Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vähän vähemmän saisi tuulla......Lite mindre skulle blåsa ......A little less would blow ......Un poco menos soplaría.......少一点会吹...........Чуть меньше будет дуть .............Un po 'meno sarebbe soffiare ........... Etwas weniger sprengen würde ............Un peu moins ferait sauter ......

Eilen oli muuten oikein mukava kesäpäivä, muttei  makrokuvaamisesta oikein mitään tullut kun  tuuli niin kovasti. Kaikki vähänkin korkeammat kukkakasvit ja heinät huojuivat niin kovasti ettei niissä mikään hyönteinen pysynyt.

Tänään saisi  tuulla vähän vähemmän kun menen  Markun  kanssa  Merikarvialle  maalausaihetta valokuvaaman.  Luoteistuulta 5 m/s  Merikarvialle tänään luvataan, se taitaa olla niillä rajoilla että vedenpinassa on heijastumat  kuvattavissa.  Kaksi astetta viileämpi Merikarvialla on kuin porissa , + 20 astetta ilamtieteenlaitos Merikarvialle povaa.


Rätvänänät on kavaneet jo niin korkeiksi että nekin huojuvat tuulessa, musta mehiäisen näköinen  kukkakäepänen sitä pölytti
Minun piti tämä keltakukkainen kasvi parvekelaatikoon väriä antamaan, muttei siitä mitään tullut pienen puutarhalapion kansaa kun sen juuri oli niin sitkeä ja pitkä ettei sitä saanut kunnolla irti maasta.  Rätvänän jopa puolikiloiseksi paisuvaa, runsaasti parkkihappoja sisältävää juurakkoa on entisaikojen talouksissa käytetty moniin tarkoituksiin, kuten nahan parkitsemiseen ja kankaiden värjäykseen. Juurakon leikkauspinnasta tihkuvan veranpunaisen nesteen vuoksi rätvänästä kehkeytyi maineikas rohdoskasvi merkkiopin aikakaudella. Merkki- eli signatuuriopin periaatteen mukaan samanlainen parantaa samanlaisen, niinpä rätvänän juurakko katsottiin kelvolliseksi punatautia vastaan ja tietysti ehkäisemään verenvuotoa.

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/ratvana


Keto kukkia vain perhoset puuttuu

Vanamo, Linnaea borealis   http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/vanamoEnempää en sitten eilen valokuvnnutkaan mutta saimpa vihta / vasta värkit  havulinnanmäeltä.   Sai saunaan kesäisen tuoksun, mutta kyllä nyt pitää alkaa vaatimaan  taloyhtiöltä  jotain toimia että Kunnasrinteen sauna saadaan viihtyisämmäksi kun  nostivat saunamaksun  viiteentoistta euroon (15€)  Parivuotta sitten taloyhtiöön vaihdetiin uudet selektiivi-ikkunat ja sen jälkeen löylyhuoneesta tuli kuin pullonpohja,  ilma ei enää mistään raosta vaihdu.  Kaikialla muualla porissa saunamaksu on 10 euroa ja jopa alle sen  Ahlaisissa 8 euroa.


Saapa nähdä millaiseksi tänään sää Merikarvialla menee. iltapäivällä kolmen maissa sinne lähdetään. Nyt aamupäivällä noormarkussa näytää töltä ja ulkolämpömittari näyttä kello 9.15  + 21.2 astetta.  Vähän on rumia pilviä taivalla maalausaihetta ajatellen.


Hyvää vikonloppua kaikille lukijoilleni


tänään matka jatkuu hämeenkyröön ja siellä kauniille mahnalan lavalle,josta humppamatka jatkuu korialle ,kallioniemen lavalle ja tiistaina käenkoski ,tervetuloa kesätansseihinPuhelin nuoro : 358333965380  suomen kalluppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti