Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pitää lopettaa jahkaaminen.....To stop more of .....För att stoppa mer .....Para detener más de .....Pour arrêter plus de.... لوقف المزيد من ...........为了阻止更多的..........Чтобы остановить более ...........Per interrompere più ..... .....Um mehr zu stoppen .....

Noormarkku 27.1. 2016 klo 8.45 + 1.7 astetta ei sentään vielä kaikki lumi ole sulanut. Nyt sai jo käsivaralta aamun sääkuvan, aika suttua silti tuli vaikka Nikkor 16-85mm paljon kiraimia yleisopjektiivissa oli kuvanvakaja VR päällä.  Auringonnousu tänään  27.1.2016  Noormarkussa / porissa kelo 9:09. ja Auringonlasku tänään kello 16:23. Päivän pituus on 7 h 14 min.


Säävalokuva Noormarkku Laviantie  27.1.2016   hiljalleen vettä sataa 
Eilen oli paljon märemmän näköistä ja koko aamupäivä meni jahkaamiseen etä lätisikö päiväkävelylle   vai eikö lähtisi.   Ikkunasta katsoen näytti liukkaalta ja märältä.  Ja jos sade ei olisi kastellut niin ainakin autojen roiskeet sen olsi tehnyt. Tänään Laviantie ei ole näin loskainen, roiske vaara on pieenmpi
Niin kauvan siinä jahkailussa meni että televisosta  ykköseltä  alkoikin päivän vanha kotimainen elokuva.   Raskaita ja synkkiä  on nämä  1930 luvun kotimaset elokuvat .  Tuohon aikaan niissä ei vielä ollut amerikalaista onnellista loppua.  Ei eilisessäkään elokuvassa Lapseni on minun  kovin onellinen loppu ollut vaikei nyt niin onnettomastikaan päättynyt kun nainen joutui palaamaan entiseen elämäänsä pyykituvalle. (Suomi 1940, 73') O: Jorma Nortimo. N: Eino Kaipainen, Kaisu Leppänen, Regina Linnanheimo. Helvi Hämäläisen romaaniin Tyhjä syli pohjautuvassa tarinassa nainen tasapainoilee lapsettoman liiton ja uuden rakkauden välillä. 


1930 / 40 luvun suomalaisissa elokuvissa on aina joku synkkäpilvi pään päälläVanhoja elokuvia  tulee myös sillä silmällä katsottua että olisiko niissä Markulle   maalausaiheita.   Eilisesä ei niitä paljon ollut mutta traktori oli, epäilen sitä fodriksi.   Rauta pyörät siinä on.  Ehkä facebookin taraktoristi sivulta saan varmistuksen  merkille.  Puimakone on varmaan porilainen SAMPO  Vaikka kuva on mustavalkoinen niin väriksi voi päätellä keltaista mikä sampo puimakoneen väri on ollut. 


Oliver 6 koneella? Konepeiton ja etuakselin puolesta muistuttaa paljon Oliveria, mutta jotkut asiat hieman epäilyttää. Maskikin näyttää niklatulta ja ajovalotkin löytyy..


Ehkä näistä  vanhoista  heinäpelto maisemista taida enään olla maalauaiheiksi. 
Viinasta se on entisaikoinakin lohtu ja unohdus haettuIllalla alkoi ykköseltä uusi sarja  Deutscland 83 jossa kylmä sota jakaa Euroopan kahtia. Itäsaksalaisnuorukainen Martin soluttautuu länteen urkkimaan tietoja Naton ydinasesuunnitelmista. Tehtävän alussa länsi on hänelle suuri tuntematon.  Ihan seurattava sarja on ja siinä on aikauden autoja jota voi jakaa mobilisti sivustolle Pian pääsevät postilaisetkin nauttimaan televison päiväohjelmista kun  posti aloitti eilen YT-neuvottelut  860 postilaisen vähentämiseksi, kylmää kyytiä työmarkkinoilla
Posti aloittaa rankat yt-neuvottelut – jopa 860 vähennetään ...

www.taloussanomat.fi/yritykset/2016/01/26/posti...yt-neuvottelut.../12
23 tuntia sitten - Posti aikoo sopeuttaa toimintojaan jakelumäärien voimakkaan vähenemisen ja asiakastarpeiden muuttumisen vuoksi. Yhtiö käynnistää ...

Kuten postiauton kuvasta näkyy Noormarkussa / porissa sade muutui räntäsateeksi, mutta kyllä tänään pitä ryhdistäytyä  ja lähteä päiväkävelylle.    Jos monta päivää jahkailee ulos meosta niinei varmaan tässä iässä  men kovin motaa päivää siihen ettei lähde enää olenkaan pihalle.

Ensin kyllä pitää ajaa parta.  Olen aalanut raakaamaan partani kaksi kertaa viikosaa kun Gilette Mach 3 terät on kovin kalliita  ja niiden osto on tehty yhtä vaikeaksi kuin tupakin osto.  Kassalata niitä pitää pyytää. 

Näin  unen jossa pyöräilin pitkin v7 8 pomarkun suuntaan  ja edelläni ajoi nainen jonka pylly keikkui polkemisen tahtiin   miltei  kosketustuntumalla mutta vaikka kuinka poljin niin en saanut sitä kiinni.  Mikähän merkitys tälläkin unella on?


Vielä tänään Keksiviikkona posti kulki Noormarkussa

Ykköstyypin diabetes ei johdu D-vitamiinista tai sen puutteesta eikä imetyksen pituudesta tai lyhyydestä.
Yli 20 vuotta käynnissä ollut DIPP-tutkimus on tuonut joitakin vastauksia, mutta ei vielä sitä lopullista: mistä tyypin 1 diabetes aiheutuu?
– Tutkimuksessamme on osoitettu, että on selkeä ajallinen yhteys tiettyjen virusinfektioiden ja autovasta-aineiden ilmaantumisen välillä. Voi olla, että osalla lapsista virusinfektio toimii käynnistävänä tekijänä, sanoo professori Mikael Knip Ylen jutussa.

Tutkimuksessa on saatu näyttöä virusten yhteydestä sairastumiseen. Lääke tai rokote kuitenkin antavat vielä odottaa itseään.
yle.fi|Henkilöltä Heli Mansikka

http://yle.fi/uutiset/laaja_suomalaistutkimus_rintaruokinta_ei_suojaa_lasta_diabetekselta/8626333
Tätäkin eilen pohdin
Ovatpas avaruudentutkijat varovaisia lausunnoisaan. Miksei voida suoraan myöntää että Me olemme marsilaisa. Miten muuten voidaan selittää stonehenge ja muut muinaiset rakenelmat joiden valmistusmenetelmää tai tarkoitusta ei tarkoin tunneta. Marsilaiset ovat tuleet maapalolle kun ovat pilanneet oman ympäristönsä asumiskelvotomaksi. Kaikki muinaiset rakenellmat ovat etujoukkojen (tutkimusmatkailijoiden) tekmiä opasteita tuleville.  Jostain alemmastta marsilaisrodusta  maan asukkaat  poveutuva.
Miksi emme ole löytäneet Maan ulkopuolista elämää? Tutkijoiden mukaan syy tähän saattaa olla hyvin surullinen.
iltasanomat.fi


Alkaa leijona-koru kauppa käymään
Helsinkiläinen Meiju Junkkari osti Eemeli-pojalleen joululahjaksi suomileijona-korun. Tässä vaiheessa hän ei tiennyt, että mikä kohu siitä…
pietar.inKoululta tuli mulle viestiä,että ensiviikolla Eemelillä ei saa enää olla kaulassa suomileijona korua,jonka ostin hänelle joululahjaksi. Se kuulema herättää rasistisia ajatuksia.. voi herranjumala mihin tää maailma on menny 😧 Tekis mieli laittaa vastaviestiä,että voivat sitten mamutkin jättää rättinsä kotiin,kun se herättää meissä terroristisia ajatuksia.. En tiedä mitenköhän pitäis taas suhtautua.

 Hyvää päivän jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti