Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 30. marraskuuta 2015

Aneeminen joulunavaus Noormarkussa...Anemic jul Öppning Noormarkku ...Anemic Christmas Opening Noormarkku... فقر الدم عيد الميلاد افتتاح Noormarkku ........贫血圣诞节开幕Noormarkku........Анемия Рождество Открытие Noormarkku .......Anemico Apertura Natale Noormarkku .........Anämischen Weihnachts Eröffnung Noormarkku .........Anemic Ouverture de Noël Noormarkku .... ...Anémica Apertura de Navidad Noormarkku ...

Eilen Noormarkun torilla Noormarkun yrittäjät järjesti perinteisen joulunavauksena puuroineen. Sää oli suotuisa kun eilen sunnuntaina  ei vettä satanut.  Vähän viileä viima kävi korviin, olisi pitänyt pipoa käyttää hatun asemasta.   Sään viileäminen johtuu kuusta kun se on kasvamassa kokonaiseseki.


Joulunavaus on aina saanut Noormarkuntorin täyttymään Noormarkkulaisista.  Eilen väkeä ei ollut paikalle saapunut kuin pari kourallista.  Joulunavaukset ovat on käyneet Noormarkussa ankeiksi kun porinkaupunki on jo toisenavuonna peräkkäin jättänyt tuomatta Noormarkuntorille joulukuusen.

Kaupunki toi kyllä joulukuusen finpyyntien kiertoliitymään mutta ei se siellä  palvele  joulunajan tapahtumia torilla.  Fiinpyyntien jouluvalotkin on vähennetty puoleen entisestä.  Epäilen että kyseessä ei ole porin kaupungin  nuukuus vaan Noormarkulaisten identiteetin purkamisesta.  Meistä Noormarkkulaisita ei vielä ole tullut kunnon porilaisia niin se rassaa kaupugin päättäjiä.  Ainottakaan politikkoa ei vaivautunut tulemaan paikalle kertomaan kuluuneesta,  saatikka tulevasta vuodesta 2016.


Joulupukilla aikaa riitti Noormarkuunkin tulla lapsia tapamaan
Noormarkunyritäjien puheenjohtaja Mari Kurppa avasi tilaisuuden muutamalla sanalla kiiteli kaupunkia uudesta kirjastosta

Kari-Pappi  lauloi virren Sakari Kaliomaan kanssa ja puhessan muisteli kun jumala aikanansa maan kauniiksi loi ja jota nykyaika rumentaa-

Ständi kertoo joulun sanoman, kauppa se on joka kannattaa

Viikon 48 uudenpäiväkodin rakennustyömaan kuva piilitieltä


Havainnekuva kertoo  miltä uusi päiväkoti valmistuttuaan näyttää


Vaikka pakolaiset on suomen poliisia viime aikoina  ylityöllisttäneet nin vielä perjantaina  27.11.2015 poliiseja riitti normaaliin liiketeenvalvontaan.  Laviantiella Noormarkussa poliisit puhalluttivat autoilijoita  auringonlaskun jälkeen illan pimeydessä
Taiteelisiakin valokuvia pimeässä syntyy Sigma DG 120-400mm 1:4.5-5.6 APO HSM Os  automaatti kuvanvakaaja säädöllä  tarkennus hakasi pimeässä edestakaisin eikä optical stabilizer kuvaan vakautta tuonut.
Marraskuun vimeisen päivän 30.11.2015  säävalokuvan otiin  aamulla vähän jälkeen kahdeksan, ampulansi tuoi vähän väriä valokuvaan.  asteitta oli +3.3.  Pikuhiljaa pitäisi alkaa uskomaan siihen etti pimeässä saa VALOkuvia.  Auringonnousu tänään 9:18. Auringonlasku tänään 15:25. Päivän pituus on 6 h 7 min.


Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni


Nyt tarvii taas lähteä studiolle tekemään HYVÄÄ musaa,viimeksi olin perjantaina ja nyt jatketaan siitä mihin jäätiin! Onhan tätä tuotetta tehty jo niin kauan että kun vuosi vaihtuu niin saadaan radioaalloille meikäläiseltä uutta musaa! Hyvä kutina on vattassa, se tietää hyvää! Näin tänä maanantaina! Tuulista alkanutta viikkoa teille kaikille,eiköhän sitä luntakin taas siunaannu kun jaksetaan odottaa!!!


Petri K. Kaivanto http://blogbook.fi/.../laura-lindstedt-ja-tekopyhyyden.../

blogbook.fi

Tekopyhyyden rajoja koeteltiin eilen kunnolla, kun kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Laura Lindstedt pokkasi 30 000 euroa verovapaata palkintorahaa, mutta soimasi juhlapuheessaan ”veronkiertäjiä”. Puheessa vilahteli myös muita kasvottomia vihollisia, kuten ”oikeistolaisia”, ”rikkaita”  ja ”uusliberalismi”. 

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan Oneiron saanut Laura Lindstedt käytti tilaisuutensa ja piti puheen. Hesari oli puheen sisällöstä innoissaan, samoin Suomen taiteilijapiirit ja vasemmistolaiset. Ja kai kansasta se osa, joka ylipäätään tuollaisia palkinnonjakotilaisuuksia seuraa. Puheen voi kuunnella täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti