Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 15. helmikuuta 2016

Hyvät ihmiset peskää rahanne....Good people wash your money ....Goda människor tvätta pengar......Buona gente lavare i vostri soldi..... الناس الطيبين غسل الأموال الخاصة بك ..... ..善良的人洗你的钱...................Bonnes gens se lavent votre argent ....Хорошие люди моют свои деньги ...........Gute Leute waschen Sie Ihr Geld ..... ....Las buenas personas se laven su dinero ....

Kohatalo ei vielä korjannut minua ajasta ikuisuuteen vaikka liki oli.   Kaupassa asioidessani  otan  kolikko vaihtorahan  vastaan siten että avaan kolikkokukaron johon kassatäti saa suoraan pudottaa kolikot.  Näin pyrin välttämään turhia tartuntoja.  Kotona kuitenkin pitää rahat laskea  ja viime torstaina sain piken pey  kaupasta ihemeen tahmaisia kolikoita.  Heti menin kolikot ja käteni pesemään mutta kuitenkin niistä joku flunssavirus oli ja nenä alkoi vuotamaan, vatsakin toimi harvinaisen hyvin.  Kolikot käyvät monien käsien kautta ja niissä on mahdoton määrä mikrobeja.  Tätä vaan ei tule aina huomioitua.  Hyvät ihmiset peskää vaihtorahan saamanne kolikot ja kätenne aina kauppareisulta palatessanne.  Pankkiorttia käyttävä luulee pääsevänsä vähemmällä bakteerikannalla, mutta onhan tunnuslukja moni sormella naputellut.


Tänään alkaa uusi viikko, se on jo seitsämäs kuluvaa vuotta.  15.2.216 Noormarkussa oli aamu kahdeksalta pikku pakkasta - 1.9 astetta. Auringonnousu tänään 8:19. Auringonlasku tänään 17:17. Päivän pituus on 8 h 58 min.Kauppa reisulla kävin Markun  Kanssa taide näyttelyssä poriginal galleriassaSiellä oli    Frida Moukulainen
LEAVING the FISH TANK
30.01.2016 - 16.02.2016
Frida Moukulainen (s.1985) on Kankaanpään taidekoulusta 2014 valmistunut kuvataiteilija,joka asuu ja työskentelee Niinisalossa.
Moukulainen teokset ovat toteutettu kollaasitekniikalla,jossa alimmaisen kangaspohjan päälle on kiinnitetty pleksilevy.Pohjustamattomalle kankaalle taiteilija maalaa vesiliukoisilla maaleilla ja rakentaa kuvaa kollaasina.Maalauksen viimeisenä kerroksena on muovilevylle maalattu öljyväri.
Poriginalissa olevan näyttelyn Leaving the fishtank teemaksi on valikoitunut vesi.Tulva,sade,ja maisemassa uivat valaat. Taiteilija on maalannut syvyyksissä lepääviä eliöitä ja Vedeksi muuttuvia hahmoja.Ne häipyvät taustaan,vaihtavat olomuotoaan ja jättävät akvaarion.

Taiteella on tervehdyttävä vaikutus muttei se tällä kertaa kyennyt microbien voimaa estämään.  En silti kovin terveen näköinen viime torstaina ollut, silloin ei kyllä vielä nokka vuotanut.
 Poriginal gallerian yläkerrassa on samaan aikaan Esko Railon näyttely


Esko Railo
LINTUJA JA MUUTA
30.01.2016 - 16.02.2016

Esko Railo on 54-vuotias porilainen taidegraafikko, joka on myös luontokuvaaja ja tekee pronssiveistoksia. Grafiikassa kyseessä oleva henkilö käyttää syvä- ja kohopainotekniikoita melko tasapuolisesti. Hän myös opettaa Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteessa näitä tekniikoita ja toimii grafiikan vastuuopettajana.

Railo kävi vuosina 1982-83 Oriveden opiston kuvataidelinjan ja 1983-86 Kankaanpään taidekoulun. Railo on toiminut Porin taidekoulussa opettajana 1986-97 ja Kankaanpään taidekoulussa, josta tuli sittemmin ammattikorkeakoulu, vuodesta 1990 ja touhuaa siellä vieläkin Päätoimisena tuntiopettajana.

Yksityis- ja ryhmänäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla on kasaantunut huomattava määrä. Museoihin ja julkisiin kokoelmiinkin ovat kelvanneet muun muassa: aakkosten alkupäästä alkaen Alvar Aallon museo, Aineen Taidemuseo, Amos Anderssonin museo Emil Cedercreutzin museo, Helsingin kaupungin taidemuseo ja sitä rataa.

Railo kuuluu Suomen Taidegraafikoiden liittoon, Porin Taidegraafikoihin, Turun Taidegraafikoihin Porin taiteilija-seuraan ja Suomen luonnon valokuvaajiin.

Poriginal gallerian näyttely sisältää Lintulähtöistä taidegrafiikkaa ja pieniä pronssiveistoksia.


Matkalla kitin saada dramaattisen valokuvan ohitettavan traktorin pyörivästä  takarenkaasta , olisi varmaan pitänyt zoomata rohkeasti lähemmäksin


Suomessa on viimeikoina nostettu keskusteluun alkohoolilaki.   Toiset haluaa viinin ruoka kaupaan ja toiset ei.  Tiukimmin  alhoholin kaupan vapautumiseen suhtautuu A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki   Hän kommetoi A-studiossa  " olen kuollut ja kuopattu ennen kuin suomalainen alkoholikultuuri muuttu Italialaiseksi"

Selvää on kuitenki ettei viron tuonti pienen ennen kuin suomessa alkon monopooli  on purettu ja alkohoolin vähittäismyynti saatettu eurooppalaiselle tasolle , mikä olisi kohtuu kun sinne jäsenmakusakin maksetaan.    Viron alkoholituonti on ekologisesti haitallista kun ei ole palutusjärjestelmää saatu yhdenmukaiseksi suomen ja viron välillä 
Pientareille ja ojanpohjiin viron tulijaiset jää kun niitä ei kukaan kerää ja kierrätä.


Toinen mikrobi / bakteeri pesä on ulkona säilytettävät ostoskärryt, niitä en suosittele ilman hansikkaita lykkäämään.  Allaolevasta linkisä voi käydä vertaamassa  mitenkä saksalaista asiakasta hemmotelaan


http://www.kaufda.de/Prospekt/Berlin/Kaisers/533385844#page=10


Eläkää terveesti, infulenssa aika ei ihan vielä ole ohi.


Jorma Lindqvist asiaa, siis asiatekstiä blogissa.  Varmaanki kolmisenkymmentä kertaa pesen tänään vielä kädet, ja desin verran menee käsidesiä. Iltavuoro.  Ihminen muuten koskettaa tavalla tai toisella kasvojaan 12 - 16 kertaa minuutissa ja osa kaivaa nenää ja raapii takapuolta

Ilpo Lehto Meillä käytetään käsidesiä.Pieni pullo mukana,sillä on hyvä sipaista kädet kun kaupasta tms. tulee.Apteekista saa pikkurahalla.http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1455515125326.htmlSatakunnassa, RS-virusta 228:lla

Satakunnan sairaanhoitopiirin maanantaina päivitetyn infektiotiedotteen mukaan maakunnassa on kuluvan influenssakauden aikana varmistettu 583 A-influenssatapausta. Valtaosalla Satakunnassa sairastuneista on ollut A(H1N1)-tyypin influenssa.


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195018525046/artikkeli/il+influenssa+tappanut+kaksi+satakunnassa+rs-virusta+228+lla.htmlKäteinen syrjäytyy nopeaa tahtia – ”Kolikoiden kysyntä jo vähentynyt”

Suomen Pankin ennusteen mukaan käteisen käyttö maksuvälineenä voi loppua jo viidessätoista vuodessaKäteisen rahan käyttö vähenee kovaa vauhtia. Suomen Pankin ennusteiden mukaan käteisen käyttö voi loppua jo vuoden 2030 tienoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti