Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Olipa ihanan sävyinen auringonnousu....Whether it's a wonderful tone sunrise ....Oavsett om det är en underbar ton soluppgång....سواء كان ذلك في شروق الشمس لهجة رائع .........无论是一个美妙的音调日出............Будь это прекрасный тон восход ..........Che si tratti di un meraviglioso tono alba ..........Ob es sich um eine wundervolle Ton Sonnenaufgang ...... ...Que ce soit une merveilleuse ton lever ...........Ya se trate de un amanecer maravilloso tono ...

Nukuin yön hyvin kun kävin illalla suklaavarkaissa vaimon kaapilla.   Ammun sokerit oli reilu 10mml/l .   Silloin kun koettaa pitää sokerit terveen ihmsen tasolla  alle 6 mml/l   herää aamulla aikaisemmin jos sattuu aamusokerit olemaan alle sen.   Oli kuitenkin hyvä että ennen auringon nousa heräsin.   Aurinko nousi tänään Noormarkussa / porissa kello 8.13 ja sen ensisäteet sai taivaanrantaan ihanan punetrtavan sävyn, Pakastta oli 1.9 astetta.
Säävalokuva Noormarkku 17.2.2016 


Auringonnousu tänään 8:13. Auringonlasku tänään 17:22. Päivän pituus on 9 h 9 min

Kauvaa aurinko ei tänään maisemaa valoistanut kun jo  vartiavaille aamu yhdeksän pilvi sen peitti.


Eilen oli vallan loistava ulkoilusää.   Markun  kanssa kävin  Porin Kirjurinluodossa päiväkävelyllä / ulkoilemassa.  Siellä oli vallan mainio ulkoilusää eikä ollut liukastakaan.
Aurinko lämitti yön pakasen pois muttei loskakelille asti.  Oli aiban uskomaton kokemus kun koetti paljaalla kädellä koivun runkoa.  Se oli kättä lämpimämpi vaikka on valtaosaltaan valkoisen tuohen peittämä.  Eilinen aurigonpaisteinen sää oli enemänkin kuin Maaliskuun sää vaikka ollaan vasta Helmikuun puolessavälissä.


Aurinko paistaa Porin Etelärannan takaa. Kokemäenjoki on jäässä ja sitä peitää valkoinen lumi joka heijastaa auringonvalon kiviporin taloihin.  Vastavallon oteussa kuvassa vaaleat kiviporin talot eivät jää varjoon. keskiporin kirkkokin näkyy punatiilisenä. Nikon D 200 runko kykeni piirtämään kirkontornin ristinkin


Kyllä talvinen sininen taivas on ollut harvinainen näky mutta eilen 16.2.2016 se meille näytetiin.   Porista on kaikki savupiipputeollisuus hävinnyt , kuollut ja kuopattu.   Turvetta polttava Pori Energia Aittaluodon voimalaitoksen savupiippu vielä yltää kaupungin ylle ja tuprutaa savua. On Kokemäenjoen rantamaisemassa toinenkin korkea savupiippu muistuttamassa teolisesta ajasta.  Puuvillan savupiippu vielä kohoaa taivaalle mutta se on toimeton museo piippu.


Porin kirjurinluoto on kesäpaikka, mutta kyllä siellä tavistakin potentiaalia olisi kun se sijaitesaa puuvillankauppakeskusen ja muun kaupungin välissä.   Turhaa saa kioskin luukkua Kirjurinluodossa koputella.
Tänään tuolla Porin Kirjurinluodolla ulkoillessa palasi yllättävän paljon muistoja mieleen 45 vuoden takaa. Porin Lyseossa opiskellessa meillä oli paljon hyppytunteja ja silloin yleensä lähdettiin poikaporukalla Kirjuriin pelaamaan pienoisgolffia tai muuten vain kuluttamaan aikaa.
Tottakai meillä olisi ollut myös mukana vastakkaisen sukupuolen seuraa, mutta kun Porin Lyseo oli siihen aikaan poikakoulu, niin ei niitä daameja mistään yhtäkkiä tekaistu.
Muutamia vuosi vanhempana käytiin Kuplahallilla tansseissa joka sijaitsi myös Kirjurissa. Pihassa oli peliteltta jossa aika kului niin nopsaan että kun Viikeriin lähti Launantai iltana viimeinen linja- auto klo 22.00, niin ei siihen aina ehditty, piti sitten kävellä 10 kilometrin matka kotiin.
Niin se aika kuluu, ja muistot ovat kuin eilinen päivä, tai voisi sanoa että muistot ovat terävämpiä ja selvempiä kuin eilinen päivä josta välttämättä ei muista mitään.


Aivan käyttämätön Porin kirjurinluonto ei ole, ulkoilijoita oli seinkin aikana kun me siellä vähän jälkeen puolen päivän olime  ja ennen meitä joku jo oli käynyt makkaroitakin paistamassa.Tänään kun olin luovuttanut asiakkaalle tilaamansa maalauksen, lähdettiin Teuvon kanssa pienelle kotiseuturetkelle Kirjuriin. Tarkoitus oli testata onko sen ulkoilureitit niin vetovoimaisia kuin kehutaan. Ja täytyy sanoa että ihan luksusta on, ihmettelin kun oltiin sata metriä kuljettu mihin Teuvo hävis. Hän oli pongannut makkaran paistopaikan, hyvä oli ettei ollut makkaraa talon puolesta, ei oltas tätä pidemmälle päästy. Mukava oli kulkea, kauniit kaupunkimaisemat ympärillä

Toinenkin syy pori reisuun oli, kasvukausi on kotona jo alkanut.  Mandariinipuu pudotti talvenaikana kaikki lehtensä mutta nyt siinä  on jo hyvät uudet alut, kasvukausi on alkanut.   Päivän valoa tulee jo yli yhdeksäntuntia ja joka päivä pitenee. Luonnon valoa parempaa kasvivaloa ei ole keksittykään.


Ei siinä muu auttanut kuin suunata saabin keula kohti porin terraa jottei pudottaisi kelkasta uusien puutarhatuulien saapuessa.


Todellinen syy Terran parkkipaikalla käyntiin oli se että Taiteilija Markku Mäkelä   Luovutti asiakaan  tilaustyön siellä  tilaajalle


Olette varmaan kaikki nähneet kuinka juhlallinen on taulun paljastustilaisuus ja luovuttaminen tilaajalle, taiteilija kukitetaan ja samppakaljaa juodaan ym. Joskus tulee kuitenkin tilanne että juhlallisuudet jäävät väliin. Tänään oli sellainen vaatimaton taulun luovutustilaisuus tilaajalle tuulisessa Terran pihassa, toivotaan kuitenkin taulun lämmittävän asiakkaan mieltä.Tänään piti olla positiivinen mutta postilaatikostta kolahti kahdenkuukauden sähkölasku 102.42 euroa se oli kahdeltakuukaudelta.  Forttum Markete Oy  otti  mitarin mukaan kulutetusta sähköstä  46. 13 euroa johon sisältyi perusmaksu 8.04 euroa.   Tämä oli mielestäni kohtuullistta kun ttähän laksuun kuuluu joulunajan kinkun paistot  ja muutakin sähköhellan uuninkäyttöä  leipomiset  palapaisti ym.  joluluajan tärkeät ruuanvalmistukset.  MUTTA sitten tämä törkeus Caruna Oy: osuus 102. 42 euron sähkölaskusta on 56.29 euroa johon sisältyy perusmaksua 15.72 euroa.  Perusmaksu on kiinteä johon ei kulutuksen säästöllä voi vaikuttaa.   Carunan perusmaksu on kaksinkertainen  sähköntoimittajan perusmaksuun verrattuna.  Tätä ei kiroamatta voi niellä.   Ei paljon lohduta se että päivät pitenee ja lukuvalon  käyttöaika vähenee.  Varmaan pitää pöytätietokenekin sammutaa  aina kun ei sitä käytä.   Ja tämä läsku oli viimeinen ennen Carunan  siirtohintojen nousua joka astuu voimaan 1.3.2016


Caruna otti asiakaspalautteen vakavasti -  Jättikorotusten sijaan hinta nouseekin 4-15 prosenttia

Yhtiö jaksottaa nyt maaliskuun alussa voimaan tulevat hinnankorotukset niin, että se alentaa sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja helmikuun 2017 loppuun asti 25 prosentilla. Caruna lupaa myös olla korottamatta sähkön siirtohintoja vuosina 2016 ja 2017.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021821138765_uu.shtml


Söörmarkussa vt 23 varella oli myös aika kaunis talvi sää näistä latomaisemsita Markku ei ole koskaan ollut innostunut maalausta tekemään.


Nyt pitää etätyöt lopetaa kun putkremontti edistyy ja kahden poran äänet häiritsee keskitymistä-

Ensimäiseen asuntoon on jo saatu porattua sisäänmeno reijätPuhelinnumero: 358403556762  B-vitamiini kysely / myyjä
Suurla muistuttaa, että pelkkä ilmainen näytepakkaus ei ole tilaus. Eikä maksullista tuotetta saa automaattisesti lähettää, jos on tilattu ilmainen näyte.Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


Muualta poimittua, asiaan liityvän oman kommentin  kuittaan T kirjaimella
Porin kaupunginvaltuustossa oli juuri käsittelyssä sivistyskeskuksen asiat. Kyllä surkeaa on, kun lasten ja nuorten sivistyspalveluihinkaan ei meinaa raha riittää. Kun säästötoimien kokonaisuutta katsoo, kalliiksi tulee porilaisille lapsille ja nuorille myös tämä uusi oikeistohallitus, sillä aikaisemmat tasa-arvon edistämiseen ja ryhmäkokojen pienentämiseen tarkoitetut rahat leikattiin pois ilman ennakkovaroitustakaan.

Lyhytkatseista on tämä nykyajan politiikka. Sipilä on täysin moraaliton mies maan johtoon, saa negatioilaan koko maan murheen suohon. Ikäihmisiä ei päästetä eläkeelle vaikka kaikki tietää että yli 50 vuotiaat ei työllisty vaikka kävisi ammatikoulutuksen uudelleen. Nuoria ei koluteta vaikka kaikki tietää ettei ilman kolutusta saa töitä. Suomessa palataan 1900 luvun alun ilmapiriin ja kaikki iäkkäämmät ainakin tietää mitä siitä seuraa.  T


Kanalayrittäjä Mikko Välttilä (vihr.) kertoo Puheenvuoro-blogissaan kypsyneensä maataloustukien järjestelmään ja päättänyt jättää kaikki tukihakemukset tekemättä ensi vuodesta lähtien.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/173265-munayrittaja-kypsyi-valvontakoneistoon-mielivaltaista-yksi-rasti-vaarassa-kohdassa


SDP hakee maahanmuutajista uusia äänestäjiä mutta ei kai suomessa voi vaaleissa äänestää ilman kansalaisuutta?  Kai sentään SDP:n nykyiset äänestäjät tämän ymmärtää.  T

Veronmaksajat, tämä kannattaa muistaa vaalien aikaan sillä me maksamme kaikki kulut veroina, samalla kannattaa muistaa suomen ainut aidosti maahanmuuttokriittinen puolue joka ei kannata tätä: http://suomidemokraatti.fi/puolueeksi/


Miten SDP:n  Antti Rinne vastaa tähän? T

Näin kunnissa säästetään: vammaiset -61 miljoonaa, pelastuslaitokset -48 miljoonaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti