Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Onko sää pelkkä asennekysymys?.....Is the weather a mere question of attitude? .....Är vädret enbart en fråga om attityd?....... 天气态度仅仅是问题吗?..........Разве погода просто вопрос отношения? ..........E 'il tempo di una mera questione di atteggiamento? ............Ist das Wetter eine bloße Frage der Einstellung? ....... ......La météo est une simple question d'attitude? ..........¿Es el tiempo una mera cuestión de actitud? .....

Ne ihmiset jotka on yltiöpositiivisia kehuvat että säätila on pelkkä asennekysymys eikä muille huonompi sää ole heille mikään ongelma.   Valokuvaajan minua harmittaa sateinen sää kun kamera  kastuu, varsinkin objektiivinn etulinssi. Ihan kauniita valokuvia olisi sateessa muuten Noormarkunjoen Myllykoskelta saanut kun Porin Kaupugin puistotoimi on kesäkukatkin Lamboudin sillan kaiteille tuonut

Väkisin kun koettaa hakea positiivista katsontakantaan tänhän sateiseen säähän  niin se on hyvä asia että vesisade pesi koivut ja ilman.  Koivujensiitepöly on nyt pois hengitysilmasta.


Vesisateen ymmärää siltäkin kannalta että kasvit tarvitsevat vettä kasvaakseen, onhan vanhakansa  maalaisjärjellä sanonut että kaikki mikä sataa ennen juhannusta sataa laariin.  Mutta kun ilmakin on niin kylmää, täläkään viikolla ei Porissa saavutetta plus viidentoista asteen lämpötiloja.  Mikä tällaisessa säässä kasvaa, eivät ainakaan pölyttäjät lennä  Ja mikä näin mies sukupuolen  edustajana huolestutaa eniten on se ettei taida juhanuksena paljon kellohame heilahtaa.  Kauppatorilekkaan ei varmaan kannata tuulipukuja mennä katsomaan.

Kylläpä bloggerin päivitys tökkii pahastti ei tahdo ladata kuvia, kirjoittaessakin on monen hetken viive.  Jos tämä olisi kaupalista toimintaa niin kuka korvaisi menetetyn työtulon?Noormarkun uusi kirjasto on avajaisia vaille valmis, juhannusviikolla vain  muutama  auto pihassa, varmaan pientä viimeistelyä.  Tuosta harmaasta väristä en nyt oikein tiedä, jotain positivisempaa olsin odottanut.


Noormarkun entinen kunnantalo sai kirjastoremontin yhteydessä uudet ulko-ovet.  Täsä ovata pääsi ennen  poraskäytävään josta yläkertaan noustessa pääsi kunnanvaltuston saliin ja kunnanjohtajan sekä sihteerin huoneisiin,  Olin jo vähän huolissani kun vanha ovi oli heitetty roskalavalle ja siinä oli vanha ovenripa paikoilaan,  rojua rojua televiso-ohjelmassa joku toi näytille vanhan oven vetimen joka oli pelastettu kaatopaikkakuormasta ja sille löytyin oikein jonkinlainen arvokin.  Eilen kun kirjastoa kävin katsomaas posiitivisena yllätyuksenä tuli vastaan se että  vanha ovenripa oli asennettu uuteen ulkooveen. Hieno juttu että joku on oivaltanut kierrättää vanhaa.Katselin autiota hiekkarantaa. Juhannuskaan ei varmaan tuo elämää Noormarkun uimaranlle, ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan Juhannus on yhtä märkä kuin alkuviikkokin.  Se etu juhannuksena huonosta säästä on että vähemmän tulee hukkuneita.Yksi pikkuhomma minulla vielä ennen juhanusta olisi porinkaupungin puistotoimelle.   Puistotoimi voisi irrotaa  vähästä henkilökunnastaan pari miestä siivoamaan Noormarkunjoen Myllykosken.  Kevät tulva toi koskelle lasikuitusoutuveneen joka on Makkarakosken läpi tulessan ruhjoutunt käyttökelvotomaksi.  Ajopuitakin on koskeen jäänyt.  Parin miehen lisäksi tarivtaa kahluusaapaat sillä tähän kohtaan koskea ei koneilla päästä.  lava-auto tai peräkärrykin tarvitaan että saadan raadot kuljettettua pois maisemaa pilaamasta.


Juhannusviikon vesisateet taitavat pudottaa loputkin omenapuunkukat

Isotalonpuisto sateella


Eipä tässä tällä kertaa enempää, hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


Vähän positiivisia uutisiakin vaikkeivat töissä käyvät saa senvertaa palkankorotusta että verojen jälkeen saisivat kossu pullon vitutukseen.Suurtilaus telakalle Turkuun – tilauskirjat täyttyivät hetkessä vuoteen 2020 asti

Carnival Corporation tilaa kaksi risteilyalusta Meyer Turun telakalta. Miljardisopimukseen kuuluu lisäksi kaksi muuta alusta, jotka rakennetaan Saksassa.

http://yle.fi/uutiset/suurtilaus_telakalle_turkuun__tilauskirjat_tayttyivat_hetkessa_vuoteen_2020_asti/8075809


Töitä ei kuitenkaan riitä kaikille
Puimurimarkkinoilla toivotaan piristystä syksyllä. -Kati

Puimurivalmistaja Sampo-Rosenlew lomauttaa koko henkilöstönsä. Tulokseen päädyttiin juuri päättyneissä yt-neuvotteluissa. Lomautukset toteutetaan tarpeen mukaan.
yle.fi|Henkilöltä Kati RantalaEi kommentteja:

Lähetä kommentti