pekkaspäivistä, se lisäisi tehtyjä työtunteja mutta työntekijän palkkapussi ei pienenisi?


Hyvää päivän jatkoa kaikille taspuolisestiPS.  Jos lääkeostoksista jää rahaa jäljelle niin taidan hakea saunajuomakaupasta  saksalaisen vehnä oluen mieltä tasamaanEi kommentteja:

Lähetä kommentti