Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 17. elokuuta 2015

Reissussa rispaantuu itse kukin ...The Go becomes frayed themselves with each ...Go blir sliten sig med varandra......转到变得与每个磨破自己........Перейти изношены себя друг с .......The Go diventa stessi sfilacciato con ogni .........Das Gehen wird sich mit jeder ausgefranst ........The Go devient se effiloché à chaque .... ...El Ir a sí mismos se deteriora con cada ...

On se välillä näin maantai aamuna tuskallista keksiä  juttun otsaketta.   Eilen suunnittelin että tämän päivän ploki juttun otsakeeksi sopisi  reissussa rähjäänty kun aloitus kuvaksi tulee reissussa rähjääntyneen perhosen valokuva.  Guuglasin kuitenkin tekstin  ja heti tuli miljoona valitusta siitä että kuinka on taas tullut viikonloppuna ryvettyä, olo ja ulkomuoto on reisussa rähjääntynyt. Ei ole  helppo löytää synonyymiä suomen sanalle  rähjääntyneelle mutta rispaanutneelle ei otsikoa löytynyt niin olkoon tämä metsänoki perhonen reisussa rispaantunut vaikka kyllä rispaantunut sana muitenkin kirjoituksissa muuten esiintyy.



Reissussa rispaantunut perhonen


Hunokuntoisitta siivistä huolimatta tämäkin perhonen vielä lensi kukasta kukkaan.


Oikeastaan tämä reissussa rähjääntyneen perhosen kuvaa voisi kyllä pitää synonyyminä tälle surkealle kesälle 2015


Parvekeella avomaankurkku on intoutunut kyllä lopulta huimaan kasvuun ja se kukiikiikin aivan mahdottomastti.  Mutta satoa se ei tuota.  Facebookia varten lavastin kuvan siitä että ensimmäinen  kurkku on valmistunut poimittavaksi.  Täydestä se facebookissa meni, mutta S-marketin vihanneskorista tämä avomaankurkku on  poimittu. Siellä kurkut maksoi 1.8 euroa kilo, joten ei mitään taloudelistta mieltä ole itse kurkkuja kasvattaa.


Ei taida enää päivät riittää satonäkymiä parantamaan.  Yöt on liaan kylmiä, tänäkin aamuna Noormarkussa / porissa oli alle kymenen asteen, ei siinä lämpötilassa mikään kasvi kasva.  Kyllä yöllä sai taivaalla pilviä olla etti lämpö karkaisi.  


Säävalokuva noormarkku 17.8.2015  klo  8.30  + 13.2 astetta


Kävelin eilen Alhströmin omenapuutarhahassa ja ei omenoitakaan näyttänyt paljon olevan tulossa.


Siellä täällä muutama pieni ja rupinen omena  omenapuissa kasvoi


Koti pihassa on monenmoista kukka joita Kirsti hoitaa.  Aidan vieressä on hänen pomarkusta, lapsuuden kodistaan tuomia kukkia jotka ovat pomarkusssa hpukuteleet runsaasti perhosia.  Täällä Noormarkussa eivät  pomarkun kukat ole onnistuneet  perhosia houkuttelemaan.






Tarhamehiläset ovat kyllä meidänkin pihan kukatlöytäneet 

Tarhamehiläinen ruiskaunokissa




Alhströmin  bruukissa ja puistoissa kulkiessa tulee aina koetettua uusia kuvakulmia keksiä että saisi Muistoja noormakusta Sivulle vähän erillaisa valokuuvia.  Pitäsi varmaan metrin korkuinen kevyt jakkara jostain löytää,   Metriä korkeammalta maisema näyttää jo erillaisselta valokuvassa.  Tätä kuvaa ottaessani nostin kameran pääni yläpuolelle niin korkealle kuin vain yletyin.  Vähän on horisontti vinossa.


Makkarakoski kylpi elokuun  auringossa ja kesäkukat kukkivat saaressa.  Latasin tämän taiteilija Markku Mäkelän facebook sivulle   vinkiksi  akvarelli aiheeksi.  Sen ehkä ehtisi vielä maalaamaan Noormarkun markinoille 5.-6.9. 2015 menessä.



Taiteilija tarvitsee muistin tueksi useamma valokuvan eri kuvakulmista joista sitten maalaa upean kokonaisuuden


Oli Makkarakoskella sorsiakin


Isotalon puistossa katselin joenranta maisemaa kun tatteja ei tänä vuonna ole puistosta löytynyt


Tästä joenranta maisemastta keksin irotaa uuden kansikuvan facebook sivulleni   on tässä jo syksyn merkit



Havulinnan puistossa suihkulähde ruiski vettä, mutta ei sitä oikein  kirkaassa auringonpaisteessa näkyviin saanut.   Kun maisemassa on paljon valkoista pintaa niin kamera helposti alivalitaa. pitää muistaa pari aukkoa ylivalottaa kameran mitaamaa valotusarvoa.  Tämä valokuva on ylivalotettu vain yksi aukko ja taivas jäis liian tummansiniseksi, ei ole todellisen tuntuinen


Kamerakaapin perältä löyti exstra valovoimainen Nikkor 55mm 1:1.2   Sillä ei ole nykyaikanan ollut paljon käyttöä kun sen polttoväli on vähä pitkä  mutta jätin sen paremmin esille  että musitan sen kun syksy pimenee.


Vähän on tämäkin reisussa rähjääntynyt kun on alkujaan ammatilehtikuvaajan repussa pyörinyt.  Sen etulinssin eteen on liimattu marumi UV suodatin,  oletus on että objektiivi etulinssi on ehjä ja puhdas mutta suodatin kerää kaiken lian


Myöhään illalla televisiota katsellesa  1:1.2  valovoimaistta nikkoria räpläsin, on ihme peli 1.2 säädöllä miltei ylivalotaa, syväterävyyttä ei juurikaan ole



Alkujaan tämä hyvä valovoimainen Nikkor 55mm 1.1.2 tuli hankittua lepakoiden kuuvamissen,  Ainotakaan lepakkoa ei kuitenkaan ole vastaan tullut joten käyttö on vähälle jäänyt, mutta kyllä isollakin aukolla tunnisttettavia valokuvia näyttää saavan.  Ilta yhdeltätoista ei ikkunasta enää paljon luonnon valoa herunut eikä nykyaikainen taulu televisoikaan paljon valaise.  mutta niin vaan tuli kuvast kuin olsi päivällä ottanut.


Lauantaina oli Noormarkun keskustassa jotkut seurat ja siihen liittyen Ikaalisitta oli tullut hevosvankkurit ihmisiä kuskamaan.   Siitä on kin vierähtänyt useampi vuosikymmen kun  hevosvankkurit on Lavientietä Noormarkussa kulkenut.


 Ei muuta kuin hyvää päivän jatkoa lukijoilleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti