Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hyvä että kuulo vielä toimii. Pyrstötiaisen bongasin ....Good hearing that still works, Long-tailed Tit spotted ....God hörsel som fortfarande fungerar.....Buon udito che funziona ancora .... حسن الاستماع الذي لا يزال يعمل ......良好的听力仍然工程.........Хороший слух, что до сих пор работает .........Gutes Hören, die noch funktioniert ...........Bonne audience qui fonctionne toujours .... ....Una buena audición que todavía funciona ....

Monta lintua jäisi havinoimatta jollei kuulo toimisi.  Eilenkin olisi laulujoutsenet jäänyt näkemättä jolleivat olisi lentäsesään selän takana laulaneet.  Vaikka kaakatus on aika kova äänistä niin eivät näytä kaikki parvessa lentävät laulavan yhtäaikaa.  Tässäkin ryhmässä vetovuorossa oleva laulujoutsen lauloi.  Ilman kuuloaistia ei olisi vastavaosta osannut niitä etsiä.
Ei laulujoutsenet vielä suurella joukolla  muuttanut.  Mutama  neljän viiden joutsenen ryhmä päivällä Noormarkun yli lensi.


Variksen  näkee kyllä iman ääntäkin kun se useimiten oleilee ja liikkuu näkökentässa.


Harvemmin se lentää kovin korkealla ja pitkiä matkoja kerralaan.Noormarkun / porin varikset eivät ole muutolinutja koko talven ne ovat täällä olleet. Jotkun variksetkin kyllä muuttaa ja talvehtii Etelä-Ruotsissa ja Pohjanmeren maissa.   Variksen lenosta oli hyvä testata kameran seuranta automatikaa. Seuraava kuva ei enää tarkentunut varikseen , niin paljon on Noormarkun keskustassa liiikenemerkkejä ja valopylväitä johon kameran tarkennus takertuu


Myllykoskella ei ollut yhtään lintua ja luulin jo että muutolinnut jää lankalauntailta vallaan näkemättä ja kuvaamatta.


Joutsenet sataa ilman ääntäkin nähä  kun ovat suuria lintuja mutta pienemmät linnut jäisi vallan näkemättä eleivät ne risukossa laulaisi.Valatie 23 Noormarkujoen sillanpielen risukosta kullui minun korvaan outo linnun laulu.  joku vaalea lintu siellä lauloi kuin sinitiainen mutta jotenkin oudosti ääni kilisi.  Talitiaset laulavat kyllä monella tavalla muttä tämä laulu poikesi niin paljon etä piti tarkemmalla silmällä etsiä sen laulajaa.Risukosta on vaikea saada pienestä linnusta katsekontaktia ja valokuvaa.  Onneksi näin linutujen muutto aikana ei puissa ja puskissa ole vielä lehteä.


En olisi tätä lintua muuten tunnistanut ellen olisi televisossa erämaan  lumo ohjelmassa samalaisen linnun nähnyt edelisviikolla.   Nyt näin ensikertaa ihan livenä Noormarkussa / porissa Pyrstötiaise.


Pyrstötiainen  – Aegithalidae


Pyrstötiainen on pienikokoinen, erittäin pitkäpyrstöinen (7–9 cm) lintu. Valkoinen pää, mustat pienet nappisilmät, paino 7–10 g.  Ravinto: Selkärangattomat eläimet.  Kuvassa sillä on joku öttökkä saaliinaPyrstötiainen on paikkalintu, joka aika-ajoin vaeltaa voimakkaasti. Vaellukset ulottuvat jopa tuhansien kilometrien päähän. Vaelluksia loka–marraskuussa ja vähäistä paluuta maalis–huhtikuussa. Pesimälintuna nuorehkoissa lehti- ja sekametsissä Etelä-Suomesta jopa Oulun ja Kainuun korkeudelle asti. Suomen pesimäkannaksi arvioitu 20.000–40.000 paria.  Rauhoitettu


Lähde: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/pyrstotiainen


Saapa nähdä jääkö Pyrstötiaisparskunta Noormarkuun pesimään.  Tavallinen sinitiainen kävi ne reviriltään häätämässä mutta eivät pyrsötiaiset kovin kauaksi lentäneet.

Zera Sippola Pyrstötiainen, tainnut tänä vuonna levitä aika laajalle. Kaunis lintu! 
Tuulia Mantu Vooi..kertakaikkiaan hyvä otos! Ei niitä tällä seudulla kyllä oo näkyny!
Tuula Autio Minäkin näin tänään pyrstötiaisen ensimmäisen kerran elämässäni. Olen niin onnellinen. On se vaan kaunis lintu.


Niin hieno luontokokemus Pyrstötiaisen bogaus oli että tein  siitä facebook sivuni uuden kansikuvan


Koivukujaa kävellessä Havulinnanmäeltä kuului ihmismölinää.  Siellä karsitiin mäntyä käsipelillä
Tuli vaan mieleeni että olisi puun kaato  konevoimalla edullisemmin käynyt,  Työhön ei konevoimalla mene niin paljon aikaa kuin käsipelillä joten  rahakin säästyisi.

Teuvon kuvat -Teuvo images: Kävin katsomassa ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../kavin-katsomasssa-ongelmaapuun-poistoa.h...
28.3.2014 - Teuvon kuvat ... Kävin katsomassa ongelmaapuun poistoa. ... Jo näkyy, elin sääkin suosi ongelmapuun poistoa tontilta, ei juurikaan tuullut ja ..


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2014/03/kavin-katsomasssa-ongelmaapuun-poistoa.html


Sorsat ja Telkät olivat muutaneet Myllykoskelta  ylemmäs, rauhalisemmalle vesialuelle.


Yöllä siiretiin kellot kesäaikaan ja nyt pitää taas opetella uusi elämänrytmi. Sokerit on taas varmaan jokusen päivän epätasapainossa.

Saapa nähdä toipuuko mekaaninen kello tämänkerataisesta rukaamisesta


Johtaja itte
Palmusunnuntai. Kevätpäivän tasaus. Tästä se sitten kohti kevättä lähtee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti