Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Ei pitäisi tapojaan muuttaa...Det bör finnas sätt att förändra ...There should be ways to change ... No debe haber formas de cambiar.....يجب أن تكون هناك وسائل لتغيير ..... 应该有办法改变........Там должны быть способы, чтобы изменить .........Non ci dovrebbero essere modi per cambiare .........Es sollten Wege zu ändern .......Il devrait y avoir des moyens de changer .... ...Não deve haver maneiras de mudar ...

Vaihtelu virkistää ja siksi minäkin suuntasin  maanantaina normaalista poikeavalle  päiväkävely reitille.  Lähdin nimittäin ensi kerran Rauhalammintien uudelle kevyenliikenteenväylälle kävelemään. Se valmistui jo kesällä mutta nyt vasta sinne toimerruin.   Ei olisi pitänyt kuitenkaan päiväkävely reittiä muuttaa kun maanantailta  oli monta tapahtumaa jäänyt normaali reitillä näkemätä.   Kukulamäen alla mäkelän kujalla oli  pientarelle ilmestynyt punaisia  viivoja ja Noormarkunjoen ranassa oli  kaivannon kansia.  Merkki viivat johtivat muuntajalta meäkelänkujan yli keskutan suuntaan, ilmeiseti sähköyhtiö  muuttaa ilmakaapelit maakaapeleiksi ja  teitä kaivetaan kukkulamäen alapuolella auki.


Kaivannon kansien määrästtä päätellen teitä kaivetaan auki monta metriä


Mäkelänkujan  punaiset vivat  tien auki kaivamisen suunnitelman viivat




Mahtaako pylväsmuuntaja vaihtua koppimuuntajaksi?


Päivitys 9.10.2015


Kysessä ei olekaan sähkökaapelin maanalle veto vaan  Porin energian kaukolämpöputken jarkuminen  Noormarkun terveysasemalle ja sairaalaan Kukkulamäen kautta


Kaukolämpötyö alkanut Mäkelänkujalla Noormarkussa








Porin kaupungin puistotoimikin oli ahkeroinut, perajantain valio-myrskyn kaatama koivu oli tiistaina jo  korjattu pois



Iso vaihtolava vanhasta koivusta täyttyi


Koivun kanto on jätetty tavalistta korkeammaski muistutamaan suuresta puusta.  Mutta olisi kollut parempi että koivun kanto jyrsittäsiin kokonaan pois ja tilalle istutettasiin konkonaan uusi puu?


Vestervikin kuorma-auto on ollut jo useamman vuoden porin kaupungin alihankijana.  Aimemin olen sen nähnyt kun on pystytetty joulukuusii Noormarkun torille  ensimäisen  liitosvuoden  jouluna


Porinkaupungin liikuntatoimi oli myös maanantaina ahkeroinut, noormarkun urheilukentän uimarannalta oli laituri ja uimapuomi poistettu.  Uimakausi on nyt virallisesti  porissa päätynyt.


Tiistaina oli jo niin kylmä että vielä puolenpäivän aikaan varjopaikoissa nurmi oli kuurassa


Maanantaina lähdin Rauhalammintie kevyenliikenteenväylälle  Finpyyntietä pitkin, Aurink paistoi pilvettömältä taivaalta


Fiinpyyntien ruska 5.10 2015


Rasiojantietä olisi ollut lyhyt matka Markun ateljeelle,  Mutta manantai ei ollut kyläilypäivä



joten jatkoin matkaani Finpyyntien ja Rauhalmmin tien risteykseen johon Rasinojantieltä ei oole kuin muutama  kymenenmetriä.   Aurinko paistaa Finpyyntien yllä


34 vuotta tästä olen mennyt työpaikalle, ensin mopolla (pappatunturi)  ja kevytmoottoripyörällä (yamaha) .  Mutta aikuisikäni polkupyörällä Heikki Laihon aramatuuri tehtaaseen.  Lopputilini jälkeen on tullut uusia harmaita halleja, taitaa olla uusi kontorikin.  Liput liehui jo silloin kun laiholla töissä kävin


Ruokatunnin aikaan laihon ohi kävelin muttei ketään pihalla tupakalla näkynyt.  Työläisten autot eivät ole kyllä kuudenvuoden aikana yhtään parantuneet, vain muutaman eu kilpinen auto oli työläsiten rivissä.  Seitsämäsvuosi on jo meneossa työttömänä siitä kun helata lopputilin sain sairastuttuani  1 typ sokeritautiin.  34 vuotta tuolla töitä tein mutta sitten heitetiin pois kuin kulunut työrukkanen. En ole katkera mutta kuitenkin vittumainen temppu oli viisikympiselle antaa lopputili tuotannolisten ja taloudellisten syiden vuoksi. kun rivienvälistä näkee selvästi että todellinen syy oli sairastuminen.


Rauhalammintien kevyenliikenteenväylä pitää kävellä vielä toiseen kertaan, vastavaloon niin voi tehdä siitä kokonaisen plokijutun .


Tänään 7.10.2015 Noormarkuss / porissa oli jo kunnon pakanen yöllä.  Kello aamu kahdeksalta oli  - 5.7 astetta pakasta



Hyvää päivän jatkoa luijoilleni

Lasse Mannila Ei oo tainnu sit Teuvol olla koskaan autoo ku ei siit mitää maininnu?


Teuvo Vehkalahti en omista ajokorttia, vaimolla on ja meen autot oli 1970 opel  kadetti ja sen jälkeen 1985 bx citikka. autosta luovuttiin kun poika osti oman asueessan vielä kotona ja ajateltiin ettei kahta-autoa kanata pitää. ja hyvin ollaan toimeen tultu ilman auton, jää pienempi egolookinen jalan jälki kun polkupyörällä ja apostolin kyydillä kuljetaan eikä rahaakaan kulu niin paljon kun ei kaikkien houkutusten perään pääse..


Vapaa ja huoleton   Minä ja jammu


Ilpo Lehto Tuleeko sulle Satakunnan Viikko lehti.Siin on juttu sun ent.työpaikastasi. Vaimo sieltä heitettii kans ulos samaan vedoten silloin. Olitte siellä samaan aikaan,hän kylläkin vähemmän aikaa. Oli,A.Nevala.   ( tangokuningas Risto Nevalan sisko)Tuntee sinut kyllä !

Heikki Laiho OY:n juttu sivu 16 alla olevasta linkistä


http://www.satakunnanviikko.fi/digilehti/satakunnan-viikko




Olsin tämän kyllä testaamattakin tiennyt että olen seksikäs 





Kaikki tietävät, miten seksikäs olet, mutta miten seksikäs on profiilikuvasi? Napsauta tästä ja ota selvää!
fi.nametests.com



Raumalla valtatie 8:lla on sattunut liikenneonnettomuus, joka aiheuttaa ruuhkaa. Paikka on välillä Unaja - Koilahden tienhaara. Aiheuttaa haittaa liikenteelle ainakin noin tunnin verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti