Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ei sunnuntaina kummempaa....There is no more complicated on Sunday ....Det finns ingen mer komplicerat på söndag..... لا يوجد أكثر تعقيدا يوم الاحد ..........有没有更复杂的星期天........Там нет более сложной в воскресенье .........Non vi è più complicata di Domenica .........Es ist nicht mehr am Sonntag kompliziert ..........Il n'y a pas plus compliqué le dimanche ..... ....No hay más complicado el domingo ....

Taas on yksi viikonloppu lusittu.   On vähän sukkela homma että televisiostakin tulee arkipäivinä parepia ohjelmia kuin viikonloppuna.   Aurinko sentään eilen sunnuntaina 20.3.2016  paistoi ja se vielä tuulensuojaisissa paikoissa lämmitikin.   Lupasin eilisessä päivityksessä että käyn sunnuntaina muuttolintuja valokuvaamassa kun tänään maanantaina 21.3.2016  menen Markun taidenäyttelyä  purkamaan Porin Mikkolan Prismaan.   Tännän on taloyhtiön  putkiremontissa  joku käänekohta kun vesi on poikki kello 9 -12 .
Eilen oli lintumaailmassa ihmeen hilajaista.  Naakat kyllä lensi isossa parvessa ja rääkyuivät rumasti menessään.  Yksi oli jätetty oman onnensa varaan, siitä ensimäisen kuvan otin testi m ielessä.
Naakat ovat pariuskollisia ja kai nilekin läheisyys lämpöä tu.  Kusen kävyt on jo likipitäen kaiiki avattu ja siemenet ovat menneet parempiin suihinNikon d 200 runko kykeni naakanlentoakin seuraamaa mutta kovin on musta lintu.  Naakan koko Pituus 30–34 cm, siipien kärkiväli 64–73 cm, paino
182–265 g.

Sepelkyyky on muuttolintu, toissa päivän niitä ei vielä näkynyt mutta eilen niitä oliyksi pariskunta  kerrostalo Helmen katolla. Sepelkyyhky palaa suomeen yleensä  huhtikuussa ja on päivämuuttaja.  Pariviikkoa on etuajassa.  Viime vuonna ne pesi samasa paikaa, parvekkeiden katon alla


Vähän kaukaa oli valkoinen hiac tullut  Noormarkuun , suomen huipulta  Samimootor Oy  99 990 Nuorgam
Sinisorsat olivat lähteneet jonekkin muualle mutta tilalle oli tulluy telkkäpariskunta.  Nekin jo vime vuonna Myllykoskella pesivät.


Joen vedenkorkeus on vaihdellut.  Eilen vesi oli varmaan liki normaalikorkeutta.  Vähän jo vesikasvit vihertää.  Tästä valokuvasta tuli uusi facebook sivuni kansikuva


Telkkä uros seuraa naaraan uintiaPakkanen kuivaa ja  keskustoissa ilman laatu huononeen jo maaliskuussa katupölystä.


Toivottavasti telkät saavat olla rauhasa  etteivät lähde muillemaille.  Ei tarvitse kuin yksi koira niitä pelotamaan niin heti muuttavat.Koskiara vietää vielä aikaa Myllykoskella, ei ole sillä vielä kiire pohjoieen,  Vai odotaako että Nuorgamin poika lähtee hiasella kotiin ja pääsisi sen kyydissä..


Vielä yksi telkkä kuva


Pyöräilykausi on avattu, Jyrki Lepistö vetää joukkoaanJyrki Lepistö Kyllä ja 150 km. Mutta kerkeet sä joka paikkaan.  Tehokas 4 h kuin 5.30 ja niitissä kotiin. Tämä kevättuuli syö miestä. Tekee yht koppi-koppi 60 km, joten eipä se paljoo tarvi kun ollaan kaukana kotoo. Reposaarella käytin kahvit hörppimässä smilehymiö.


Nukkuva koskikara 
Variksen lentoa Nikonin seurantaautomatikka kykenee vaivattomasti seuramaan 

Variksen lentoKoivukujan päiväkodissa on varmaan remontti alkamassa kun pihaan oli tuotu stennan jätelava.  Paljon oli edullisa konttorituolija tarjolla.  Parhat palat tältä roskalavalta on jo poimittu.  Päivä kodilla on ollut artekin kalusteita ja marimekon verhoja ja tyynyjäPuistossa kävelin melkein fasanin pääle, sen lentoon ei kamera ehtinyt tarkentamaan, punaisen nuolen kohdilla se lentää ja musta nuoli ostaa haamua, olikohan Antti itse?


Ulotomatomiin fasaani herra lensi, jäi sentään todiste että sen näin. 


Iflorin kuva kisa jatkuu vielä loppu maaliskuun.  Ei taida tinttikuvalla olla mahdollsuuksia kun koirakuvat valtaa kymmenparhaan kuvan paikan.  Niissä täytyy olla jotain vilunkia kun ei millään muuten voi parissa päivässä saada 338 ääntä  Minun tintikuvalla on 60 ääntä vaikka minulla on 860 facebook kaveria, mutta jolen olisi tätä facebookissa mainostanut niin ei olisi varmaan yhtään ääntä.  Klikaa tinttikuvaa ja äänestä.


Jaoin kuvan intohimostani. Käy äänestämässä kuvaani ja jaa sinäkin omasi – pääpalkintona on 500 euron matkalahjakortti!
ifolor kuvakisa: teemana intohimoTänään klo 17 suoritettiin taidenäyttelyssäni kävijöiden kesken ollut ilmainen tauluarvonta. Roni toimi avustajana ja Prisman asiakaspalvelusta Anne toimi onnettarena, hänen nostamassaan arpalipukkeessa luki Mauri Savolainen. Mauri oli Porista ja kun soitin hänelle niin lähti saman tien noutamaan voittoansa, saatiin sitten voittajastakin kuva. Onnittelut Maurille ja kiitos kaikille osallistujille.


Kevät taitaa sittenkin tulla kun tänää maanantaina 21.3.2016  laulujoutsenia palasi takasin mereltä useammassa ryhmässä.  Lakkojärven suuntaan lensivät.
Taoyhtiön käyttövesiverkon saneerauksessa taitaa tänään olla välisiivous päivä.  A portaassa on vielä  6 asuntoa tekemättä.  Työn suorittaa Noormarulainen Vesi ja lämpö Juhola OYPauli on perinteinen putkimies, putkitonkit ja eriste karvat varusteena

 Kun yksin näyttely puretaan niin toinen tulee tilalle   Spektri  6.4.- 26.5. 2016  Taide ja MyllyKONSTin yhteisnäyttely Galeria Cylich Vuojoen kartano, Karatanontie 28 Eurajoki

TERVETULOA NÄYTTELYYN
Hyvää päivän jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti