Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 26. lokakuuta 2015

Taas sydämestä riipaisi...Again took heart .... ....Återigen ägde hjärta .... Una vez más tuvo corazón ....Encore une fois pris coeur....مرة أخرى أخذت القلب .......再采取心脏.........Опять взял сердце ....... ..Ancora una volta ha preso il cuore ...........Wieder nahm Herzen .....

Syksy on luopumisen aikaa, luonto vaipuu talviunille.  Moni alkaa kesänjäljiltä kaappeja siivoamaan.  Itseläkin on  kaikki paikat tupaten täynnä aiemmin kovalla työllä ansaitulla rahalla ostetuja  vaateita.  Mistään ei ole maltanut luopua.  Kenkähyllyllä on keväästä asti maannut toimettomana 1990 luvun aluskupuolella ostettut ecco goreteks kävelykngät.  Ne jäivät työttömäksi kun  maaliskuus ostin uudet kävelykengät.   Eccot olivat kyllä muuten jo itsensä tienanneet.  Uusien kenkien myötä vasta huomasin kuinka nioioden kanta oli painunut, kävellessä  kantapää oli alempana  kuin päkiä.   Nyt syys-siivouksen aikana  niiden oli aika lähteä kaatopaikalle.  Tai eihän ne mihenkään  monttuun päätyneet kun  porin seudulta sekajäte kuljetetetaan vaasan seudulle  poltettavaksi.   Sitäkään en oikein ymmärrä  miksi jätteitä roudataan monella roska-autolla meideänkin pihasta kun kuitenkin päätyvät  samaan polttouuniin.  Eikä sekän luontoa säästä kun jäteautojen  diiselit puskee typen oksideja.Kyllä taas syrämmesttä riipaisi kun kovalla työllä ansaitut  kenkäparin jouduin hävittämään, nauhat sentään jätin talteen..Uusia kenkiä ostaessani ajattelin että jos ne kestävät yhtäakuvan kuin entiset eccot niin voi olla ettei minun tarvitse enää tässä elämässä kävelykenkiä ostaa.   Nyt kahdeksan kuukauden käytön jälkeen  kyllä vaikutaa siltä että joudun ensi keväänä vielä uudet kengät hankimaan.  Ei alennuskengän kanta ole yhtä luja kuin laatukengän.

Vaikka sydäntä särkee tällainen tuhlaaminen nin ei se silti riku.  Diabeeteslääkärini  kiinitti korkeahkoon verenpaineeseni huomiota. ja määräs minulle uuden verenpainelääkkeen Cardace  10mg.  Sen avulla verenpaine laski kyllä mutta mittari näytti vielä  145 yläpainetta ja  84 alapainetta.  Minulle oli jäänyt aiempaa 5mg  cardave pilereitä ja testasin paljonko  paineet laskee jos otan molemmat pillerit.   Tällä yhdistelmällä  verenpaine on hyvissä lukemissa 130 / 73Ainoa murhe on että resepti lopuu kesken jollen käy  lääkärissä uutta hakemassa, mutta miten selitän sille nämä omat testin sille.

Lepopulssikin  on 45Veren sokeri arvot olen saanut pidettyä hyvinä, viimeisimmän  vuositarkastuksen pitkät sokerit  oli 6.2 mmol/L  se tosin  vaatii sitä että hoitaa itseään aika tiukasti.  Aamulla oli sokerit   ennen aamupalaa 4.4 mmol/LTästä maanantaista taitaa tulla kaunis päivä.  26.10.2015  aamulla oli + 5 astetta lämmintä  ja viikonlopun pilvi on väistynyt taivaalta.Sysy on avartanut jo sen verran maisemaa että Havulinnan torni näkyyy meidän keittiön ja makuuhuoneen ikkunoista.  Nyt pitäsi keksiä joku fiksu tapa kertoa  naapureille että tuosta  puusta tulee varmaan  kova haravointi työ.  Kun tuo oransina hehkuva puu saataisiin pois maisemaa pilaamasta niin näkymä paransi kun näkisi Havulinnan pergoilankin kokonaanKyllä lehtipuut on kesällä ja ruskassa kauniita katsella mutta onko kukaan laskenut sitä kuinkapaljon  pudenneiden lehtien siivoamisestta koituu kustannuksia?

Lauantaina 24.10.2015 paistoi Aurinko

Vaaka vai pysty kuva?

Ruskaa Havulinnanmäellä, osa omenapuistakin on ruskan kelastamiaPiilitiellä  uusi päiväkoti nousee vauhdilla, pian on harajakorkeudessa


Syksyllä riitää haravoimista


Nyt kun ollaan siirrytty normaaliaikaan niin eikös pistetä eduskuntaan kansalaialoite kesäaikaan siirymisen lopettamisen puolesta.  Tämä turhanpäiväinen kellojen ajan siirto aiheutaa myös turhaa sydämmen tykytystähttp://www.adressit.com/kesaaikaan_siirtymisen_lopettaminen

Kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa paljon ongelmia sekä ihmisten ja kotieläinten biologisessa kellossa, että mm.…
adressit.com

http://www.adressit.com/kesaaikaan_siirtymisen_lopettaminen


Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni.


Auli Peltoniemi Teuvo hei, älä nyt sure enää noita kenkiä. Kyllä ne ovat maksaneet itsensä takaisin jo monta kertaa. Niin ja onko se nyt ihan tervettä syödä kahta verenpainelääkettä samanaikaisesti. Ei se uusikaan heti ala vaikuttaa. Sama Cardacea on miehellänikin. Mutta hänelle verenpaine ei kyllä ole mikään ongelma. Hyvät on lukemat aina. Ihmettelen tota sun lepopulssiasi, on se vaan niin alhainen että.

Teuvo Vehkalahti On suuri sydän kun on pyöräilytausta

Ilmari Haanpää Meil o tääl kotosuames viäl tillaa kataa jätet iha vaa maaha ja sit o varraa myäs polttaa sellast tavaraa, jota vois kiärrättää. Mä oo kans ihmetelly tota jätepaperi kiartokulkuu. Meil o hianoi keräyslaatikoit sitä varte, mut tos ne Kemiras ja Aittaluaros mennee uuni kaut savun ilmaa.. Kai se o tota paperiteollisuure uurelaist myyntratekiaa?

"Koirienkouluttajat" sanovat, ettei koira ole agressiivinen toiselle koiralle, jos on vapaana. Meitien lapinkoira on omaksunut vahtikoiran roolin. Meitien koiran reviirille yksityisalueelle jolkotteli vapaana juokseva hirvikoira. Meitien koira oli myös vapaana omassa pihassa. Niin siinä kävi, että pojat tappeli. Tuli hurja tappelu, mutta onneksi hirvikoiran "isä" ajoi autollaan tilanteeseen ja hirvikoira pääsi autoon pakoon. Meidän poika voitti, mutta ei ole koiriin luottamista. Siksi ne on pidettävä kytkettyinä niin taajama-alueella kuin myös lenkkeillessä maastossa. Hyvää loppukuuta kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti