Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ei ole luonnon voittanutta.....There is no natural winning ....Det finns ingen naturlig vinnande ....No hay ganador naturales....没有自然制胜............Там нет естественной выигрыш ..........Non vi è alcun vincente naturale .........Es gibt keine natürliche Gewinn ..... ....Il n'y a pas gagnante naturelle ....

Kesäsää on suomessa ja porissa nyt  ihan perseestä.  Satonäkymät eivät ole tänä vuonna mitenkään parhaasta päästä.  Mikään minkä on itse istuttanut ei tunnu kavavan.  Keräsin viime syksynä jättipalsamin siemeniä kun jättipalsami on kullemma  kova leviämään kun sen siemenkodat "räjähtävät" ja ampuvat siemenensä  laajalle ja pitkälle.  Kourallinen minulla oli jättipalsamin siemeniä ja yksi niistä on parvekelaatikossa itänyt taimeksi asti, korkeutta sillä on  noin 15 cm.  Markulta saamani  kuukausimansikka ei kuki, krassit ovat muutamansentin korkuisia.  Aino mikä menestyy ja kuikii on  sininen orvokki joitai kokoomuslaiset jakoivat äitienpäivänä kauppojen ovilla.



Luonnossa jättipalsamit ovat jo  reilun puolenmetrin korkuisia ja niissä on paljon nuppuja


Osa jättipalsamin kukista on jo avautunutkin pölytäjiä houkuttelemaan.  Jättipalsamin kukka on kaunis ja houkutteleva.  Jokainen voi mielessään kuvitella märkää ihanuutta. Ei ole luonnon voitanutta


Vähän vaan on itikoilla , pörriäsillä ötököillä ja muilla pölyttäjillä huonot lentosäät porissa,  Eilenkin porissa / Noormarkussa satoi vettä ajoittain melkein kaatamalla. Lämötilakin nousee vaivoin viidentoista asteen vaiheille. loppuviikon ja viikonlopun aikana. Torstaina ja perjantana on toiveita ukkoskuuroista.   Salamointi toisikin vähän valoa tähän harmaaseen kesäsäähän


Kosteasää taitaa olla etanoille mieleen kun niitä on nyt muutamanpäivän aikana alkanut näkymään. Tämä ei taida ihan tappaja etana olla  kun kantaa kotiloa selässään.


Vieraslajit kyllä ovat suomen luonnosa lisääntyneet vaikken minä ole niitä oikeastaan muuten nähnyt kuin kaupungin kaduilla.

HS:n juttu :Vieraslaji syö mitä vain. Se sikiää kuin kopiokoneesta. Nyt etanan on havaittu levittävän tauteja.

  http://www.hs.fi/tiede/a1435895935760


Merimetsoa kyllä pidän vieraslajina ei niitä vielä porin meriaalueella  viimevuosituhannen puolella ollut.


Vyöskorpionikorento (Panorpa communis)


Kärsäkorentoja on Suomessa tavattu seitsemän lajia. Useimmat lajit ovat petohyönteisiä.  Nämä näyttävät viihtyvän jättipalsamin lehvähtstössä kun se houkutelee muita hyönteisiä joita skorpionikorento syö



Eilenkin jättipalsameilla oli minulle pari ennen näkemätöntä hyönteistä

Tämä kuuluu varmaan kukkakäräpsiin


Vaaksiaisiin kuluva Nephrotoma sp. vasamaniittykirsikäs  ja kärpänen


Perhosia on esiintynyt tänä kesänä todella vähän.  Nokiperhosia märän heinikon yllä lenteli, etsivät istumapaikaa muttei millään meinanut löytyä.

Nokiperhonen lentää sateessa


Mandariinipuu on venähtänyt pituuta, se on jo 88 cm korkea.  Siitä tulee sisällä aina tois puoleine. lehdet kääntyvät valoa kohti. Viimeviikolla oli lämpimäpää ja se olli  pari päivää pihalla niin siitä tuli taspainoisempi paremassa valossa.   Nyt se joutuu taas olemaan sisällä kun sää kylmein sille liian kylmäksi pihalla olla.

Madariinipuu


Lupiinin siemeniäkin keräsin mutta niisttä ei ole itänyt yksikään. Lupiineja pitää ihailla teiden pienterilla ja Noormarkunjoen rannalla.



Turistit ovat jo oppineet että noormarkuun tulessa pitää olla oma Grilli mukana kun tänne tulee vierailulle  Grilli ei ole tänä kesänä Noormarkussa ollenkaan auki.  Matti Raisiostta




Alkuviikosta hymyilytti Porin puistotoimen suuruden hulluus jota kustannustehokuudeksi sanotaan.  Nurimikon leikuukoneet on ovat kasvanee ja paikoin puistoissa on ahdasta kun puita kierrelään.  Porin puistotoimelle pitää kuitenkin antaa iso kiitos.  Myllykoskelta on vihdoin saatu lasikuituveneen raato korjattua pois.  Muutama ruma ajopuu siellä viellä on mutta kai ensi kevään tulvat ne sieltä poistaa



Taas saatiin todiste että kun halvalla ja kustannustehokaasti tehdään, ei saa hyvää, tässäkin tapauksessa pitää sanonta, köyhän ei ole varaa  halpaa ostaa paikansa.. Selvennys, ostaja haluaa ostaa mahdollisimman halvalla tuoteen tai tavaran ja valmistaja yritää tehdä tavaran  / tuoteen mahdollimman halvalla eli kustannutehokaasti  jotta pystyy myymän sen halvalla.   Koskaan ei halpa ja hyvä kohtaa,  se vaan on tosiasia, laadusta niin työstä kuin paremmastta  tavarasta joutuu maksamaan enemmän kuin huonosta.  Sipilä ja muukin suomen hallitus ajaa parempaa kilpailukykyä pidentämällä työaikaa ja huonontamlla työntekijöiden palkkoja.  Tämä parantaa kustannustehokuuta mutta samalla tavaroiden  laatu huononee joka taas huonontaa  mahdollisuuta niiden myymisen.

Turun telakka on saanut töitä miltei vuosikymmen ajaksi ja Raumalainen BMH Technology Oy on saanut mittavat kierrätyspolttoaineen valmistus- ja käsittelylaitostilaukset. Laitoksia on yhteensä neljä, joista kaksi toimitetaan Kiinaan, yksi Etelä-Koreaan ja yksi Puolaan.  Lukko valmista Abloy on lisännyt henkilökuntaansaa 200 työntekijällä.  Nämä ositaa että kyllä suomeen  nykyiselläkin kustannustasolla töitä saadaan kun vain osataan tehdä oikeanlaisia ja laadukkaita tvaroita joita myydä, sillä myyntimiehiä tässä tarvitaan eikä poliitikkoja paskaa puhumaan.


Kannataa taas lukea SK:jutun komentit

Uuden Satakieli-lavan pelti ”loimottaa”

Koitapa lyödä peltiä kaarevan vanerin päälle, niin näet, ettei sellaista peltiä ole, joka ei kupruilisi, rakennusinsinööri Henri Saarinen Hensto Oy:stä kommentoi.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194989086029/artikkeli/uuden+satakieli-lavan+pelti+loimottaa+.html


On minulla joku aurinkoisempikin kuva viime sunnuntailta 5.7. 2015

Ruohoja auringonpaisteessa Myllykoksella


Vaalenpunaisia villejä lupiineja sinistätaivasta vasten tien pientareella


Kyllä pittä uskoa ettei ole luonnon voittanutta ketokukkien kasvatuksessa.  Turha niitä on koetaa itse parvekeella kasvattaa, muka peremmisa olosuhteissa.



Hyvää päivän jatkkoa lukijoilleni.


Outi Heiskanen · 2 yhteistä kaveria
Upeita kuvia ja kerrontaa taas! Kiitos Teuvo!




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti