Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kyllä lähtee vanhaltakin ....It still leaves the sides of old ....Det lämnar fortfarande sidorna av gamla ....Todavía deja los lados de... ما زال يترك الجانبين القديمة .... .. Näytetään käännökset haulla Lähtee se vielä vanhallakin .... Käännä kysely Lähtee se vielä vanhaltakin .... 它仍然留下的老邊.....Он по-прежнему оставляет стороны старый ....Lascia ancora i lati del vecchio ....Es bleibt immer noch die Seiten der alten .....Il laisse encore les côtés de vieux ....

Vähän varmaan on kulunut tuo kummeli lausahdus "kyllä lähtee" tosin nuoremmat lukijani  ei varmaan ole kuullutkan kun kumelisarjaa lähetetiin vuodesta 1991 alkaen. Nyt sitä taas on tullut TV 2:lta  25 vuotias kunniaksi.   Yhtä vanha sanonta taitaa olla lähtee kuin telkkä pöntöstä.  Eilen sattui kaksi tapausta johon otsikko kyllä lähtee  sopii.  Ensiksi  päiväkävelyllä törmäsin Noormarkunjoen mattopesupaikan  rantaan ryminällä ja vastarannalla oli telkääpariskunta.   Ne olivat eri lintuja kuin mitä viimeksi olen joella nähnyt kun olivat niin arkoja että heti lähtivät valokuvaajan saavuttua pois.  Olen säästellyt kameran suljinta ja ottanut pääasiassa vain yksittäislaukauksia.   Nyt kuitenkin rohkenen käyttää sarjakuvaustakin kun kotona on "uusi" vähän kuvattu Nikon D 200 runko odottamassa.  Käytössä olevalla D 200 rungolla on jo otettu 93 600 valokuvaa.  Kun tänä kesänä oikein räiskin menemään sarjatulella niin  saapa nähdä saanko sulkimen käyttöiän vanhasta kamerarungosta täyteen.   Ainakin se vielä ottaa sarjakuvia kovalla nopeudella ja kyllä lähtee vanaltakin .


Telkät lähtivät vauhdillaKamerassa jatkuvaseuranta ja sarjatuli päällä niin  kyllä lähtee vanhalatakin.


Mutta voitaako naaras uroksen lähtökiihdytyksessä?  Kolmanessa kuvassa olaan tasoissa

Naarsa keveämpänä saa alkukiihdytyksessa pienen etumatkan


Valotus vähän heitelee sajakuvaus asennossa, telkkä kuvat on suoraan kortilta ja käsitelemättömiä


Kyllä naaras on urosta nopeampi


Niin  nopea että uros jää kuva-alan reunalle


Noormarkunjoen alajukusulle kohti matalaakoskea kaarsivat


Aika tasoissa matkaa jatketaan.


Keväästä kohistaan mutta ei se ihan taida edistyä toivotuun tahtiin kun koskikarallakaan ei vielä ole kiire pohjoiseen


Kevään merkkejä porissa / Noormarkussa   Naakka pariskunta on valinnut pesäpiipun. Naakka munii huhti–toukokuussa 4–7 munaa.


Pikkuvarpusetkin ovat palanneet pesäorreleen


Nuoret sinisorsa urokset viihtyvät yhdesssä  mutta paritteluaikana ne eroavat, vielä eilen uitiin sovussa


Mutta kyllä vakka kantensa on valinnut niin sovussa naaras ja uros rinnakain ui


Nyt lähtee suomen talouskin nousuun kun kävin Markun kanssa housuostoksilla
En ole tällä vuosituhannella uusia vaateita ostanut mutta nyt oli pakko kun KappAhl vaatekaupasta sai halvalla miesten housuja.   Kirputoreilta löytyy kyllä kaikkia muita miesten vaatteita mutta housut ovat siellä kortilla.   Eilen  sai uusia  45 euron miesten housuja 15 eurolla.   Myyjättärellä oli venäläinen aksentti mutta palvelu oli vanhalle miehelle ensiluokkaista.  Housut tuli paikan päällä sovitettua vaikka niitä olisi saanut  kotonakin kuukauden päivät kokeilla.  Suomen talous lähti nyt varmaan nousuun kun ainakin kaksi myyjä sai palkkansa.  Jos tästä vaatekaupasta jotain  voittoa omistajille  jäi niin se valui ruotsiin  KappAhl on ruotsalainen vaatekauppaketju


Vyö vielä pitää etsiä mutta nyt on sopivat housut, vatsa ei enää roiku rumasti housunvyötäröllä koko on 34  / 34Tänään  30.3.2016 Noormarkussa / porissa on harmaa päivä asteita on kello 9.30  + 5.7 Auringonnousu tänään 7:01. Auringonlasku tänään 20:15. Päivän pituus on 13 h 14 min.


Seuraavan kerran aurinko näyttäytyy porissa / Noormarkussa lauvantaina


Verensokeriarvot on  kesäaikaan siirtymisen vuoksi olleet vähän yläkantiin eikä se tilanetta auta että taas pitää odotella työvoimaviranomaisen soittoa.  Se jänittä aina ja jänitys saa verensokerit heilumaan. Huomenna 31.3. 2016 pitäsi Viitralan rouvan minulle soitella porin työvoimapalvelu keskukseta.


Pitää varmaan alkaa hulluksi että pääsisi eläkkeelle, pelkkä 1 typ. sokeritauti ei siihen oikeuta kun siitä saa vain 40 % haitta-asteen. vaikka säänöllisesti pitää itse  pistää elämää ylläpitäväää lääkettä insuliinia ja monta kertaa päivässä mitata verensokeri jos aikoo omin  jaloin hautaan päästä

Minä sairastuin 1 typ sokeritautiin hiukann ennen viisikymenvutispäivääni. Viikon olin sairaalassa ja kovalla tinkaamisella sain 2 kk lihotuslomaa kun painoin enää 47 kiloa. Töihin palattua alkoivat YT-neuvottelut jonka lopputulema oli että kaksi ukkoa sai lähteä minä sokeritautisena ja toinen pumppuvaivaisena. 34 vuotta ehdin samaa työnantajaa palvella ( http://www.hela.fi ), sairastumisen jälkeen heitetiin pois kuin kulunut työrukkanen. Ei siinä masennusta tarvittu kun työt loppu vaikka työ halut olivat painonnousun myötä palannut. 1typ. sokeritaudista saa 40% haitta-asteen vaikka joutuu loppuelämänsä insuliinia, elämää ylläpitävää läkettä pistämään ja säännöllisesti montakertaa päivässä verensokerin mittaamaan jos haluaa omin "jaloin" hautaan päästä. Nyt 57 vuotiaana työvoimaviranomainen pompottaa, mutta kukaan ei ole irtisanutta työnanatjan toimintaa kyseenalaistanut. Sosioekonoomisesti olisi kaikein paras että kaikki yli 55 vuotiaat pitkäaikasityöttömät päästettäisiin eläkeelle .

Työkyvyttömyysriski vaanii diabeetikoita – taustalla yllättävä ...

www.iltasanomat.fi › Lifestyle › Hyvä olo › Terveys
23 tuntia sitten - 2-tyypin diabetekseen liittyy sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä jo ... Tutkimusprofessori Marianna Virtasenhttp://www.iltasanomat.fi/haku/?

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001147541.html


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


PS piti vähän modenrisoida otsaketta muton kyllä lähte vanhaltakin , herätää enemmän huomiota 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti