Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 3. lokakuuta 2015

Ei edes kotikoivun lehdet pudonneet....Not even the home of birch leaves fallen ....Inte ens hem björklöv fallit....ولا حتى منزل البتولا الأوراق المتساقطة ..........桦树甚至没有家叶倒下..........Даже не дом листьев березы упал ..........Nemmeno la casa di betulla foglie cadute ........Nicht einmal die Heimat der Birkenblätter gefallen .........Pas même la maison de bouleau feuilles mortes ..... ....Ni siquiera la casa de abedul deja caído ....

Kyllähän minä sen jo etukäteen tiesin että median hehkuttama Valio myrsky kiertää Noormarkun / porin.  Silti sitä odotin tuomaan vähän vaihtelua harmaaseen arkeen.  Markullekin   postasin fasebookin  linkin että nyt on tulossa mahtava myrsky, menäänkö kallon sitä valokuvamaan.   Korostin kyllä että ei hän sieltä maalausaihetta saa mutta korvien väli tuulettu.  Kallossa käytiin, mutta petymykseksi myrsky kokemus jäi.  Mitään dramatiikkaa ei eilisessä Valio myrskyssä ollut Noormarkussa.  Koti koivustakaan ei lehdet pudoneet. Lämpötila kuitenkin laski lauantaiaamuna + 5.8 asteeseen.Kotikoivussa on vielä lehdet.


Sellainen puhuri  Porin kalosaa silti oli että pipo oli tarpeen, kiitos Kosken autokeskuselle ponsori piposta


Muutama muukin oli Kalloon Valio myrskyä odottamaan.


Ei paljon maininkia suurempaa aallokkoa  Porin Kallon rantakallioille iskeytynyt
Merivesi oli vaihteeksi melko kirkasta  puhdasta


Melkein vaahtopää


Tyrskyjä Porin Kallossa
Markku ei oikein ossannut asennoitua pelkästä puhurista nauttimaan vaan epätoivoisesti koitti löytää inspiratiota kallo maalaukseen 
Kalastustroolari paluumatkalla kotisatamaan merimestaan


Kaunis syysää Porin Kallossa oli lämpöasteitakin + 14 


Taidemaalari Markku Mäkelä Kallon kaliolla


Metsän siimeksettä meri houkutteli, mutta ranalta se ei sitten oikein mikään ollut
Uniluodostakaan ei tainnut maalausaihetta löytyäIhan mitätön myrsky tänään Kallossa, ei mitään aiheita, kuvatkin aivan pielessä, saa ampua kaikki kuvat taivaan tuuleen.Uniluodossa oli aalto uimareita, harrastus sekinVielä pari valokuvaa taiteilijastta, sitten saa kaikki 103 valokuvaa tyhjentää tietokoneelta, ei näitä kukaan kaipaa.


Taiteilija Markku Mäkelä Porilainen Naama ensi viikon printtilehti porilaisessaYhden Valiomyrskyn uhrin löysin päiväkävelyllä Noormarkusta  Myllykartanon ja Noormarkun joen välissä kasvanut suurin koivy  on valio myrskyn uhriTämä koivu oli muutenkin tullut tiensä päähän kun se oli laho ja melkein läpi asti halki.  Nyt olisi pakuri kääpää tarjolla noukittavaksi, ei tarvites puuhun kiivetä.


Valio-Myrskyn jälkeen on aina poutasää  lauantaina 3.10 Noormarkussa paistoi aurinko ja lämpömittari näytti + 11.4 asteen lämpötilla puoliltapäivinSatakunnan kansan uutinen

Valio-myrsky säästi Satakunnan suuremmilta tuulivahingoilta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Jopa vuoden kovimmaksi myrskyksi povattu myräkkä aiheutti maakunnan alueella koko yön aikana pelastuslaitokselle 14 tehtävää. Kaikki näistäkään eivät liittyneet kovaan tuuleen.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195000492227/artikkeli/valio-myrsky+ohitti+satakunnan+pohjoisessa+vahingot+hyvin+vahaisia+.html


Valio-myrsky riepotteli vähemmän kuin kahden vuoden takaiset

14.10. 12:46
Valio-myrskyn riepotellessa Suomea lokakuun alussa sähköt olivat poikki pahimmillaan noin 230 000 asiakkaalta. Se on kuitenkin vähemmän kuin edellisen suurhäiriön aikana syksyllä 2013. Esimerkiksi Seija-myrskyn seurauksena sähköttömiä asiakkaita oli pahimmillaan yli 400 000.
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1195001991470/artikkeli/valio-myrsky+riepotteli+vahemman+kuin+kahden+vuoden+takaiset.html
Vähän päivän politiikkaKattelin Astudiota, jossa oltiin huolissaan Suomen maineesta. Miksi suomalaiset ei saisi olla sellaisia kuin he ovat? Minä olen ainakin sellainen kuin olen ja ylpeä siitä. Suomi on paras.

 • Teuvo Vehkalahti Suomi on ollut itsenäinen vasta niin vähän aikaa ettei vielä osata. Tilanteeseen on kyllä tulossa parannusta kun kansainvaelluksen yhteydessä maahan on saapunut sellaisia ihmisillä joilla ei ole rengin luonnetta niin kuin valtaosalla kantasuomailsista on. Emme ole vielä itsenäisyyteme aikana olleet sellaisessa tilanteessa etteikö aina ole jouduttu johonkin suuntaan kumartamaan. Amerikassakin on "musta" presidentti, ehkä suomessakin on parinkymmenvuoden päästä muslimi presidenttinä, silloin ei hävetä enää mitään ja kumaretaan vain yhteen suuntaan, mekkaan..

  Lasse Mannila

  Aste on lämmintä ja myrskyä ei onneksi pahemmin ollu. Ei tullu onneksi myrskyvahinkoja meilläpäin, tällä kertaa. Jotenkin tuntuu kun täällä toisten kirjoituksia lukee, että muutamat nauttisi myrskystä? En ymmärrä miten sellaisesta voi nauttia ja tykätä? Hehtaari tolkulla kaatuu metsää ja katot lenteleen, mitä kivaa siinä on? Mutta onhan niitä sellaisia tietysti, jotka nauttii siitä kun toisille tulee suuret vanhingot, mutta silti en ymmärrä heitä. Miten he sitten suhtautuisivat ku omalle kohdalle sattuisi sellainen vanhinko syystä tai toisesta? Olisiko se silloinkin kivaa ja hauskaa? Siellä missä se myrsky eilen riehui ei varmaankaan ollut hauskaa niillä joiden katot lenteli ja metsä tuhoutui. Itse olen kokenut tuhansien eurojen tappion Tapani myrskyssä ja jouduin silloin olemaan iliman sähköökin 12 vuorokautta, eikä ollut yhtään hauskaa. Hauskaa ei ole nytenkään ku niin monille ihmisille eilinenki myrsky toi suuret vahingot Suomessakin. Sanotaan että vakuutukset korvaa, korvaa ne osan vahingosta, mutta itseltä se on aina poissa vakuutuksista huolimatta. Joten minä en odota ilolla minkäänlaista vahinkoa, enkä ole pettynyt jos ei "kunnon" myrskyä tullut kohdalle.

  Markku Mäkelä Kyllä Lasse mielikuvituksesi tekee nyt sinulle tepposet, ei kukaan myrskystä nauti. Vaikka ei olisi suurempaa omaisuuttakaan niin kaikilla on jääkaapit ja pakastimet joissa ruoka sulaa ja pilaantuu kun sähköt on pitkään poikki. Myrskyä odoteltiin kun media koko viikon pelotteli sillä ihmisiä, ja helpotus oli kun meni ohi eikä täällä päin suurempia tuhoja tehnyt.


  Etsin kunnes löydän sun. Kiitos Pirkanmaan pelastuslaitos. Taas ymmärrän miksi veroja maksetaan ja olen siitä iloinen. Soitosta 10 min ja homelitet pärähtivät käyntiin. Noin vartti ja siirsin minin pois. Noin 10 min ja kaatunut runko oli sahattu turvalliseksi


  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti