Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pitäisikö kerrankin olla ajoissa?...Bör vara i tid för en gångs skull? ...Should be on time for once? ...应准时一次?.......En caso de llegar a tiempo a la vez?..............Dovrebbe essere in tempo per una volta? ....Если вовремя на этот раз? ........Doit être à l'heure pour une fois? ...Sollte rechtzeitig für einmal sein? .... ...

Eilen suuntasin päiväkävelyllä metsään, tarkoituksenani oli vähän kartoitaa sienitilannetta.  Metsä oli yllättävän kuiva vaikka kesä on ollut suhteelisen sateinen, sieniä ei näkynyt   Mustikoita sen sijaan oli vaikkakin harvakseltaan, ei mätäällisiä.   Joku niitä oli metsässä pomimassa kun sinisen pyllyn  näin kyykkivän mättään juurella.  Siitäkin tuli ennenaikainen ilostuminen, kun lähemmäski päästyäni totesin sen perseen  miehelle kuuluvaksi.  Hipsiin hiljaa kauemmas syntisiä ajatuksiani häveten.  Onneksi pää nuppi oli lämpimässä kesä säässä ( eilen oli melkein +20 asetta Noormarkussa / porissa) nopea ja metsää katsellessa näin mäntyjen keskellä kuusipuun.   Se näytti siinä isojen puiden katveessa kovin yksinäiseltä.  Samalla aivokuorella välähti se oivalluksen valo joka sarjakuvissa kuvataan hehkulamppuna pään päällä.  Tuohan olisi ihan hyvä joulukuusi.   Joulun aikaan on viimeaikoina jolulukuusen hankinta jäänyt viime tippaan kun on odotettu tuleeko kukaan torille joulukuusia myymään.  Aiemminkinvuosina  joulunaikaan lumisesta metsästä on ollut vaikea sopivaa jolulukuusta löytää,  mutta tuossahan se nyt on aivan kuin tarjottimella.  Eikä sitä varmaan kukaan kaipaa kun se kasvaa kuitenkin mäntymetsässä roskapuuna.  Pitää vaan pistää muistiin ja seuraavalla kerralla ohi kulkiessa merkitä se vaikka punaisella villalangan pätkällä että pysyy muistissa.  Niinhän se on että hyvin valmisteltu on puoliksi tehty ja nyt voi kerrankin sanoa että olen ajoissa joulupuun hankinnassa
Ihmisillä on niin kiire  kaikissa tekemisissään  se korostui taas eilen kun  ylen kanavilta ei tullut mitään katsotavaa niin katosin kutoselta menopeli kuntoon tv sarjaa. Siinä pomo ostaa auton romun ja  ja sitten sitä aletaan verstaalla kunnostaa udenveroiseksi, aikaa on muutama päivä deadlineen.  Onhan se tavalaan katsojalle jännää mutta jos tuo olisi todellista niin kuinka stresantuneita työntekijät ovat ja saako auton ostaja  todella laatua?   No tehköön maailmalla miten tykäävät mutta minä  koetan alkaa elämääni leppoistaa, tyrha kiire ja stressi pois.  Tästä on hyvä alkaa lepposttaminen kun on jolupuu valmiiksi katsottunaKissoilla on yleensä melkoisen leppoisa elämä mutta tämä kissa ei  minun kanssani ehtinyt jaaritelemaan jäädä


Jättipalsamin pölyttäjät taitavat olla ihan rotunsa


Hevoskimalainen Bombus distinguendus

Niitäkään ei montaa näkynyt.  Muutenkin tämä kesä 2015 on ollut huono ötökkä kesä


http://www.nhm.ac.uk/nature-online/species-of-the-day/biodiversity/endangered-species/bombus-distinguendus/Auli Peltoniemi Kivaa kerrontaa...kuusivaras.... grinhymiö Tiesitkö muuten, että kukat eivät luovuta mettä alle 17 asteen lämmössä...Ikävää pörrinkäisten kannalta.


Tephritis-sukua oleva hedelmäkärpänen Tephritis bardanae.ensikertaa näen sen päivänkakkaralla.


Hyvä suoja väritys sillä onTänään keskiviikona 22.7.2015 on hyvä jatkaa leppoistamistta kun ulkon aon vaivaiset + 15.5 astetta porissa / Noormarkussa,  tait sadettakin pukata koko lopuviikon päivinä.


Nostipa Sarpin voisilmäpulla verensokeria, äsken mittasin ja verensokeri oli 14 mmol/l pistin  7 yksikköä korjaava novorapidia.  Tarkistusmittaus osoitii ettei korjaus laskenut kui 9.3 mmol/l, pistin vielä 4 yksikköä korjaavaa.  Muuten ei niin olisi väliä mutta kun elokuun puolivälissä on vuositarkistus ja olis että pikät sokerit olisivat vähän kohtuullisemmalla tasolla.


Sarpin voisilmäpulla/ nisu


Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni


Ps.  Tämä metsässä käynti toi muiston 1990 luvulta mieleen kun samaisessa metsässä syksypimellä tapasin lenkkipolun varella kaksi työkaveria laiholta, mies ja nainen.  Metsässä männynrunkoa vasten siellä halailivat.  Seuraavna päivänä töissä minulta kysytiin  pitääkö minun sinulekkin antaa vai riitääkö viskipullo?  Valitsin pullon kun olin periaatteen mies eikä kuormasta saa syödä.
Mustikkakausi on alkanut ja Selkäliitto muistuttaa hyvän poiminta-asennon tärkeydestä. Selkä kyyryssä mättäältä mättäälle kiiruhtava poimija tuntee huonon asennon selässään viimeistään seuraavana päivänä.

http://www.satakunnankansa.fi/sitajatata/1194991038305/artikkeli/selkaystavalliset+vinkit+marjametsaan.html

Tanskalainen turisti bussi / linja-auto Orslev Danmark  www.orslev.dk  Volvo 970 d


Ørslev

www.orslev.dk/
Ørslev Rejser og Ørslev Turistbusser leverer busrejser, studierejser, buskørsel, cykelrejser og ... JUL OG NYTÅR MED ØRSLEV ... Mail: info@orslev.dk.
Tänään tulee monta hyvää ohjelmaa televisiosta jotka pitää katsoa             Neiti Fisherin etsivätoimisto


// klo 17.05 / keskiviikko 22.07.2015             Prisma: Maaperän tiede


// klo 19.00 / keskiviikko 22.07.2015

Maan pinnalle muodostuva maaperä on välttämätöntä kaikelle elämälle planeetallamme, mutta miten se muodostuu? Puutarha-asiantuntija Chris Beardshaw kaivautuu syvälle aiheeseen ja paljastaa sen salat. T: BBC. HD 


             Maan povessa


// klo 21.00 / keskiviikko 22.07.2015

Osa 4/10: Joku on tunkeutunut Evan kotiin ja jättänyt keittiön pöydälle pullollisen tuntematonta nestettä. Eva epäilee, että tumma neste on sitä, mitä Josefine tarvitsee pysyäkseen hengissä. Toisaalla murhaaja vaanii yhä uhrejaan. HD 

             Nuori Montalbano


// klo 22.05 / keskiviikko 22.07.2015

Kausi 1, 2/6. Uudenvuodenaatto. Mies ammutaan hotellissa. Oliko se vahingonlaukaus vai murha? Kuoleva nainen tekee Montalbanolle tunnustuksen, joka on painanut mieltä vuosikymmeniä. Montalbano muuttaa unelmiensa taloon. (U) 


Tämän jälkeen taitaa päivä sitten olla pulkassa.

Tietokonetalkkari  puh. 050-4054745

Ilmoitustauluille: "Turuille ja toreille"

Tarjoan monipuolista ja luotettavaa palvelua:
Tietokoneiden ja "nyky-digin" kanssa selviytymiseen,
sekä arjen kotiapua
Henkilöille, jotka tarvitsevat luotettavaa ja helppotajuista apua sekä neuvontaa
kodin elektroniikka- media- ja viihdelaitteiden käytössä. Tai muuta kotiapua.

Autan ja opastan tietokoneen, Internetin ja sosiaalisen median, tabletin, älypuhelimen, sekä ohjelmien asennuksissa ja käytössä kotonanne.
Myös televisioiden ja muiden vastaavien laitteiden käyttöönotot sekä toiminnan opastus, käytännönläheisesti ja ymmärrettävällä tavalla
Tarvittaessa hankin ja asennan koneet sekä tarvittavat ohjelmat, internet-yhteydet sekä näihin tarvittavat laitteet ja liittymät tarpeenne mukaan.
Vaikka käytän palvelusta nimeä Tietokonetalkkari, olen käytettävissä myös muissa päivittäisissä tilanteissa joissa tarvitsette apua; esimerkiksi kaupassa käynnit, pienet kodin korjaukset, ruohon leikkaukset (asiakkaan välineillä).
Perinteisen kotiavun tapaan
Olen koulutukseltani lähihoitaja, vanhustuön suuntautumisalalla. Omaan pitkän kokemuksen tietokoneiden, internetin,
ja viihde-elektroniikan alalta. Nämä yhdessä täydentävät toisiaan, ja mahdollistavat hyvään vuorovaikutussuhteeseen perustuvan palvelun ja toiminnan.
Palveluni on suunnattu kaikille tarvitseville, ilman ikärajaa tai aikaisempaa kokemusta tietokoneista tai muista vastaavista laitteista. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä. Yhteystietoni löytyvät sivun vasemmasta palkista. Ja olen "avoinna" 24 tuntia vuorokaudessa. Palvelusta veloittamani hinta on erittäin edullinen: 20 - 50 euroa/ käynti, riippuen tehtävästä.
Ei tuntiveloitusta.
Soita vaikka heti - tai anna numero hänelle jonka tiedät apua tarvitsevan:
0 5 0 - 4 0 5 4 7 4 5
Jorma Lindqvist - "tietokonetalkkari"
Toimin Porin seudulla, mutta tarpeen mukaan koko Satakunnan alueella

Ilkalla riittä kiireitä, mahtaako edes talvella huilata?  Mutta kai se niin on että rauta pitää takoa silloin kun se kuuma.
Tänään olis kovat spelit lauhavuorella paljon esiintyjiä, humpat alkaa klo 22.00 , kaikki lauhan speleihin tervetuloa

"Retkipäivämme" Turussa; julistekuvausta ja muuta hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti