Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 1. lokakuuta 2015

Eilen vielä pörrättiin kukissa....Yesterday yet flown with the flowers ....Igår ännu flugit med blommor......昨天又与飞行花....يوم أمس بعد نقل جوا مع الزهور .........Hier encore volé avec les fleurs....Вчера еще летал с цветами .......... Gestern noch mit den Blumen geflogen .......Ieri ancora volato con i fiori ..... ....Ayer todavía volado con las flores ....

Syyskuun vimeinenpäivä ei  eilisttä  kauniimipi oilisi voinut olla.  Ampiaisetkin vielä pörräsi jättipalsamissa.  Ei niitä montaa ollut auringonnoustessa mutta muutama kuitenkin.


Jättipalsamien siitepöly on hyvin tarttuvaa ja kiini pysyvää kun mehiläsien selkä on kautaaltaan valkoisen siitepölyn peittämä. Pölytystä ei enää varmaan tapahdu mutta mehiläiset täydentävät vielä talvivarastoja.

Kastepisaroista sai lentävän amparin taustalle bokeh effectin


Kärpänen lämmitelee aamuauringossa kurtturuusun lehdellä.


Västäräkit ovat hävineet maisemasta vaikka  hyönteisruokaa vielä olisi tarjolla

Tatejen löytämiseen olen varautunu kantamalla mukani housuntaskun  mahtuvaa linkkupuukkoja ja pientä muovikassia.


Joitain harvoja poimintakuntoisia tatteja olen löytänyt mutta valta osan tateista on  joku ennen minua löytänyt.

Tateista harvemin tapaa toukkia mutta etanoiden herkkua tatit on


Kirvat eivät sieniä syö mutta ovat taineet yötä vietää tatin hatun alla kun sientä pidelessänin ne sieltä iholle lensi. 


Vähän solakampi kirva herkutatin halkaistulla jalalla
Mesisienistä käytetään pelkät hatut, metallisen maun vuoksi evira suosittelee esikäsitelynä keittämistä.  Mesisieniä oli Isotalon puiston nurmella useampikin rypäs, en kuitenkaan niitä pominut kun niiden ruoka-arvo on vähäinen.


Noormarkun joen Myllykoskelle syyskuun viimeisen päivän aurinko sai joen veden kimmaltamaan.  Myllykoskelta ei silti oiken  hienoa maisemavalokuvaa sakun siellä tarvittaisiin maisemanhoidollista vesuria.  Myllykoski on suojeltu mutta en oikein ymmärrä miksi?  Myllykosken alue on aikoinaan ollut nimeltään Myllykylä.  Myllykoskessa on ollut ainakin viisi jauho myllyä jotka on purettu joskus toisen maailmansodan jälkeen.  Minä en niitä ole nähnyt, mutta pidän virheenä sitä ettei yhtäkään myllyä ole jätetty ja kunnostettu.  Joten nykyinen  voimassa oleva suojelupäätös ei perustu mihinkään alkuperäisen maiseman suojeluun kun Myllykoski on nykyisen kaltainen  ollut vasta  noin 70 vuotta.


Porin kaupungin pitäsi ottaa maisemanhoidosta mallia Alhströmiltä.  Koivukujan kohdita avatiin taas syksyllä maisema klubin puolelle.


Maisemanhoito ei toisi Porin kaupugille mahdottomia kuluja kun työllistämisvaroilla asian laittaisi kuntoon.  Ja vaikka ei työllistämiseen valtiolta rahaa saisikaan niin eipä kaupugin tarvitsisi maksaa työllistetysttäö pitkäaikasityöttömästä sakkoa 4000 euroa.Syksy tuo taas selektiivi ikkunoiden huurtumis ongelman.   kKastepista on on se lämpötila, jossa vesihöyryä sisältävän kaasun suhteellinen kosteus on 100 %, silloin vesihöyry tiivityy ikkunalasille, ikkunoiden ulkopinnalle .


Ikkunoiden huurtumiseen on haettu vastaustan jo aiemminkin kun pakksten tultua  uloin ikkunaruutu jäätyi.  Ikkunoiden valmistajilta saatiin vastaus, ikkunoissa ei ole mitään vikaa vaan ne ovat määräysten mukaiset.

Heippa vaan ja Hyvää Uutta Vuotta

Jääkukat ulkolasin ulkopinnassa kertovat ikkunan hyvästä eristävyydestä (kiitos kiristyvien määräysten). Ulkolasin ulkopinta on niin kylmä, ettei se pysy kirkkaana vaan kerää jääkukkia. Tällainen ilmiö on mahdollinen
kun ikkunan U-arvo on 1,0 tai parempi.

Ikkunat saattavat pysyä kirkkaampina, kun ilma pääsee kiertämään vapaasti ikkunan läheisyydessä. Esimerkiksi ikkunan alla olevaa työpöytää kannattaa vetää 10 cm irti seinäpinnasta, samoin sohvia ja muita kalusteita. Kannattaa myös tarkistaa että ilmanvaihdon poistoventtiilit ovat auki.

Toivottavasti näistä neuvoista on apua ja voitte ihailla kauniita talvisia maisemia.

Terveisin Alavus Ikkunat Oy

Risto PekkanenTänään  aamupäivällä  ilman lämpötila on + 12.4 astetta ja se on kastepistettä korkeampi joka on 11.4 astetta ja ikkunaruutu on kirkas 

Tänään on nousut otiskoihin pakolaisten suhtautuminen suomen  kouluruokaan, se on heidän miestään verrattavissa koiran ruokaan.  “This no good food, yes, this no good. For dog, dog, i give for dog – no eat, dog. This for women’s problem, see!”

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443527777527.html


Tähän otan sen verran kantaa että maassa maan tavalla tai maasta pois.  Jos suuri hätä ja hengen vaara on ollut ja pääsee turvaan niin ei silloin ole varaa purnata tarjotusta avusta 


عندما تكون في اتجاه واحد أو خارج البلاد. إذا كانت محنة كبيرة وخطرا على الحياة، ويأتي آمنة لذلك لا حيث لا تستطيع أن احتج قدمت المساعدة

when in one way or out of the country. If the great distress and danger to life has been, and comes safe so no where not afford to grouse assistance providedhttp://www.hs.fi/kotimaa/a1443586538486?jako=4dec27d2bf23d4f399e12fae22e666a4&ref=fb-shareHyvää päivän jatkoa lukijoilleni 

Nuori 19- vuotias mies pukee lakanan päälleen, tötterön päähän ja heiluttaa Suomen lippua rakennuksen edustalla, jonne tuodaan turvapaikanhakijoita, ei välttämättä kovin viksua , mutta vaikeaa on siinä nähdä, että on kysymys rikoksesta. Suomen rikoslaissa ei ole rikosta nimeltään rasismi, sensijaan löytyy rikos nimeltään syrjintä. On vaikeaa nähdä, että teko olisi syrjintää.Lakana voi tuoda mieleen joillekin Ku Klux-klaanin, mutta sitäkään ei ole Suomen laissa säädetty rikoksesi. Mitä Suomen lipun häpäisemiseen tulee on se kovin kaukaa haettu asia. Sitä paitsi siitä ei säädetä rikoslaissa, vaan Suomen lippua koskevassa laissa. Ilotulitteiden- ja kivien heittely on rikos, mutta siihen ei tämä nuorukainen syyllistynyt. Miksi tämä asia on nostettunut elämää suuremmaksi ?
Halutaanko lisää mainosta Suomelle ?


http://www.lily.fi/blogit/haudan-partaalta
|
Hei, mimmosta pöpöröä sielä oikein tarjotaan?
Ettekai mämmiä ja salmiakkia tyrkytä? Tai samaa kun vanhuksille? Kehtaattekos?


Surullisen syksyn 2015 uutissatoa: Turvapaikanhakijalapsille ryhmäkoti Porin Söörmarkkuun ja Raumalla tyhjä koulu turvapaikanhakijoillle.

Maahanmuuttoviraston viestintäpäällikkö Hanna Kautto kertoo, että lokakuun aikana avataan Porin Söörmarkkuun 21-paikkainen ryhmäkoti. ”Ryhmäkoteihin…
satakunnankansa.fi

Turvapaikanhakijoiden hätämajoituspaikoista on pulaa. Mielestäni hätämajoituspaikkojen puutteeseen on olemassa yksinkertainen ratkaisu. Kaikki asevelvollisuutensa suorittaneet tietävät että puolijoukkueteltassa pärjää aivan loistavasti. Ihmiselle joka on paossa kuolemaa tuollainen majoitus on suorastaan paratiisi, ne joiden mielestä majoitus on luokaton, uskallan kysyä ovatko he liikkeellä jostain muusta syystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti