Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Uudesta hiirestä lisää nopeutta...The New loggar mer fart ...The New logs more speed ...La Nueva registra más velocidad.....新日志的速度.........Новый регистрирует более высокую скорость ... ....Il Nuovo registra più velocità ........Die neue Protokolle mehr Geschwindigkeit ......Le New enregistre plus de vitesse ...

Ei tiennyt insinöörikään kysytäessä miksi meidän pöytätietokone on käynyt hitaaksi kun siinä ei ollut mitään haittaohjelmiakaan.  Viikolla hiiren rulla lakasi toimimasta ja piti uusi hiiri hankkia jotta taaqs pääse paremmin selamaan sivustoja.  Samalla sain uuden muistikortin lukijan.   Oikein yllätyin kuinka paljon nopeammaksi tietokone tuli kun hiiren vaihtoi.  Tosin olisi se pitänyt maalaisjärjellä tietää että hiiret eivät ole kovin pitkäikäisiä, kotihiirikin elää vain reilun vuoden ikäiseksi.  Uusi hiiri on hännällinen kun pidän sitä ekoloogisempana kuin langatonta patteri / akku  käyttöistä hiirtä.

Uusi Kington muistikortinlukja antoi myös positiivisen yllätyksen.  Kuvat on nyt aivan eri luokaa kun ne sen avulla koneelle lataa.  Ei tarvitse juurikaan käytää kuvankäsitelyohjelmaa.  Tämä kirsikkankukkakuva on suoraan muistikortilta ilman mitää kuvankäsittelyä.Kovin kauvaa ei ilo uusista laitteista riitänyt kun eilen  amulla nappasin kameran kirjahylylltä vähän riian rivakasti ja sen kantohihna tarttui laatikon ripaan ja kamera kopahti kädestä lattialle.  Etsimen peili irtosi kehyksestään ja näyttö sekosi.  Nikon D 2H on ammatilaisrunko mutta eipä näytä olevan kovin kestävä . Suuresta viasta ei varmaan ole kysymys kun kuvat kyllä vilistää näytöllä


Nikon D 2 H on jo 12 vuotta vanha ja sen valmistus on lopetettu jo aikoja sitten eikä sillä ole ollut pitkään aikaan muuta kuin käyttö arvo  joten ei varmaan kannata korjaukseen viedä.  Pitäsi jo saada vähän uudempa kamerategnolokiaa.  Valokuvista ei kukaan enää mitään maksa niin kyllä uuden kameran rahoitus on kiven takana.  Kamerakaapissa on kyllä kaksi Nikon 1D runkoa jotka ovat  ihan kivikaudella mutta ei niissä tällaisia vaivoja ole.  Pitää varmaan otta ne uudeleen käyttöön. Eivät niin paljon  D kakkosta vanhempiakaan ole kun Nikon D1 julkaistiin 1999 sen ominaisuuksia ovat mm. 2,74 megapikselin CCD-kenno eli vähän on pikkelsejä nykykameroihin verrattuna mutta on sen kuvista julistekoon kuvia tehty.


Eilen hain rautatiesillan kupelta saunavihdan ainekset jotta sain ruoskittua  itsestäni  vitutuksen pois, eihän kyseessä ollut kuin kamera, eloton kapistus.  Päiväkin oli jo edellisiä lämpimämpi ja rautatiellä lenteli useampikin perhonen.  Sitruunaperhonen  haisteli montaa voikukaa mutta mikään ei tahtonut kelvata, lopulta se istui kimalaisen kansaa samalle kukalle mettä joumaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti