Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 3. maaliskuuta 2016

Taidenäyttelyn numerointi valmis....The numbering of the art exhibition ready ....Numreringen av konstutställningen klar..... ترقيم معرض فني جاهز ..........Нумерация художественной выставки готовой ..........La numerazione della mostra d'arte pronto .........Die Nummerierung der Kunstausstellung bereit .... ....La numérotation de l'exposition d'art prêt .........La numeración de la exposición de arte listo ....

Eilen saatiin kaikki taulut seinälle ja numerointikin tuli valmiiksi.  Kaupunkiin pästyämme kävimme matkahuollostta hakemassa Markun tilaamat ständit, vuorokauden toimitusajalla tulivat.

Talulujen numeroinnin kovin työ on löytää numerot oikeaan järjestykseen näyttelyluotteloa vastaavaksi kun  ne aina poistettaessa tulee heitettyä muovipussiin sekaisin.  Silmä väsyy helposti numeroihin ja se vaikeutaa nuomerojen saantia oikeaan järjestykseen.  Kaikki tarvittavat numerot lopulta löytyi, 70 numerolappua tarvitiin tähän näyttelyyn.Taiteilija Markku Mäkelän talvinäyttelyssä Porin Mikkolan Prismassa on ilmainen tauluarvonta, palkintoina  kaksi taulua.. Näyttely avautuu lauantaina 5.3.2016


Merkille pantavaa oli naapurikaupan Elisan  akresiivinen markkinoiti viiden miehen voimin prisman kauppakäytävällä.  Ihan asiakaisden perässä juoksivat ja ahdistelivat.


Mikkolan prismasta ei löytynyt taulukokuuja eikä korkeita tikkaita, Tokmannilta ne piti hakea.
Taiteililija Markku Mäkelä  maalaa myös tilaustöitä asiakaan omista aiheistaUusi päivitetty näyttelykutsu joka on samalla Teille kaikille kamuilleni kutsu avajaisiin lauantaina 5.3. klo 12-16. Kotisivullani on jonkinlainen blogin tapainen sivu jota päivitän aina näyttelyn päättymiseen asti. Nyt siellä on pientä tarinaa tulevasta näyttelystä ja arvottavien taulujen kuvat ym. http://www.taidemaalari.net/talvin2016.html
Tykkää


Tänään jaketaan Makun taidenäyttelyn pystysta pikkutaulujen osalta ja pikku säätämisellä.

Hyvää päivän jatkoa


MATTI ”VOLVO” MARKKANEN ON KUOLLUT
Tunnettu pankkirosvo Matti Volvo-Markkanen kuoli keskiviikkoiltana 2. maaliskuuta 2016 Meilahden sairaalassa. Läsnä olivat lähiomaiset ja allekirjoittanut.
Markkanen tuli tunnetuksi 60-luvulla ryöstettyään Tanskassa neljä pankkia Volvo-autolla. Kiinni jäätyään hänet tuomittiin Tanskan rikoshistorian suurimasta rikosmäärästä, sillä hän oli syyllistynyt ryöstöjen lisäksi mm salakuljetukseen. Markkanen toimitettiin Suomeen kärsimään vankeusrangaistustaan.
Vapauduttuaan vankilasta Markkanen meni naimisiin ja sai tyttären. Hän kuitenkin syyllistyi tällä kertaa Suomessa pankkiryöstöön ja pidätettiin. Markkanen pakeni kuitenkin Mikkelin vankilasta, ryösti eri puolilla Pohjoismaita pankkeja ja jäi tulitaistelun jälkeen kiinni Norjassa.
Tällä kertaa Markkanen toimitettiin Sörkan vankilaan, mistä hän pakeni yhdessä väkivaltarikoksista tuomitun Mikko Salmisen kanssa vuonna 1981. Jälleen seurasi sarja pankkiryöstöjä eri Pohjoismaissa, minkä jälkeen Markkanen pidätettiin Ruotsissa ja toimitettiin Turun Keskusvankilaan kärsimään tuomiotaan.
Elokuvaohjaaja, kirjailija Taavi Kassila meni Markkasta tapaamaan Turun keskusvankilaan vuonna 1982 tehdäkseen hänen elämästään kaksi kirjaa. Aluksi Markkanen kieltäytyi yhteistyöstä, mutta kun Kassila tarjoutui auttamaan hänet takaisin siviilielämään, Markkanen suostui. Hänen elämästään kertovat kirjat Kameleontti ja Volvo-rosvo julkaistiin vuosina 1986 ja 1988.
Markkanen vapautui vuonna 1988, jolloin hän työskenteli Kassilan Petos-elokuvassa avustajana ja rikosneuvonantajana. Sen jälkeen hän esiintyi televisio-ohjelmissa ja kirjoitti Hymy-lehteen artikkeleita. Hän avioitui Petos-elokuvan kirjanpitäjänä toimineen Riitta Edholmin kanssa. He saivat kaksi lasta ja muuttivat Espanjaan. Pariskunta erosi sittemmin, jolloin seurasi paluu Suomeen.
Viime vuodet Markkanen eli eläkeläisenä Itä-Helsingissä. Kassila auttoi ja tuki Markkasta kaikki nämä 34 vuotta ja oli lähdön hetkellä ystävänsä vierellä.

Taavi Kassila
elokuvaohjaaja, kirjailija
taavi.kassila@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti