Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Taitaa tulla pilvinen Maaliskuu.....I think to become cloudy in March .....Jag tror att bli grumlig mars......Ich denke, März trüb zu werden.. أعتقد أن يصبح غائما مارس .................我认为,在三月份变得浑浊..... ..........Je pense que pour devenir nuageux dans Mars ....Я думаю, чтобы стать облачный в марте .........Credo che per diventare torbida marzo ...... .....Creo que llegar a ser nublado en de marzo de .....

Eilen oli mieli korkealla kun oli välipäivä Taiteilija Markku Mäkelän talvinäyttelyn pystytyksessä, aurinkokin paistoi miltei pilvettömältä taivaalta.  Pitkään ei aurinko kuitenkaan mieltä lämmittänyt kun tänään jo luonto näytti oikeat karvansa, Aurinko nosui tänään  jo kello 7.30  mutta ei sitä aamun sääkuvassa näy.  Kuva on otettu aurigonnousun jälkeen  kello 7.50  vaikei sitä valokuvasta  huomakaan , pakkasta oli - 6.9 astetta.
Sää ennustusten mukaan maaliskuun sää jatkuu ainakin seuraavat kymmenen päivää pilvisen harmaana.  Aurinkoiset sääkuvat alkavat olla  vähissä verrattuna alkuvuoden revontulikuviin.   Eilen 1.3.2016  Aurinko kuitenkin paistoi ja paiste pääsi korvienkin väliin mieltä lämmittämään.


Myllykoskella on ihan talvinen maisema
Talventörröttäjät kimmalteli auringossa


Pikästä ikaa tuli istuskeltua urheilukentän uimarannan pukukopin penkillä kun aurinko oli siltä lumet sulattanut.   Kauvaa ei maaliskuun auringossa tarvitsisi  istukskella kun  sais ruketusta kasvoille, lumi tehostaa auringon rukettavaa vaikutusta eikä tähän vuoden aikaan vielä otsonikerros ole ohentunut.  Otsonikerros on elämän säilymisen kannalta välttämätön, sillä se suojaa Auringon haitalliselta ultraviolettisäteilyltä.
Mustan kengänkärjeltä oli kiva seurata mitenkä  lumi suli Auringon säteiden voimallaKevät eteene vääjämättä, vaikka pilvet Auringon peitääkin päivä on jo 10 tuntia ja 31 minuuttia pitkä


Lumi suli kengältä nopeasti ja sulavesi kuivui kevätauringon paisteessa miltei samantein.


Se on yllättävää että kuinka paljon Aurinko jo lämittää koivujenkin kaaranaa


 Markun saabissa oli pientä öljyvuota kun joku mootorin  stefa vuosi, se saatiin kuitenkin nopeaasti eilisen aikana korjattua ja tänään pääsemme porin Mikkoloaan Talvinäyttelyä  taas pystytämään.

Yhteiskunta sopimuksesta taitaa tulla täysi fiasko.  Työ ajan pidentäminen tuo varmaan lisää työttömiä. Koko sopasta on unohdettu se ettei työajanpidennys ja palkan lasku paranna kauppatasetta kun suomessa ei ole mitään sen kaltaista tuotantoa jota maailman metropoleissa tarvittaisiin. Kotimaan kulutuskin kärsii kun työntekijän palkkapussi pienenee.

Tupakointiin pitää puuttua lujemmalla kädellä, ukko sanoi eilen  televisossa että tupakointi aiheutaa vuodessa 700 työkyvytömyseläke tapausta. Minä sain itsestä riippumatta 1 typ insulinihoitoisen sokeritaudin eikä siitäkään pääse eläkeelle. Kaikki yli 55 vuotiaat pitkäaikasityöttömät pitäisi päästää eläkkeelle, se olisi tässä taloudelisessa tilanteessa sosioekonoomisesti kaikkein paras ratkaisu. Työvoimaviranomaisille jäsi paremmin aikaa hoitaa nuorisotyöttömyyttä kun ei enää tarvitsisi vanhoja, yli-ikäisiä työttömiä paapoa. Kaupungit säästäsi rahaa kun 4000 euron sakko per pitkäaikasityötön poistuisi. Yhden työttömän sakkorahalla saisi työlistettyä pari nuorta kesätöihin. Maksumiehiksi eläkevakuutusyhtiöt, nillä on niin montamiljrdia euroa rahaa jemmassa veroparatiiseissa ettei tuntuisi missään muutaman tuhannen pitkäaikaistyöttömän eläköityminen.Markku Mäkelä Kampiakselin stefan takana on öljypumpun kansi, sen tiivisterengas oli ihan kuiva ja käppyrä, autotalossa oli näitä hyllyssä kun on kuulemma ihan yleinen kulumisvika.

Näitä tauluja en enää kotiini näyttelystä tuo, niiden hinnat ovat olleet 1250-1500 €/kpl nyt myyn ne tässä Prisman tulevassa näyttelyssä 590 €/kpl, pitäisi olla aika edullisia ja ikuinen takuu ( tai siis niin kauan kuin minä elän )
Näissä ei ole mitään vikaa eikä kehyksissä kulumaakaan, minulla on vain se periaate että vanhemmat taulut myyn alennettuun hintaan, vanhin on vuodelta 2009.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti