Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kuulin vielä heinäsirkan....I heard even a grasshopper ....Jag hörde även en gräshoppa ....He oído incluso un saltamontes....听说连蚂蚱.........Я слышал, даже кузнечик ..........Ho sentito anche una cavalletta ..........Ich hörte sogar eine Heuschrecke .... ....Je même entendu une sauterelle ....

Keäsä on vääjäämättömästi jo puolessa välissä.  Luonossa ei  oikein mitään suurempaa tramatiikka ole näkynyt.  Mansikka kauppiaat ovat olleet mielissään kun mansikka on kasvanut kokoa kylmässä ja märässä ja makeampiakin niistä on tullut.  Joka päivä minulekin silti on jotain "uutta" tullut päiväkävelyllä vastaan.   Eilen kuulin heinäsirkan sirrityksen.  Jo koulustta on jäänyt mieleen se että heinäsirkan sirritysääni syntyy kun heinäsirkka hankaa takajalkojaan siipiensä reunaan.  Sirritys kuului stereona  monesta suunastta mutta yhden vain sain valokuvatua , sekin hyppäsi heti kameran laukaisun jälkeen kauemmas.


Kuuloaistia  tarvitaan että pystyy heinäsirkan  näkemään. Kuuloasitilla pystyy luotaamaan suunnan mistä sirritys kuuluu.  Ikäisekseni  metallimieheksi minulla on säilynyt aika hyvä kuulo vaikka se ajoittain on kotioloissa selektiivinen.  Tosin vasen korva on oikeaa huonompi.  Töissä olen kyllä käyttänyt aina kuulosuojaimia mutta sorveissa on moottori ja voimansiirto  vasemallapuolella ja niiden ääni on varmaan vasemman korvaan kuuloa heikäntänyt.


Tarhamehiläiset ovat vihdoin lähtenee töihin suuremmala joukolla,.  Eilen niitä kiinosti valkoiset apilan kukat


Mehiläsisitä ja kimalaisista on kyllä tullut otettua monta valokuvaa. Kinofilmi aikana innostuin niiden lentovalokuvia ottamaan.  Se oli vähän hankaalaa homma kun silloin ei heti nähnyt lopputulosta.   Aikansa kun yritti niin lopulta sain valoitettua Kodachrome kuvan jossa kimalainen lensi keltaiselle voikukalle, sen siitepölytaskut olivat aivan täynnä ja sinistä taivasta vasten se näytti komealta.  Jostain sain idean kaupata sitä kukka ja mehiläinen kondomi maahantuojalle ja kuinka kävikään sain myytyä ensimmäsen valokuvani.  Tämä tapahtui 1980 luvun pulivälin ailkupuolella, kauppahinta oli 500 markaa ja se oli iso raha siihen aikaan.  Nykyään ei valokuvista sellaisia hintoja saa.  Valokuva on kokenut  deflaation.
Tesmaperhosia (Aphantopus hyperantus) on näkynyt Noormarkussa / porissa enemmänkin, Heimo: Täpläperhoset – Nymphalidae


Lentokoneita ei taivaalta välttämätä havaitse jollei ole hyvä kuulo  OH-PCB  Piper PA-28-140, OH-PCB


Ruurumittari perhoseiakin näkyi pari eilen,  Ne eivät millän meinaneet löytää sopivaa istumapaikaa


Vielä en ruutumittaristta saanyut poseraus valokuvaa mutta näissä kuvissa on elämän meiniki Ruutumittari (Chiasmia clathrata)  lennossa


Jättipalsami oli houkutellut hämähkkejä esiin Keltajalkasusikki


Mustikan värinen lisäke  takaruumin alla on munapussi.Järvikoisa, Nymphula nitidulata  aina kun minä nääen  perhosen niin ne eivät ole harvinaisia  Suomessa järvikoisa on yleinen.


Tämä oli jo niin iso kärpäen ettei sitä voinut olla silminkään havaisematta, ääntä se ei pitänytkään


Sarcophaga sp. -ruutukärpäslaji
Ehkä Anthomyiidae-heimon juurikärpäslaji.
Arge ochropus, ruusumailapistiäinenLasioglossum leucopus eli hietavihermehiläinen.Heinäkoisat ovat ujoja perhosia aina siivet supussa. pää alaspäin  kasivin korelle. 
Kaunis valokuva Vaaksiaisestta niitä on tavattu 14 000 lajia tälle määritys vielä odottaa Lentäviin pikku itikoihin ei kyllä kanata enempää "filmiä" tuhlata ei minunn laitteilla niiden kuvaamiseen kykeneHarmosuolaheinämittari  (Timandra griseata)  Tämkin on  Suomessa  yleinen , lajin levinneisyysalue ulottuu lännessä Oulun korkeudelle, idässä pohjoisraja jää Joensuun pohjoispuolell
Sieniäkin on jo noussut jonkin verran, eilen löysin puistosta kaksi kanttarellia ja ne silppusin  pasitinperunien ja punasipulin kera paistinpannulle.  Markku oli löytänyt opahakalloilöta  5 kanttasrellia, kuivaa kulemma siellä oli, jäkälät oli jalan laa rapiseetkuin näkkileipä. 

Tätä en panulle laittanut, oli outo sieni minulle,  Savukärpässieni  (Amanita excelsa var. spissa)
Mahtaako tänä kesänä tulla olenkaan isoja päiväperhosia?  Odottavatko kukat turhaan ?


Aamulehden perhos uutinen. 


Totisesti totisesti ihmettelen sitäkin miksi Kreikkaa vaaditaan yksityistämään, sehän on sama kuin kusisi pakaselle housuun, vähän aikaa lämittää. Käy samoin kuin suommelle, jää vain talvivaaroja taskun pohjalle.Olen tässä miettinyt porin  jazelille ja  areena tapahtumaanlähtöä, olen tullut siihen tulokseen että areena tapahtuma on on levinyt kuin jokisen eväät niin ympäri porin kaupunkia ettei sieltä varmaan helpolla löydä omalle mielenkiinolle sopivaa tapahtumaa. Kaliksikin  porin matka tulisi, mini kulut olsi 20 euroa matkoineen ja ruokineen.  Kun saa viikko rahaa 15 euroa niin pitää priorisoida  mihin sen käyttää.  Mieluimmin  viikkorahani saunaolueen törsään perjantaina.   

Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni

Pauli Kaasinen Entinen opettajani sanoi, että yli nelikymppisten korvat eivät kuule enää niin korkeita ääniä. Täytyy myöntää että en ole yli vuosikymmeneen kuullut.

Oberst Valentine Niinhän sitä sanotaa et jos kuulee sirkan sirityksen ei tarvii korvalääkärille aikaa varata 


Outi Heiskanen Kyllä oot melkoinen poika kuvaamaan. Ja kerrontasi on mukaansa tempaavaa, aivan mahtavaa! Näitä kuvia ihan odottaa....Kiitos Teuvo tämänkin aamun matkasta. Mukavaa päivää sinne!
Tanssiorkesteri Ippe Mansikka lisäsi 9 uutta kuvaa albumiin Äimänkäkipäivät Käenkoskella 7/15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti