Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kesä saapui kaupunkiin...Summer arrived in the city ...Sommaren anlände till staden ...Verano llegó a la ciudad.......夏季来到了这个城市........Лето прибыл в город .......Estate è arrivato in città .........Sommer in der Stadt ankam .... ...Été est arrivé dans la ville ...

Pitkään on odoteltu sitä  että kesä alkaisi suomenniemellä.  Vihdoin eilen päästiin Noormarkussa / porissa  plus kahdenkymmenen asteen tuntumaan, muutenkin päivä oli  pikästäaikaa oikein kesäpäivän tuntuinen kun tuuli ei käynyt luihin ja ytimiin.  Vähän myöhään kesä kaupunkiin saapui kun monellä työtätekevällä on menossa viimeinen kesälomaviikko. Eikä tämä kesäsää ihan koko viikoa tälläkään kertaa kestä.  Tänään Porissakin hätytelään  kesän ensimmäisttä helle lämpötilaa, mutta myhemmin illalla sade viielentää taas sään tälle kesälle tyypilliseen tilaan.


Eilen kitenkin kesän saapumisen  huomasi rannallakin.  Sudenkorennot olivat aloittaneet kosiolentonsa.  Tummansinisiä neitokorentoja oli useampikin  ja yksi isompi Välkekorento etsiskeli kumppania.Kamera oli taas jostain syystä purkanut akkujensa latauksen, eikä ne millän tyhjästä tahtoneet täyteen latautua.  Keksin että laitampa kameraan manuaali objektiivin niin puolitäysi akkukin kestää paremmin kun virtaa ei kulu tarkentamiseen.   Objektiiviksi valitsin Vivitar 24mm 1:2.8 MC WIDE ANGEL  Ai laajakulmaobjektiivin kun sillä saa lähikuviakin.  Käsitarkenteinen opjektiivi taisi olla hyvä valinta siinäkin mielessä ettei automaatitarkentinen objektiivi olisi vedenvälkeessä kunnolla toimitkaan.
Välkekorento (Somatochlora metallica) on vaskikorennon ohella yleisin kiiltokorentomme. Isoja korentoja pitää hetken aikaa seurailla ihan rauhassa niin oppii niiden lentoreitin.  Korento lentää samaa reittiä edestakaisin eivätkä ne pelkää ihmistä jollei niitä  huido.  Myllykoskella ei koskaan ole kovin montaa korentoa vaikka luulisi olosuhteiden olevan niille suotuisat.   Jos säät salliin niin pitää vielä mennä korentoja valokuvaamaan jollain  pitemmälläkin pukella ihan vaan testausmielessä, sillä eihän tämän parempaa korennon lentovalokuvaa helposti saa.  Kahluusappaat tietysti auttaisi kun pääsisi korentoja  muualtakin kuin rannalta vaanimaan.

Kiiltokorennot ovat usein sameanvihreitä ja kiiltäväruumiisia aitosudenkorentoja.http://www.sudenkorento.fi/kwiki/Kiiltokorennot


Sunnuntaina 9.8. on avoimetpihat tapahtuma ja meidänkin taloyhtiön piha on avoinna ja pihakirppiskin löytyy Noormarkussa  Laviantie 11 pihasta.  Kesä kukat ovat nyt elokuun alussa parhaassa loistossaan.


Tänään valokuvaajalle koittaa arki, pitää kävellä tänään arvauskeskuksen laborotorioon vusitarkastuksen verikokeele.  Vähän taitaa olla stressiä taas tästä vuositarkastuksestta kun aamu sokerit oli tasan kymmenen.  Sote uudistuksessa pitäisi saada aikaan se että reseptilääkeiden voimassaoloaika pidenettäsiin kahteen vuoteen pitkäaikaissairailla jos tauti pysyy stabiilina.  Laborotori aika on puoli yhdeltätoista joten pitää alkaa siihen valmistutumaan, pitää varmaan kalsaritkin vaihtaa.

Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti