Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 22. syyskuuta 2015

Vihdoin perhosia meidän pihassa...Slutligen fjärilar i vår gård ...Finally butterflies in our yard.....Enfin papillons dans notre cour...... الفراشات أخيرا في الفناء .......最后的蝴蝶在我们的院子里............Наконец бабочки в нашем дворе .........Farfalle Finalmente nel nostro cortile .... ...Schließlich Schmetterlinge in unserem Hof .... ...Mariposas diurnas Finalmente en nuestro patio ...

Alkoipa uusi viikko hankalasti.  Sunnuntain ja maananantain välinen  yö tuli nukkuttua hyvin ja maanantai aamulla sokerit  oli vain 3.8 mmol/l. Perusinsuliinia pyritään annostelemaan niin, että verensokeri on yöllä, aamulla herätessä ja ennen aterioita useimmiten 4–7 mmol/l. joten ala rajalla oltiin.  Tästä syystä jätin aamupalan yhteydestä Novorapidin pistämättä.  Aamupalan jälkeen  tsekasin netti tapahtumat ja päivitin blokini.  Tähän kaikeen meni pari tuntia ja sen jälkeen tarkistin sokerit ja yllätykseksi sokerit oli nouseet 16.2 mmol/l.  Ei mulla tuollaisia lukemia ole hetkeen aikaan verensokerimittari näyttänyt.  Korjasin tilanetta rajummalla kädellä, pistin novorapidia  10 yksikköä. eikä sitten muuta kuin odotelemaan mihin sokerit asettuu korjauksen jälkeen.  1 typ sokeritaudista saa vain 40 %: n  haitta-asteen ilman lisäsairauksia.  Mutta kyllä aika-ajoin  haitta on tuota yhteiskunnan asetamaa prosenttimäärä suurempi ilman lisäsairauksia, ainakin jos niitä koittaa vältää.  Parin tunnin päästä sokerit oli kevolliset elämää jatkamaan 8 mmol/l.  Aika kului kuitenkin puoleenpäivään asti tilanteen ihmettelemisessä, aika tarkalle meni kun olin Markun kanssa sopinut  kaupunkireissusta  jolle lähdetäsiin  puoli yhdeltä.Ikunasta jo olin nähnyt  että kotipihan kukkamaalla lennteli isoja päiväperhosia.  Niitä lähdin katsomaan ennen pori matkaa.  Kaunis hyväkuntoin Amiraaliperhonen   vähän kuluneempien neitoperhosten kanssa kukamaan mettä nauttiKoko kesänä ei perhosia kukkamaalla näkynyt mutta nyt kun syksy on saapunut  niitä on useampikin  tullut lilan Alppiasterin mettä nauttimaan. Vihdoin sain perhosia omassa kotipihassa kuvattua.


Toinen sukupolvi Gammayökkönen (Autographa gamma) on lähtenyt liikeelle


Syksyllä tavattavista Gammayökkösistä  osa on näiden keväällä saapuneiden perhosten täällä syntyneitä jälkeläisiä.  Toinen sukupolvi on  yksilömäärältään selvästi suurempi ja ne lentävät heinäkuusta lokakuulle

Gammaykkönen imee kukasta mettä vähän  kuin kolipri, jo lennosaa se asetaa imukärsänsä kukaan.Markkuin kävi verikokella ja hän on vähän huolisaan terveydetään ja hakee luontaistuotekauppa apua ja tukea terveyden tasapainottamiseen ja työtehon parantamiseen


Markku Mäkelä Niin Teuvo, foolihappoa että veren homokysteiini alenee ja sydäninfarktin riski pienenee, kollega kuoli viime viikolla infarktiin pistää vähän ajattelemaa.


Jorma Lindqvist ex. vaimolla oli luontaistuotekauppa, jonka verkkokauppaa ylläpidin 6-7 vuotta. Hänen mukanaan sain osallistua maahantuojien ja valmistajien seminaariviikonloppuihin, joissa esiteltiin uutuuksia ja tohtori-toloset pitivät liturgioita. Siellä isojen ketjujen kauppiaat ja sisäänostajat juotettiin niin perusteellisesti, että uskoivat joskus itsekin siihen paskapuheeseen mitä heille pakkosyötettiin.
Valmistajat nauravat vilpittömästi ostajille jotka uskovat mihin kananhelttaan tahansa.
Sellaiset luontaistuottet jotka todellakin vaikuttavat johonkin, vedetään myynnistä alta aika yksikön ja määriytellään lääkkeiksi. Ja myynti apteekkiin.
Primaspanilla ei ole mitään tekemistä verenpaineen kanssa, eikä verenpaine ole mikään terveyden tae, kun mietitään veren koostumusta ja kalkkien sekä trombien syntysysteemejä.
Hyvää emboliaa vaan itse kullekin smilehymiö
Valtatie kahdeksalle  ( Vt 8) on saatu välille Söörmarkku Noormarkku uusi asfalttipinta ja tie on nyt hyväkuntoinen.  Markun saabin  rengasmelukin pieneni huomattavastti.  Tiehen on jyrsitty tärinäraita joka on kaventanut entisestäänkin kevyenliikenteen ajokaistaa.  Kevyenliikenteenvaäylän rakentaminen välille Noormarkku Söörmarkku on kirjattu Porin ja Noormarkun liitos-sopimukseen sen rakentamiseksi ei kuitenkaan ole saatu tahtotilaa, ja nyt ELY keskus on kaventanut entisestään  pyöräilijöiden turvalisuutta valtatie kasilla. VT 8  tärinä raita


Eilen porin Hyvelässä oli kahden värisiä pilviä
Tänään tiistaina 22.9. 2015 aamu ei ollut niin sumuinen kuin maanataina Kello  9.00  lämpötila nosussut + 11.7 asteeseen ja aurinko syrjäytänyt usavan Noormarkun yltä Hyvää Päivänjatkoa lukijoilleni

يوم جيد للقراءPs. Tänään   kaksi tuntia aamupalan  jälkeen sokerit 5.7 mmol/lKansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) ehdottaa, että erityisesti nuoria pakolaismiehiä koulutettaisiin ja ohjattaisiin metsänhoitoon.


النائب ميكو Alatalo (وسط) تشير إلى أن الرجال وخصوصا الشباب اللاجئين سيتم تدريب وتوجيهها إلى إدارة الغابات.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/mikko-alatalo-haluaa-pakolaiset-metsaan-toihin/aDh7pvzu

Minun mielestäni pakolaiset pitäisi ohjata suomalaiseen metsään puidenhalajien opastuksella kokemaan suomalaismetsän  rauhoittavan vaikutuksen varsinkin silloin kun halaa puita.  Tämä olisi aavikollta tuleville pakolaisille varmaan pysyvä mieleen painuva kokemus.

أعتقد أن اللاجئين ينبغي أن توجه إلى أشجار الغابات الفنلندية halaavien إشراف ذوي الخبرة الفنلندية تهدئة الغابات تأثير، وخصوصا عندما تعانق الأشجار. سيكون هذا يجب أن يكون الصحراء للاجئين تجربة لا تنسى ودائمة.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti