Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 23. lokakuuta 2015

Tuleeko mopoautosta museoajoneuvoa?...Will there be a moped car museum vehicle? ...Kommer det att finnas en moped bil museum ?.............Ci sarà un veicolo di museo di auto motorino?.سوف يكون هناك وسيلة متحف السيارات الدراجة؟ ......... .会不会有助动车汽车博物馆汽车?......Будет ли мопед автомобиль музей транспортного средства? ........Wird es ein Moped Automuseum Fahrzeug sein? ..........¿Habrá un vehículo museo de coches ciclomotor? ...Il y aura un véhicule de musée de l'automobile de cyclomoteur? .......

Kaupungissa käydessäni tapanani on ollut valokuvata matkakuvia  matkanvarellta.   Eilen keli oli märkä ja harmaa.  Jokusen matkakuvan otin.  Mopoautoja näkyy valtatie 23:sella  aina silloin tällöin vastaan.  Eilenkin tuli yksi.  Yleensä metsästän vanhempia autoja joita voisi mobilisti sivulle facebokiin laittaa.  Syksyn tuluta  museoautoja ei enää näy, mutta tulipa mieleen i miopoautostta että mahtaako se ikinä saavuttaa kolmenkymmenvuoden (30 v)  ikää mikä nykyisin vaaditaan siihen että ajoneuvo voidaan nimetä museoajoneuvoksi?Mopoauto jonon vetäjänä vt 23En näe mitään syytä miksi näin ei kävisi. Löytyhän nykyisinkin vielä mitä kummalisemista paikoista kaikenlaisia ajoneuvoja.  Sattaa joku jättää mopoauton  latoon jemmaan siryttyään oikeisin  autoihoin.  Ei moni varmasti olisi uskonut että aikuset miehet ostaa nykyään pappatuntureita nurkat täyteen. Nuohan ovat nuorille tärkeitä kiinnostuksen kohteita, joihin veikkaisin todennäköisesti syntyvän vahvempi tunneside kuin oikeisiin autoihin koskaan. Tutkimuksethan osoittavat, ettei nuoria enää kiinnosta autot, eikä niillä ole enää samaa status-arvoa kuin aiemmin. Mopoauto voi muutenkin olla tulevaisuudessa helppo harrastaa, pieni koko, pieni kone ja dieseliä voidaan tiristää ekologisestikin.


Ford Mondeon ensimmäinen sukupolvi esiteltiin tammikuussa  1993. Se on nyt 23 vuotta vanha joten sillä on vielä seitsemän vuotta matkaa museoajoneuvoikää.  On paljon odennäköisempää että ford mondeon ensimmäiset mallit eivät saavuta mobiiiliajoneuvom ikää uhkaahan niitä 1500 euron romutuspakiokin.  Tosin sen saa vain uuteen autoon vaihadetteassa.  Monella on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ainoa vaihtoehto päästä liikkumaan  ikälopuilla autoilla joten saataa näistä viimevuosituhannen fordeista joku säilyä 2023 luvulle asti.


Fordin perässä vähän uuudempi  täysperävaunillen Volvo,  Transitar on Kuopiolainen kuljetusyritys


Valtatie kasilla, söörmarkussa entisen länsilasin kohdalla destia teki sillankaiteen korjaustyötäAlueella oli / on 50km/h nopeusrajoitus


Söörmarkussa huolletiin pelto-ojia  maataloustraktorissa lisälaite kaivinkone.


Kotimaien sisu sm 300 kuljetti metsäkonetta
Tänään perjantaina 23.10.2015 on synkkä päivä.  Aamu yhdeksältä oli kuitenkin + 9.9 astetta lämmintä-
Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni

Ilpo Lehto Noiden mopoautojen liikkuminen valtateillä hirvittää. Pitäisi kieltää kokonaan niiden siellä ajaminen, ennenkuin joku rekka jyrää. Pikkuteitä on valtavat määrät porissa,pääsee vaikka mihin.Niillä on yleensä 50-60 rajoitukset,sopii juuri mopoautoille.Varmasti jokainen rekkamies on kanssani samaa mieltä.Tuollakin m.autolla on sadekelillä päiväajovalot päällä jolloin takavalot eivät ole päällä lainkaan.Ihmettelen Suomen tieliikennelakia kun muusta sitten määräätään pilkuntarkasti,turhistakin asioista.

Lapualle Latosaareen on suuntamme tänään. Meidän kanssamme lavan jakaa Charles Plogman ja Rosette. Viime Latosaaren keikalta meille jäi mieleen aivan upea pohojalaanen tunnelma. Tulkaahan tsekkaamaan mitä tänään? Sunnuntaina meillä on toinen upea fiilispaikka Jyväskylässä Kivistön työväentalolla. Tanssit Kivistöllä alkavat klo 17:00 ja muistattehan, että on siirrytty tässä vaiheessa talviaikaan. Hymiö smile Nähdään!!! Johnny-Kai Forssell tänään  kuunneltavissa Radio Porissa ja YLE Satakunnassa
Nyt tehdään näin. Tai siis minä teen. Minun pitää mennä, tai siis ei pidä mennä, mutta minut on kutsuttu Radio Poriin klo 13 -15 väliseksi ajaksi. Miksi? Opetusradioni täyttää 30 vuotta, ja alkuaikojen hemmoja ja lyylejä on sinne kutsuttu olemaan äänessä. Tai ääneti. Mistäpä minä näitten nuorten metkuja tietäisin. Illemmalla, klo 17.30, olen jälleen vartiopaikalla YLE Satakunnassa klo 17.30. Ja netissä ja YLE Areenassa ja missä kaikessa niitä nyt onkaan. Kähinää tötteröön! Sää ja uutiset. Ja mää.

Johnny-Kai Forssell jakoi käyttäjän Uusi Pori kuva.

Uusi Pori paikassa


Lautakuntatyöskentelyä
Istuin kaksi kautta lautakunnassa, jota ei enää (tietenkään) ole. Sieltä minut vielä ”ylennettiin” läänin päihdeasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi.
Raittiuslautakunta järjesti myös niitä (surullisen-)kuuluisia kirjoituskilpailuja.
Ensin luetettiin oppilailla vihkonen, jossa seikkailivat vaikkapa Urheilija-Urmas ja Tupakka-Tauno.
Kun luettu oli ymmärretty, kirjoitettiin sen perusteella aine tai kertomus.
Ja ytimenä jutussa oli, että kumman kävi loppujen lopuksi huonosti?
Palkintona oli aina kirjoja, joita sai miltei jokainen. Minulla on tallessa neljä palkintokirjaa. Tosin en ole yhtäkään niistä lukenut.
Lautakunnalle tuli myös anomuksia. Muistan miten erään asukasyhdistyksen raittiusjaosto (!) haki avustusta ruotsinristeilylle. Esitin kokouksessa, että myönnetään se ja menen omalla kustannuksellani matkalle mukaan. Hakija veti avustusanomuksensa takaisin!
Päihdeasiain neuvottelukunta ei muuten kokoontunut koskaan. Varovasti asiaa tiedustellessani, minulle sanottiin, että se on vain sellainen lakisääteinen neuvottelukunta joka pitää nimetä.
Tylsien kokousten ajankuluksi teimme kerran itse väärennetyn anomuksen.
Se oli avustusanomus kurssin järjestämistä varten. Kurssin aihe oli Ruokatapoja rentuille.
Kolme ensimmäistä kurssipäivää käsittelisi mm haarukan ja veitsen käyttöä. Ennen kuin ehdimme ilmoittaa kokoukselle, että se on vain pieni pila, oli sitä jo kaksi lautakunnan jäsentä kannattamassa.Anna Riihiluoma jakoi käyttäjän Studio Move Pori kuva.

STUDIO MOVE PORI:
SYYSLOMAN TANKOTANSSI TEEMATUNNIT: vk 43
KESKIVIIKKO 21.10
KLO: 18-19.00 POWER POLE OHJAAJA: KATJA
Tunnilla keskitytään erilaisten voimaliikkeiden harjoitteluun, eli käymme läpi tekniikoita, joilla kasvattaa voimaa kohti vaativia nostoja ja pitoja. Tunti sopii parhaiten jo jonkin aikaa harrastaneille tankoilijoille (tasot 1-3)

TORSTAI 22.10
KLO: 18-19.00 HANDSTAND OHJAAJA: ANNA
Handstand –tunti on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa oppia käsilläseisonnan tai kaipaa siihen lisää varmuutta. Tunnilla opetellaan myös muita käsien varassa tehtäviä liikkeitä, kuten kärrynpyörä, päälläseisonta, kyynärseisonta ja silta. Tunti on suunniteltu tankotanssijoille ja suuri osa liikkeistä tehdään tankoa käyttäen.
KLO:19-20.00 FLEXY OHJAAJA: ANNA
Flexy -tunti on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat lisää liikkuvuutta. Opettelemme eritasoisia notkeutta vaativia liikkeitä niin tangolla kuin lattialla. Tunnilla annetaan myös ohjeita venyttelyyn kotioloissa. Tunti soveltuu kaikille Pole 1 –tasosta alkaen.
LAUANTAI 24.10
KLO: 13-14.00 POLE DUO OHJAAJA: KATJA
Hauska tunti jossa perehdytään paritemppuilun maailmaan niin lattia akrobatian kuin tangolla tehtävien spinnien ja temppujen muodossa. Tunti soveltuu 1-3 tasoisille.
KLO:14-15 POLE DANCE OHJAAJA: KATRI
Tanssi on erittäin tärkeä osa tankotanssia, Pole Dance on jokaiselle tankotanssijalle suunnattu hauska ja vauhdikas tunti! Tunnilla harjoitellaan yksi tai useampi tanssisarja hyödyntäen tankoa. Vaihtuva koreo, voit tulla mukaan koska tahansa! Lopuksi venyttelyt.
Tunnit nyt varauskalenterissa,varaa paikkasi jo nyt!
https://www.varaaheti.fi/studiomove/fi/locations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti