Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 18. helmikuuta 2016

Miehen unelma nainen ....Man's dream woman ....Mans dröm kvinna....Männertraum ....Sueño del hombre ....De l'homme rêve ....Il sogno di Man.... حلم الرجل ...........男人的夢想..... ....Мечта человека ....

Eilen oli valokuvausessa välipäivä kun sää masensi kun edelisenpäivän aurigonpaiste oli vielä mielessä.  YLE lähetää arkipäivin  kello 13. 20  vanhoja kotimaisa elokuvia.  Eilen tuli Miriam vuodelta 1957.   Siinä sai maalaistyttö / piikatyttö katkeran karvaan opetuksen miehen rakkaudesta. Anneli Sauli esitti naispääosaa  ja miesvastanäyttelijänä /  konnana  oli Pentti Siimes  ohjaaja  William Markus.  Tämä ei ollut Anneli Saulin ensimmäinen elokuva, ensimmäinen oli jo vuonna 1953  Me tulemme taas.  Mutta tässä oli varmaan ensimmäisiä kertoja kun käytetiin päälekäiskuvaa  Kun Hans  unelmoi Miriamista rautatieasemalla
Miriamiin, erityisesti tämän muhkeaan rintavarustukseen, jota on kuvattu niin sensaationhakuiseen tyyliin, että se tarjoaa tänä päivänä kunnon naurut elokuvaa katsovalle – vuonna 1957 lähikuvat naisen kaula-aukosta näkyvistä rinnoista olivat Suomessa kenties silkkaa pornoa, mutta onneksi ajat ovat muuttuneet.  Muta tämän enempää ei alastonta naiskauneutta näytetty, vain miehen unelma kuva.


Vanhoissa kotimaisissa elokuvissa on mukavaa historian havinaa, on hevosia, vanhoja autoja ja höyryjunia. Kun kaikki on muutunut entisaikoja huonommaksi niin on on tärkeää nähdä asiota , jotka kertovat millaista joskus on ollut.  Missähän tämäkin rautatieasema sijaistsee jossa Hans unelmoi alastomasta Miriamista  ja matkustetaan etelään:?


Hans sai Miriamin rakkuden mutta eihän yliopilaan ollut soveliasta piika-tyttöä vaimokseen ottaa.


Sotien jälkeen maalaistyttöjä lähti paljon maalta kaupunkiin piikomaan joten tämä oli varmaan tarkoitettu valistamaan  kaupunkilaispoikien irstauideata.

http://www.elokuvauutiset.fi/site/dvd-arvostelut/kotimaiset/733-miriam-1957


Peugeot 203 oli uuden kiiltävä, todennäköisesti maahantuojalta lainassa


1957 linja-auto liikennöinti oli vielä niin kanatavaa että niissä oli autonkuljettajan lisäksi rahastajaTänään torstaina Noormarkussa / porisssa  sää on harmaa ja sadetakin on luvassa, ilmakin lauhtu kello 9.35  ulkolämpömittari näytti  - 1 astetta  Auringonnousu tänään 8:10. Auringonlasku tänään 17:25. Päivän pituus on 9 h 15 min.
Vaimon  jollain facbook vanhoja asioita sisältävällä sivulla oli kyselty muistaako joku neliskanttisen salamakuution?  Ylensää tässä iässä kaikki muisti tahtoo pätkiä mutta mieleen tuli että jossain eteisenkaapin ylähyllyllä sellainen on.   Löytyi koko kamera alkuperäispakkauksesa,  Kodak instamatic 133  vuodelta 1968.   Avioiduttuani minun unelmaksen tuli kamerojen keräily.
Kovin arvokkaita nämä kodakit ei ole mutta ei  ebay comista yhtaan 133 löytynyt.   http://www.ebay.com/bhp/kodak-instamatic

Muutakin vanhaa mahdolliseti aniikkiakin löytyy.  Sauli Mansikka  oli jakanut
Markku Mäkelän  facebook sivustolle vanhan kaupan kuvan, Kaupan katossa roikuu aivan samanlainen kattovalisin kuin meillä on makuuhuoneessa

Isäni on tämän jostain pelastanut ollesaan Ahströmillä sähkömiehenä.  Sen verran tiedän että Havulinnaa keittiöneteisessä samalainen roikkuu.  Saataa tällä jotain arvoa olla.


Ompa taas tutkimus otsikoitu työttömiä halveeramisesti.  Otsikon pitäsi olla Miksi suomessa ei teetetä enempää töitä.

Työn määrä: Miksi Suomessa pitäisi tehdä enemmän työtä ...

www.etla.fi/.../tyon-maara-miksi-suomessa-pitaisi-tehda-enemman-tyota/
28 minuuttia sitten - Taloudessa tehtävän työn määrä on ollut viime aikoina paljon esillä Suomessa. Työttömyyttä pidetään isona ongelmana. Toisaalta vuotuisen ...

http://www.etla.fi/julkaisut/tyon-maara-miksi-suomessa-pitaisi-tehda-enemman-tyota/

Tiesitkö että Tauno Palon herkkua oli sipulipihvi

 800 g naudan ulkofileetä
6 isoa sipulia
2-3 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ tl valkopippuri
LISÄKSI
voita (ja öljyä) paistamiseen
2 suolakurkkua
2 dl smetanaa
paistettuja perunoita
Puhdista ulkofilee ja leikkaa se neljään yhtäsuureen osaan. Nuiji pihvit reilun sentin paksuisiksi
Kuori sipulit ja suikaloi ne puolikuun muotoisiksi. Kypsennä sipulit voissa. Lisää kaikki mausteet kypsentämisen aikana.

Paista pihvit voissa ja nosta ne lautasille. Jaa sipulit ja smetana annoksille. Leikkaa suolakurkut neljään osaan ja nosta ne annosten päälle. Tarjoa pihvit paistettujen perunoiden kanssa. 


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti