Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 4. helmikuuta 2016

Putkiremontti alkoi taloyhtiössä....Plumbing began to housing companies ....VVS började bostadsföretag.....水暖开始住房企业.... بدأت السباكة لشركات الاسكان .........Санитарно начали жилищных компаний .......Plumbing cominciò a società immobiliari .........Klempner begann zu Wohnungsunternehmen ..........Plomberie a commencé à les sociétés de logement ..... ....Fontanería comenzó a las empresas de vivienda ....

Kauvaan huhuttu putkiremontti akoi tiistaina toden teolla meidän taloyhtiössä kun paikalle saapui timanttipora ja aloitetiin porrastasanteiden läpiporaus.  Porastasanteiden läpi tuodaan  pannuhuoneesta  uudet käyttövesiputket.  Uudet käyttövesiputket asenetaan pintaan kun alkujaan ne ovat  ilmastointihormeissa .

Porrastasanteen läpi poratiin timanttiporalla  80 mm ja 50 mm reijätTimanttiporalla syntyy siistit reijät eikä  porauksestta syntynyt  mitään hirveää melua.  Asuinhuonessa ei tarvinnut kuulosuojaimia käyttää.


Vanhan kerrostalon  saneerauksessa tulee helposti yllätyksiä, varsinkin kun asennuspiirustuksia ei ole .  Tässä tapauksessa säähkökaapelit oli aikoinaan asennettu seinän linjauksen mukaan.  Sittä  seurasi sähkökatko kun timanttipora osui sähkökaapeleihin.   Alkujaan pelkäsime miten selvitään mahdollisista vesikatkoista  mutta tulikin sähkökatko ja se vasta paha olikin kun nykyihminen ei  tule toimeen ilman sähköä.


Onneksi olen sähkömiehen poika ja sain helpoti rakenettua porrastasanteen pistorasiasta  korvaavan sähköverkon huoneistoomme.  Carunan palveluja ei tarinnut eikä ylihintaa maksaa sähkönsiirrostta.   Eikä tarvinnut aivan pimeässä kärvistellä.  Jatkojohtoja käyttämällä yhdestä porrastasanteen pistorasiasta riitti virtaa aika moneen laiteeseen


LT- Sähkö Oy  korjasi ripeästi syntyneen sähkövaurion.  Alle neljäntunnin sähkökatko kesti ja tilapäissähköverkko saatiiin purettua.

Kellarissa kävin vakoilemassa ettei vaan HELA oy: n liitimiä käytetä. Onninen lukee ventiilien punaisissa kahvoissa  mutta se ei ilmaise sitä  missa itse ventiili on valmistettu.   Isommat vanhat ventiilit   eivät nekään ole Heikki Laihon valmistamia kun hela ventiilleissä on sininen väännin , nämä on vihreitä.  Samalaisten ventiilien muotteja olen Laiholla valmistanut kymmenkuntavuotta sitten.  Ne olivat kyllä hyviä kun ne valmistetiin kokilivalulla. Painevaletuista liitimistä saattaa tulla ongelmia kun ne ovat huokoisia.   Mitenkähän vesikalusteidenn hinnoille mahtaa käydä kun Onninen siirtyi keskon omistukseen?  Kauppoja ei enää ainakaan saunalauteilla sovita, kuten ennen vanhaan tehtiin.


Olen koettanut osakkailta kysellä kuinka suuri vaikutus putkiremontilla on yhtiövastikkeisiin mutta kukaan ei tunnu asiasta mitään tietävän, mikä on kumma juttu kun pitäisihän taloyhtiön hallitus tietää  etukäteen mitä putkiremontti maksaa ja sen vaikutus yhtiövastikeeseen.  Isännöitsijä ei kyllä taas ole ollut ajantasalla eikä taloyhtiön hallitus tehtäviensä tasalla.  Saattaa tulla iso yllätys kun lopullinen lasku on kädessä.

Päivitys  5.2.2016

Porrakäytävää päätyseinään kolme kupariputkea.  Näiden päälle tulee nätti valkoinen kotelo.  Saataa olla kolhu herkkä.  Muuttojen jäljet varmaan jäävät näkyviin


Kuva päivitys 6.2.2016

Huoneistoon kääntyvät kuopari vesiputket, pitääkö lampun kupu vaihtaa


Käyttövesi kupariputkien asennus liitos  helpottunut kun käytössä on puristettavat pistoliimet, ei tarvise raahata  mukanaan  kaasuhitsauslaitteita  eikä ole tulipalon varaa. 


Päivityskuva   12.2. 2016    3 huonetta  / keittiö  3 reikää + 1


Päivityskuva 17.2.2016   3 huonetta / keittiö huoneiston  vesiputket sisälle,   Vesimitari katonrajassa  asunnon ulkopuolella  porraskuilussa, varmaan vähän hankala lukea.   Ensi tieto onkin että  vesimaksu säilyy 22 eurossa / henkilö.  Mitaria käytetään seurantaan,  Nykyinen vesimaksu on korkea kun kela hyväksyy  vesimaksuksi 18 euroa / henki, siksi toivomuksessa oli että vesimaksu olisi muuttunut  todellisen kulutuksen mukaiseksi.   Vielä kun olisi saatu vedenkulutuksen rajoitin, siten että vosi itse määrätä  kuinka paljon mittari antaa vettä päivänkulutukseen. 


Päivitys
19.2 2016  Putkiremontti / saneraus  saavutti meidän kerrokesn  meidän huoneiston

Aika fyysinen ja raskas työ on timattiporalla porata / kairata kolme reikää aivan katonrajasa kun  työmaa ei ole kovin viileäTimantti pora pitää pienemmän ja tasaisemman äänen kuin iskuporakon taulunkoukkureikiä poratessa


Huoneistoon tuli  kolme noin 30mm  läpivientiä / reikää kupariputkija varten.  Tästä eteenpäin työ jatkuu ensiviikollaPäivitys 24.2.2016

Huoneiston sisäsiet läpiviennit tehtiin  keskiviikkona


Läpivientien porakusessa käytetin laaseria koherentti valoa


Timanttiporaus tarvitsee voimaa, ei ole pikkupojan homaa


Työn suorittajasta ei parempia nettisivuja löytynyt

Vesi ja Lämpö Juhola Oy, NOORMARKKU - Poriopas

www.poriopas.com/tiedot/vesi-ja-lampo-juhola-oy/
Vesi ja Lämpö Juhola Oy, NOORMARKKU - LVI-asennusta.


Tiesitkö muutoksesta? Taloyhtiölle jopa kymmenien tuhansien lasku

Uusi asbestilaki astui voimaan vuodenvaihteessa. Pakolliset tarkastukset huolestuttavat remonttien kanssa kamppailevia taloyhtiöitä.         

Asbestipurkutöiden jälkeen on tutkittava, ettei ilmassa ole asbestia. Esimerkiksi kylpyhuoneessa remonttia ei voi jatkaa, ennen kuin laboratoriosta on saatu puhtaat paperit.
Sain viimeviikolla toimeksiannon, jossa pitäsi saada Noormarkusta  neljävuodenaikaa valokuvat.   Yksi kuva pitää varmaan olla  Noormarkun uudesta kirjastosta kun se on pieni ihme tässä taloudelisessa tilanteessa että porin kaupunki sen lopulta toteutti.   Talvinen kuva Noormarkun uudesta kirjastosta. 


Noormarkun kirkosta ja kellotapulista saisi nyt talvella jyvän kuvan kun puissa ei ole lehtiä rakennuksia piiottamaan / peittämään.   Pitäsi varmaan laajakulmalla käydä tostta kiviaidan päältä kirkosta kuva ottamaan.Eilen 3.2.2016  oli kaupunki reissu ja Hyvelän mäenpäällä näytti olevan sähkötyöt kesken


Porista on alkan u lentoliikennen udeleen helsinkiin. Kovin suuri mestystarina siitä ei varmaan synny kun ensimmäisellä lennolla oli viisi matkustajaa. Virolaisella lentoyhtiöllä ei silti ole kovin suurta taloudellista riskiä kun porin kaupuki tukee sitä 600 000  eurolla vuodessa.   Porin omistama porin-linjat  bussiyhtiö sen sijaan nosti vuoden alusta  bussilipun hintaa.


Ölyn mailmanmarkinahinnan lasku alkaa sentään näkyä bensapumpulla.  Eilen porissa 95 maksoi 1.284 euroa.Motonetista hain Maxin  polkupyörään uuden 22 tuuman päälirenkaan ja Markku pääsi kala-apajalle


Joskus kala liikkuu ja käy pyydykseen, nyt oli se päivä kun liikkui. Mahtaako näin suuri hauki maistua kovin puulle, vai maistuisko muoville kun suomutkin on kovin muovisen tuntuisia, onkohan syönyt jotain meressä kelluvaa muovijätettä. ( Kuva Teuvo Vehkalahti )


Minä kannoin porinherran puodista kaksi 1.5 litran kuudenpullon  muovipakkaustta, 22 tuuman päälirenkaan ja kasissa oli kolme jauhelihapitsaa ja  pari olutta selaisia mitä ei noormarkun S. marketista löydy

Taloyhtiö 2016 on monipuolinen kokonaisuus, jossa voit päivän aikana kuunnella ajankohtaisia luentoja, tutustua yritysten tuotteisiin ja palveluihin sekä kysyä neuvoa asiantuntijoilta. Tapahtumassa on ohjelmaa isännöitsijöille, taloyhtiöiden hallitusten edustajille, kiinteistöpäälliköille sekä vuokranantajille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Taloyhtiö 2016 -tapahtuman järjestävät:
Suomen Kiinteistölehti, Kiinteistöalan Kustannus Oy, Kiinteistöliitto Uusimaa, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy ja Suomen Kiinteistöliitto.Alko pysyy Noormarkussa  ja Porissa Kauppakeskus Puuvillan vetovoima paranee kun Alko avaa  myymälän  Kauppakeskus Puuvillassa

Suljettavan Isolinnankadun myymälän henkilöstö jatkaa työtään Sokoksen tavaratalon Alkossa. Mikkolan Prisman, Eteläväylän Lidlin ja Pori Noormarkun myymälät jatkavat entisellään eli muutosten jälkeen Alkolla on Porissa viisi myymälää.  Porin Puuvillan myymälä avataan huhtikuun lopulla.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195016800409/artikkeli/alko+avaa+myymalat+puuvillaan+ja+sokokseen.html

Tänään ostin herkuttelun oluet Teerenpeli savuprter olut Julma Juho.  Savuinen portteri Julmajuho on saanut nimensä yhden panimon tuotekehittäjän Juho Larkion mukaan.
http://www.alko.fi/tuotteet/787004/

sekä

Mufloni imperial stout  oluen. Musta, runsasvaahtoinen, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, muurinpohjalettuinen, tummasuklainen, espressomainen, runsas, pitkä. valmistaja   Beer Hunter's on Porissa vuonna 1998 perustettu yksityinen panimoravintola, joka vuoden 2012 laajentumisen ansiosta on saanut oluitaan laajemmalle levitykselle. Panimon yhteydessä toimii myös Suomen ensimmäinen mallasviskitislaamo.


http://www.alko.fi/tuotteet/795464/


Jos joku muu kuin Presidentti Sauli Niinistö olisi puhunut Niinistön sanoin , se olsi leimattu rasistiseksi.

Pahoittelemme presidentti Niinistön puheessa olleita ääniongelmia. Puhe on kokonaisuudessaan katsottavissa esimerkiksi tämän jutun kautta.
Ymmärrämme ärtymyksenne, pyydämme teknistä virhettä anteeksi ja toivomme samalla, hyvät lukijamme, että annatte muista aiheista keskustella haluavien keskustella niistä rauhassa postauksissa, jotka eivät tähän aiheeseen liity.

Tv-tuotantojärjestelmässä olleen virheellisen kielivalinnan korjaus aiheutti äänen puuttumisen presidentti Niinistön puheesta hetkeksi.
yle.fi|Henkilöltä Terhi Toivonen

http://yle.fi/uutiset/niiniston_puheesta_katoavan_aanen_syy_tekninen_vika_ei_sensuuri_tai_salaliitto/8647133

Mietiskelin eilistä presidentti Niinistön  puhetta,  se  oli järisyttävä hyvä ja tarpeellinen tähän kohtaan. Hän uskaltaa kertoa asioista joita muut virkaatekevät  hyssyttelee.  Äsken uutisissa kerrotiin että taas on jaetaan Syyriaan miljoonia euroja. 25 miljoonaa... ja viime vuonna oli jo lahjoitettu 30 miljoonaa  euroa.  Kyllä nyt olisi aika palauttaa presidentille valta takaisin, koska hän on se joka tajuaa asioita realistisesti ja uskaltaa myös niistä puhua kansantajuisesti ..Hulluin päätös oli viedä presidentiltä valtaoikeus. Meidän ulkoministeri Timo Soini ei toimi ja puhu ,vaikka ennen hallitukseen pääsyä osasi ladella rätkytää populistisesti   totuuksia  EU:sta ..Tuli mieleen,että miten olisi asiat nyt, jos meillä olisi edeleen Kekkonen presidenttinä?  Tuskin sillä vallankäytöllä,joka hänellä oli ,niin  eiolisi suomessa näin  asiat retuperällä. Myllykirjitä olisi lennellyt ja ministeritä vaihdettu.  Omista kansalaisista pidettäisiin huolta, joista nyt Sipilän hallituksen aikana ei pidetä huolta vaan eläkeläiset , työttömät ja lapsiperheet pidetään rasitteena.  Huolenpito ja verovarat jaetaan muualle. Mietin myös sitä, miten paljon tuo EU vie suomen  hallituksen ministereitä pois kotimaan asioista, nytkin  Pääministeri Sipilä on Lontoossa.  Sipilä on muutenkin liian ylimielinen edustustehtävissä. Venäjän pääministeri  Dmitri  Medvedevin kanssa keskustellesaan Sipilä retkotti TV kuvassa haarat leväälään ja takki auki.   Eduskunnan puhemies korosti myös eilen avajaisissa, että kansanedustajat  ovat kansalaisten valitsemia ja kansalaiset ovat etusijalla ???  En ole kyllä vielä tähän mennessä  kuluvaa vaalikautta   huomannu  että kantasuomalaisen olisivat etuoikeutteuja.
 Näillä menään tämä paivä, pittä lähteä kellariin pojan pyöränkummia vaihtamaan.

Hyvää loppuviikkoa lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti