Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tänään ei ötököitä valokuvata....Idag, för att inga fel fotografera ....Today, no bugs to photograph.......今天,没有bug拍摄.........Oggi, nessun bug di fotografare ...............Heute, keine Fehler zu fotografieren ....Сегодня нет ошибки не сфотографировать .... .....Aujourd'hui, pas de bugs pour photographier .........Hoy en día, no hay bichos para fotografiar ....

Yöllä on alkanut vesisade porissa ja se jatkuu ilmeisesti ko tämän sunnutaipäivän.  Noormarkku klo 8.10 + 10.5 astetta. Aika paljon on ollut siitepölyä ilmassa kun nyt se on sateen myötä asfaltilla.  En tietoisesti ole siitepölyallergikko mutt kyllä minunkin nenä on vähä ollut viimepäivinä tukkoinen, johtuneeko koivun siitepöystä vai kuivasta ilmasta.  Nyt joka tapauksessa helpottaa kostean ilman myötä.  Kamerakaan ei tänään kulu kun ei pihalle nyt tarvitse ötököitä lähteä valokuvamaan.
Eilen jokusen ötökkä valokuvan otin.  Näistä pitää nyt nauttia kun ilmatieteen laitoksen enusteen mukaan seuravan kerra keskiviikkona aurinko paistaa porissa, silloinkin pilven takaa eikä päiväläkään ole kuin + 10 astetta lämmintä  Hyönteiset ja ötökät tarvisevat mieluusti  + 15 asteen lämpötilan ennen kuin ne lähtevät liikelle.

Eilen ensimäinen kuva tuli sylkikuoriasesta tai sitten se on jokin Tenthredinidae-heimon lehtipistiäinen , kuka näitä kaikkia tuntee,  se voimaili takapihan juhannusruusussa. Kuoriaisia  on ollut enemmänkin likkeellä, tästäkin ruusupuskasta niitä lähti ainakin kolme lentoon.  Juhannusruusu on nupulla, saapa nähdä avautuvatko juhannukseksi. Juhanuksena sataa vettä niin voisi saada kivoja ruusunkukkakuvia  kun niissä olisi vesipisaroita.


Orapihlaja kukkii yhtenäiskoulun vieressä


Orapihlajakukat hokuttelee kaikenlaisia ötököitä ku ne ovat erityisen makeita. Kansanläketieteessä Dioskorides (antiikin Kreikka) mainitsee jo orapihlajan lääkekasvina. Lehtiä, kukkia ja marjoja on käytetty adstringenttina (supistavana aineena), lievittämään kouristuksia, sydäntä vahvistavana, virtsan eritystä lisäävänä, verenpainetta alentavana ja verisuonten kalkkeutumista estävänä. Lisäksi kukkivia versojen latvoja on käytetty lievissä unihäiriöissä. Seitsenpistepirkko nuokuu orapihlajalla, siitepölyä peitinsiivissäTarhamehiläinen  orapihlajan kukassa


Vielä tuntematon kovakuoriainen, mustissa peirisiivissä erottuu hyvin siitepöly


Rohdoksena käytetään orapihlajan lehtiä, kukkia tai marjoja tai kaikkia näitä yhdessä.  Muurahainen oli kiivennyt korkealle orapihlajan latvaan. Taivas oli eilen sininen, orapihlajan kukkien vaaleanpunaiset emit  eerottuvat sinisttä taivasta vasten kivasti, sää oli vain eilen tuulinen ja kaikki kasvit ja puut huojuivat.


Proantosyanidiinien suhteen standardoidulla orapihlajavalmisteella on osoitettu seuraavat vaikutukset: lisääntynyt läpivirtaus sepelvaltimoissa ja sydänlihaksessa, lievä positiivinen inotrooppinen vaikutus ts. parantunut sydänlihaksen supistuvuus, lievä positiivinen kronotrooppinen vaikutus ts. hidastunut sydämen lyöntinopeus, sydämen lisääntynyt hapenpuutteen sietokyky, lisääntynyt lyöntivolyymi, alentunut verenpaine ja alentunut perifeerinen kudosvastus.


http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=9669497

Vaaleansinissä lemikeissä oli paljon ötökkätoimintaa.  Tämä kaveri oli sukeltanut syväälle lemikin sisään


Aika kauvan se lemmikin sisällä ruokaili mutta tuli kuitenkin lopulta esiin, aika pitkä otus kukan kokoon nähden


Noormarkussa on leikattu valaisinpylväiden ja liikennemerkien juuret kasveista .  Työstä on varmaan anettu työntekijälle selvät ohjeet siitä ettei mitään muuta saa oma-aloiteisesti leikata.  Ei sillä väliä vaikkei liikenemerkki näkyisikään.

Vainiolan hevoskastanja on aloittanut kukintansa.  Punertavakukkainen punahevoskastanja (Aesculus x carnea) on menestynyt etelä- ja lounaisrannikolla.


Hevoskastanjaa voi lievittää yskää , kuumetta ja muita vaivoja.  Hevoskastanja käyttäjät raportoivat saaneensa helpotusta useisiin vaivoihin  kuten ripuli , peräpukamat , laskimotulehdus , kuume , yskä ,    ekseema , kuukautis kipu ja turvotus jne.  Suinpäin ei kuitenkaan kannata hevoskastanjan kukkia alkaa käyttämään  kun ovat myrkyllisiä, pitää  perehtyä asiaan perusteelisesti ennen kuin  alkaa hevoskastanjalla itselääkintä harastamaan.

http://fi.winesino.com/alternative-medicine/herbs-alternative-medicine/1005143251.html


Tutummamat terveyttä edistävät marjapensaat ovat ihme kyllä surkeasta kesänalustta selvineet kohtuulisesti.  Karviaispensa tuotaa jo hedelmää


Samoin punaiset viinimarjatKorennotkin ovat aloittaneet lentonsa, kesä se on huonopkin kesä


Aikia pieni perhoseksi Pammene rhediellaEilen näin Sarin ystävätärensä kanssa  Havulinnan omenapuutarhassa ja sain heistä valokuvan ottaa omenapuun allaTämäpäivän sateen jälkeen ei varmaan tarvitse / saa omenapuunkukkia valokuvat kun eilen jo niiden terälehdet satoi maahaan.


Sauli Mansikka Hieno kuva. Studio laatua.Häivykset reunaan ja kauniisin
 • Markku Mäkelä Voin tulostaa taidepaperille, kankaalle ja perinteiselle valokuvapaperille, maanantaina tulee uusi kehyslistalähetys Espanjasta, eli uutuuksia löytyy kehyslistoissa, tehdäänkö kuvatilaus kehystettynä?


  Sadepäivän viettoon Noormarkuun Finbyyntie 1 kultuuritalo Myllykartanossa Hilkka Virtasen taidenäyttely avoinna  kello 12- 17


  Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni

  Tiesitkö, että muut kuin insuliinihoitoiset diabeetikot voivat luovuttaa verta?
  Muut diabeteslääkkeet kuin insuliini eivät estä verenluovutusta, kun hoitotasapaino on hyvä ja lääkityksen käytön alusta on kulunut vähintään yksi kuukausi. Tänään sunnuntaina 14.6. on maailman verenluovuttajien päivä.

  sovinkoluovuttajaksi.fi


  Helleraja jäi eilen  niukin naukin saavuttamatta. On niitä helteettömiä alkukesiä ollut ennenkin. Vuonna 1987 ensimmäinen hellepäivä oli vasta heinäkuun puolella. -Toni


  Hurjia sademääriä jälleen ennusteissa. Huomisen aikana jo valmiiksi tulvien koettelemilla alueilla Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä osassa Lappia vettä voi kertyä useita kymmeniä millimetrejä. -Toni


  Sakasan marketissa uudet tarjoukset

  https://www.reichelt-berlin.de/angebote#lightbox  Die Reichelt Supermärkte in Berlin und Brandenburg sind bekannt für frische, hochwertige aber preiswerte...
  reichelt-berlin.de

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti