Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kohtasin lempiväiset keskellä kylää....Jag stötte på älska mitt i byn ....I encountered make love in the middle of the village......我遇到过让在村中间的爱情...........Я столкнулся любовью в середине деревни .........Ho incontrato fare l'amore nel centro del paese ..........Ich traf Liebe machen in der Mitte des Dorfes ..........Je rencontrais faire l'amour dans le centre du village .... ....Me encontré con hacer el amor en el centro del pueblo ....

Syreeni eivät kunolla kuki, kaipaavat varmaan sitä kesän ensimmäisttä lämpöaalto joka nostaisi  porissakin lämpötilan  plus kahdenkymmenen asteen paremalle puolelle.   Yöllä pohjoisporin  Kairilassa  oli käyty lievästi pakasen puolella -0.4 asteen verran.  joten ei ihan lähtitulevaisuudessa  oikeita kesäpäiviä koeta.  Noormarkussa aamupäivän lämpötila oli +12.5 astetta, huomenna ei taideta päästä edes siihen.


Syyrenit kukkii vailinaisesti, nuput odottavat lämpimämpää sääta auvetakseen.Kylmästä säästä on ollut hyötyäkin, tavalaan.  Tuomet ovat ainakin toistaiseksi selvineet ilman tuomenkehrääjätoukan tuhoja. Yhtään seitillistä tuomea en ole vielä tavannut.


Pienimmille kanssa eläjille riittää pienempikin tuulensuoja.  Syreenin lehdet kääntyvät aurinkoon ja kupera lehti antaa tuulensuojaa jossa on hyvä lämitellä auringonpaisteessa.


Kesän ensimmäisen hämähäkin sain syreninlehden suojasta valokuvattua.


Hämähäkinverkkoja ei ole paljon näkynyt, kai niitäkin on hankala tulisela säällä kutoa.  Makro-objektiivilla olisi ollut käyttöä, tämän veijarin naama olisi ollut kiva saada lähikuvaan kun sillaä oli monta silmää.


Perhosia ei  motaa ole maisemassa lennellyt eikä lentänyt eilenkään mutta Teekäriäinen  Pammene rhediella  istui syreenin lehdellä.  Sopiva tuuli etelästä on tuononut tämän Noormarkuun    Tämä melko pieni laji on yleisin Keski- ja Etelä-Englannissa, tulossa asteittain vähenevät edelleen pohjoiseen Skotlantiin; Myös Irlannissa.  http://www.ukmoths.org.uk/show.php?bf=1239

Pieniä otuksia, ötököitä on liikellä enemmän kuin isoja, ei ole tämäkään itikka koola pilattu


Kesä on kyllä edennyt, heinät siementävät jo


Kukkakärpäsiä ei ole ennen eilistä montaa ollut pölyttämässä, eilen jo usesampikin


Eilenkin tuuli senverran navakasti että testailin  ötököitä kuvatessani seuraavaa tarkennusta muttei sekään kaikkia kuvia kyennyt pelastamaan.


Parhaat mesikukat ovat suosittuja, vihertävä harsosiipi samassa keväänleinikin kukassa pienen kovakuoriaisen kanssa, hämähäkki vaanii taustalla


Pihlajat ovat aloittelmassa kukintanssa ja heti ne on löydetty


Pihlajat kukkivat Myllykartanon edessä ja saman pihlajan lehdellä keskellä kyllä tapasi lempiväiset kakspstepirkot


Kaksipistepirkot ovat 3.5-5.5mm kokoisia, nämä olivat pienemmästä päästä.  Uros taitaa olla pirkoissakin pienempi kuin naaras.


Luonnon omat taimetkaan eivät näytä kylmistä öistä tykäävän, olen seuranut  Myllykoskella tämän pienen koivuntaimen kasvua, eilen näytti että kasvussa oli taantuma kun lehdet ovat kellastumaan päin, mitenkähän se on selvinnyt viime yön pakasesta?


Jos tänään paistaisi aurinko niin kyllä pitäisi asentaa kameraan makro-objektii, tämäkin kärpänen oli niin pieni ettei siitä yleisobjektiivilla tunnistettavaa kuvaa saanut.  Joku muukin on ollut liikeellä kun  kasvin lehdessä on syönti reijät.


Toisilla on hyvä suojaväri, motako ötökkää kuvassa näet?Nämä kovakuoriaiset olivat vielä kaksipistepirkkoja pienmpiä, ei koolla ole väliä kun sukua jatketaanOlen ottanut kuvat noormaalilla kuva koolla ettei tietokoneen kovalevy tulisi niin helposti täyteen.  Eilen piti näistä paritelivista ötököistä ottaa FIN  kuva laatu joka Nikon D 200 kamerassa tarkoittaa non  4 Mt JGP kuvakokoa joka olisi riittänyt hyvään osasuurennukseen.  En tiedä miten kameraa tohkeissni sääsin kun tästä kuvasta tuli NEF tiedosto ja kuvakoko on 15.7 Mt  eikä mikään kuvaohjelmani sitä avannut.


Luonnossa metsämansikka jo kukki


Ja vatateiden pientareilla villit lupiinit aloittelevat kukintaansa


Monta kertaa on pitänyt ottaa taskuun mukaan muovikassi, mutta taas sen unohdin, ainakin 30 senttiä olisin tälläkin päiväkävelyllä tienanut  kun olisi ollut kassi mukana missä tölkejä kantaa.


Lemmikit kukkivat jo moninpaikoin ja houkuttelevat pieniä pölyttäjiäKoivukujan omenapuutarha on täydessä kuassa ja tuoksu on huumaava omenapuidenalla kävellessä.  Kova oli kimalaisten hyörinä kun ne omeapuun kukkia pölytti


Oli aika vaihtaa facebookin kansikuva, kimalaisista omenakuksita tuli hyvä ajankohtainen kansikuva.


Nuorisoa oli kokoontunut Noormarkunjoenrannalle  opettelemaan onkimista


pitkästä aikaa otin päiväkävellyllä yli 80 valokuvaa.  Tänään sää näyttä kovin harmaalta joten saataa ola ettei muistikortille tartu tänää yhtään uutta valolkuvaa.  Hyvää päivän jatkkoa lukijoilleni.Lisää omenapuun kukan pölytyskuvia alla olevasta linkistä

Teuvon kuvat -Teuvo images: Ahkerasti me pölytämme ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../ahkerasti-me-polytamme-omenapuunkukki...
4.6.2011 - Teuvon kuvat -Teuvo images. Valokuvaus ... Ahkerasti me pölytämme omenapuunkukkia. ... Onnistunut pölytys on runsaan omenasadon edellytys ..... *Welcome my new blog :* *Ajatuksin siivin* *Hei vaan kaikki kaverit täällä.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/06/ahkerasti-me-polytamme-omenapuunkukkia.htmlKarviassakin osataan Nuorta Lempeä  Kuva Olavi Viitasaari
Maistuuko vesi oudolta? Tässä syy!

Laviaan ja Ahlaisiin muutostyöt eivät vaikuta. Noormarkkuun johdettu vesi tulee tänään Kankaan pohjavedenottamosta.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194985256522/artikkeli/maistuuko+vesi+oudolta+tassa+syy+.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti